Showing all 6 results

Heittohyrrä vapa

Heittohyrrä vapa on käytännössä normaalivirvelin vapa joka on tehty käytettäväksi heittohyrrän kanssa. Se eroaa ulkoisesti hieman normaalista vavasta lähinnä ja se on helppo tunnistaa vavan käsikahvan alla olevasta etusormen ulokkeesta. Tämä ns. liipaisinkaari heittohyrrä vavassa on tärkeä, sillä sen ansiosta vavasta ei tarvitse puristaa niin kovaa, kun heitetään raskaita vieheitä jolle heittohyrrät on monesti suunniteltu.

Heittohyrrä vavan valinta

Heittohyrrävavan valinta on helppoa. Tärkeintä on miettiä viehesuositus, eli minkä painoisia vieheitä, kuten jerkkejä heitellään. Viehepainosuositus heittohyrrä vavassa ei ole kiveen kirjoitettu totuus jota tulee ehdottomasti noudattaa, mutta nimensä mukaisesti se on suositus jota tulisi noudattaa. Suositusta kevyemmät vieheet tahtovat lentää todella huonosti, niiden heittoon joutuu käyttämään tuhottoman paljon ylimääräistä voimaa ja loppu tulos on usein kipeät kädet ja ankara ketutus. Jos taas viehesuositus ylitetään, saattaa se rikkoa helposti heittohyrrä vavan.


Heittohyrrä vapa ja kelakiinnikkeet

Heittohyrrä vapa ja sen kelakiinnikkeet on monesti aliarvioitu seikka. Heitettäessä painavia vieheitä, kohdistuu myös heittohyrräkelaan ja sitä kautta kiinnikkeeseen suuria voimia. Varsinkin jos jostain syystä ilmalento katkeaa yllättäen. Tästä syystä kannattaa valita sellainen vapa heittohyrrään jossa on laadukkaat kelakiinnikkeet ja vapa renkaat. Onneksi tänä päivänä valmistajat älyävät jo panostaa näihin, eikä markkinoilla ole enää hirväesti saatavilla rimpuloita kelakiinnikkeitä.