Vertaile puhelinliittymään halvin tarjous

Halvin puhelinliittymä tarjous löytyy nopeasti Metsastys.com – sivuston avulla. Sivustolle on koottu käytännössä kaikki järkevät puhelinliittymä tarjoukset ja tarjousta klikkaamalla pääset tekemään sopimuksen suoraan operaattorin kanssa ilman turhia välikäsiä. Alla olevasta listasta löytyy siis halvin puhelinliittymä tarjous ja säästät euroja pienellä vaivalla!

Puhelinliittymä tarjouksia on monenlaisia, osa on toistaiseksi voimassa olevia ja osa määräaikaisia. Määräaikaiset liittymätkin jatkuvat kyllä puhelinliittymä tarjouksen loputtua, mutta silloin puhelinliittymän hinta monesti pompahtaa huomattavasti kalliimmaksi eikä käytössäsi ole enää halvin puhelinliittymä mitä voisi olla. Tällöin kannattaa taas palata sivustollemme ja vertailla puhelinliittymään halvin tarjous!

Puhelinliittymä tarjous liittymävertailun avulla

Tätä ei onneksi tarvitse tehdä kovinkaan usein, sillä monesti määräaikaiset puhelinliittymä tarjoukset ovat voimassa kaksi vuotta. Tuon ajan sinulla on käytössä omaan käyttöösi halvin puhelinliittymä! Silkkaa säästöä ja rahaa jää myös muuhunkin. Valitettavasti tällöin et myöskään ole oikeutettu vaihtamaan liittymää, vaikka eteesi tulisi halpa puhelinliittymä, sillä sopimus on sitova kahden vuoden ajan kumminkin puolin. Toki tähänkin on olemassa poikkeuksia, jos esimerkiksi operaattorisi kuuluvuus on huono kotona, töissä tai vaikka mökillä. Tällöin sinulla on oikeus peruuttaa liittymäsi ja vaihtaa halvin puhelinliittymä käyttöösi.

Ja mikä parasta, tällä sivustolla on myös mahdollista tehdä puhelinliittymien vertailu ilman määräaikaisuuksia, eli hinta on toistaiseksi voimassa oleva! Näissä liittymissä on se etu, että ne voi ilman mitään selittelyitä vaihtaa toiseen liittymään ihan koska itseä huvittaa tai jos sattuu löytämään vielä edullisemman puhelinliittymä tarjouksen. Näin sinulla on aina käytössäsi halvin puhelinliittymä!

Elisa puhelinliittymän tarjous

Elisa on Suomalainen, pörssissä listattu yhtiö, jonka liikevaihto on lähes 2 miljardia euroja. Se on Suomen Johtava mobiiliverkko-operaattori, jolla on myös merkittävä asema kiinteän laajakaista verkon puolella. Elisa toimii myös virossa ja onkin saavuttanut siellä jo markkinakakkos aseman.

Löydä Elisan puhelinliittymän tarjous

Tallaiset tausta tiedot takaavat sen, että Elisan puhelinliittymä tarjoukset ovat takuu varmasti toimivia sekä sen ettei kyseessä voi olla ylihintainen, vaan halvin puhelinliittymä. Yritys ei voi tarjota silkkaa paskaa, jos se on kasvanut markkinajohtajaksi usealla sektorilla! Elisalla on juuret Helsingin puhelinyhdistyksessä, joka on perustettu 1882. Eli Elisan puhelinliittymä tarjoukset ei tosiaankaan ole mikään uusi ilmiö!

Monet muistavat vuosituhannen alussa Radiolinjan, joka tarjosi sen hetkisessä matkapuhelinhuumassa halvimpia puhelinliittymiä Suomalaisille. Elisa hankki enemmistön kyseisestä yrityksestä vuonna 1998, jolloin Radiolinjan liittymät siirtyivät Elisan puhelinliittymiksi. Eli periaatteessa voidaan ajatella, että tarttumalla Elisan puhelinliittymä tarjoukseen, tartut Radiolinjan puhelinliittymä tarjoukseen ja sinulla on halvin puhelinliittymä mitä voit saada!

Elisa myös haalit itselleen Saunalahden, joka oli toinen tunnettu Suomalainen liittymäntarjoaja 2000-luvun alkupuolella. Nykyisin Elisa käyttää vielä jonkun verran Saunalahti nimeä markkinoinnissaan, lähinnä silloin kun tarjoaa kuluttajille halvimpia puhelinliittymiä.

Elisan puhelinliittymä tarjouksia on lukuisia ja valikoimista löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto! Elisa tarjoaa jopa pelkän Saunalahti Tarkka Puhe – paketin, joka sisältää vain pelkkää puhetta ilman minkäänlaista nettiä! Tämä on halvin puhelinliittymä, mitä voit saada ilman nettipakettia! Elisan Tarkka perus – paketti on suunniteltu mm. koululaisille mutta se sopii myös vanhempien ihmisten käyttöön, joilla netin käyttö ei vaadi älytöntä nopeutta. Tällainen halpa Elisan puhelinliittymä tarjous irtoaa alle kympillä kuussa eikä sisällä minkäänlaisia konnankoukkuja tai piilokuluja!

Huoleton-sarjassa olevat Elisan puhelinliittymä tarjoukset ovat järkevä vaihtoehto ”Tavalliselle tallaajalle”. Siitä on olemassa viisi eri versiota, jotka eroavat toisistaan lähinnä tiedonsiirtonopeuden ja roaming-datan määrässä. Suurimmassa, Huoleton 5G 1000M paketissa on jopa 5G tuki ja se tarjoaa jopa 1000 Mbit/s nopeuden, joten meno ei varmasti hyydy, vaikka miten katselisi leffoja!

Osaan Elisan puhelinliittymä tarjouksista on myös mahdollista saada S-bonusta. Muista aktivoida tilitietosi tilauksen yhteydessä! Näin sinulla on käytössäsi halvin puhelinliittymä!

DNA puhelinliittymän tarjous

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tuottaa monenlaista palvelua digimarkkinoille. Sen liikevaihto pyörii noin miljardissa eurossa ja sillä on noin 4 miljoonaa liittymäasiakkuutta. Näistä liittymäasiakkaista 2,8 miljoonaa toimii matkaviestinverkossa ja loput kiinteässä verkossa. Eli DNA: kin löytyy kokemusta puhelinliittymä tarjouksista, vaikkakin se on kohtuu uusi tällä sektorilla. DNA aloitti operaattoritoimintansa vasta vuonna 2001.

DNA:n osti norjalainen Telenor vuonna 2019, jolloin se liittyi Telenorin konserniin. Tämä toi varmuutta, kokemusta ja osaamista DNA:n toimintaan. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle edullisia palveluita ja sinulla voi olla heiltä halvin puhelinliittymä.

DNA:n matkapuhelinverkko kattaa käytännössä koko suomen, eli voit hyvillä mielin tarttua DNA:n puhelinliittymä tarjoukseen. Sillä on nykyään jopa 5G-tarjouksia saatavilla 24 eri kunnassa tai kaupungissa!

DNA liittymätarjous on aina järkivalinta ja se voidaan perustella taloudellisuudella. Heiltä löytyy DNA Jämpti puhe liittymä, jossa ei ole minkäänlaista nettipakettia ja tämä soveltuukin ihmiselle joka ei liikoja älypuhelimesta tykkää!

Pienimmässä DNA Jämpti- puhelinliittymä tarjouksessa on 1MBit/s nopeus, jossa on rajaton tiedonsiirtokapasiteetti! Tämä soveltuu loistavasti lapsukaisen ensimmäisen puhelimeen tai vaikka isovanhempien puhelimeen, millä lähinnä soitellaan videopuheluita ja selataan vähän uutisia ja säätä! Tälläinen on halvin puhelinliittymä lapselle jossa on kohtuulliset ominaisuudet mitä lapsesi kaipaa!

DNA:lta löytyy myös puhelinliittymä tarjouksia, jossa piisaa nopeutta ja tiedonsiirto kapasiteettia. Mm. 5G-puhelinliittymä tarjous sisältää rajattoman tiedonsiirtokapasiteetin ja jopa 1000 MBit /s nopeuden 5G alueella. Tässä paketissa ei meno hyydy. Huomaathan että nopeudesta et hyödy mitään, jos sinulla ei ole 5G-laitetta tai et ole 5G-verkon kantaman sisäpuolella. Ja muista että tallaiset liittymät eivät ole sinulle jos tarkoituksesi on etsiä Suomen kaikkien aikojen halvin puhelinliittymä.

Moi puhelinliittymän tarjous

Moi puhelinliittymä tarjoukset tulivat tutuksi kansalla muutama vuosi sitten kun Moi-mobiili aloitti aktiivisen mainonnan televisiossa sekä somessa ”Kuuden euron Simmillä”, joka on markkinoiden halvin puhelinliittymä netillä!. Mainoksissa mainostettiin 6 euron Simmiä, joka sisältää kaiken tarvittavan yksinkertaiseen kuuden euron kuukausi hintaan ja kyseessä oli Suomen sen hetkinen halvin puhelinliittymä!

Moi aloitti toimintansa 2016 vuonna virtuaalioperaattorina, eli se vuokrasi operaattoritoimintaan tarvittavan verkon. Käytännössä siis kaikki tiedonsiirto tapahtui DNA:n verkossa, josta Moi-mobiili maksoi DNA:lle vuokraa. Näin se pystyi aloittamaan pienellä rahalla operaattoritoiminnan, mutta samalla pystyi tarjoamaan laajan ja koko suomen kattavan toimintaympäristön sekä halvimman puhelinliittymän nettipaketilla!

Moi-mobiili myytiin vuonna 2019 DNA:lle, mutta sen toiminta säilyy edelleen samanlaisena ja oman brändin alla. Tällä DNA vahvisti markkinaosuuttaan ja samalla Moi-mobiili pystyi tarjoamaan asiakkailleen parempaa palvelua ja toimintavarmuutta.

Moi-mobiilin puhelinliittymä tarjous perustuu ns. poolihinnoitteluun. Jokainen liittymä on yksi pooli, joka sisältää tietyn määrän datakiintiötä. Ostamalla useampia liittymiä, nämä datakiintiöt kasautuvat ja niistä muodostuu yksi yhteinen pooli, josta jokainen liittymä syö käyttönsä mukaan kapasiteettia. Tälläinen ratkaisu on erittäin järkevä, jos sinulla on käytössä useita eri puhelinliittymiä. Monesti myös kokonaishinta muodostuu niin pieneksi, että laitetta kohti sinulla on kaikista halvin puhelinliittymä käytössäsi

Tarttumalla Moi-mobiilin puhelinliittymä tarjoukseen, säästät takuu varmasti euroja! Kilpailevilta firmoilta pelkkä puhepaketti ilman nettiä maksaa enemmän. Moi-mobiili puhelinliittymä tarjous on parhaimmillaan kun omistat esimerkiksi kaksi riistakameraa, yhden lapsen puhelinliittymän ja yhden oman liittymän. Näin saat käyttöösi neljä huippunopeaa liittymää, mutta tiedät että datansiirto kolmessa näistä liittymistä on hyvin pientä.

Voit myös ostaa lisäkapasiteettia euroilla tai valita rajoittamattoman tiedonsiirtokapasiteetin, samaan tyyliin kuin muiltakin operaattoreilta on mahdollista tehdä.

Onko halvin tarjous aina paras?

Onko halvin puhelinliittymä tarjous aina paras vaihtoehto? No me voimme kertoa sen, ei ole! Puhelinliittymä tarjous tulee aina valita käyttökohteen, käyttöalueen ja käyttömäärän mukaan.

Liittymävertailu säästää rahaa arkeesi
Liittymävertailu säästää rahaa arkeesi

Älä missään tapauksessa ota halvinta puhelinliittymä tarjousta, jos käytät puhelinliittymääsi kotona ja jaat netin useaan laitteeseen jossa pelataan ja katsellaan Netflixiä. Se nimittäin syö kaistaa ja halvimmassa puhelinliittymä tarjouksessa on usein rajoitettu tiedonsiirto nopeutta ja pahimmassa tapauksessa siihen kuuluu vain muutama giga tiedonsiirtokapasiteettia kuukautta kohti.

Tällainen halpa puhelinliittymä tarjous tulee loppujen lopuksi paljon kalliimmaksi, kuin tarkasti valittu puhelinliittymä, sillä lisädata maksaa monesti todella paljon! Tällöin kannattaa valita hitusen kalliimpi puhelinliittymä tarjous, jossa on varmasti riittävästi tiedonsiirtokapasiteettia ja nopeutta juuri sinun käyttöäsi ajatellen! Harva asia ärsyttää niin paljon kuin pätkivät videot…

Kaikista halvin puhelinliittymätarjous on järkevä silloin, jos olet ottamassa puhelinliittymää pelkästään puhelimeen jolla soitat kavereille ja ehkä selailet vähän metsastys.comin metsästys verkkokauppaa etkä siis käytä paljoa tiedonsiirtokapasiteettia puhelimessasi. Tällainen puhelinliittymä tarjous on järkevä myös silloin, jos se tulee esimerkiksi 3g -riistakameraan mitä käytät, vaikka mökillä valvontatehtävissä.

Jos tavoitteenasi on löytää halvin puhelinliittymä, tulee sinun hyväksyä se tosi seikka, että ominaisuudet eivät ole samoja kuin hieman kalliimmilla liittymillä. Vaihtelua on paljon varsinkin esimerkiksi netin nopeudella, kuukausittaisella tiedonsiirto kapasiteetilla, puheajan määrällä sekä tekstiviestin kuukausimäärällä. Lisäksi näiden rajojen yli menevistä viesteistä, puheluista ja netin käytöstä joutuu maksamaan kohtuuttoman paljon euroja.

Eli tiivistettynä voidaan sanoa, että valitse halvin puhelinliittymä tarjous aina lähtökohtaisesti käyttötarpeen mukaan. Sen määrittely on helppoa, kunhan hieman teet ajattelutyötä ennen tarttumista puhelinliittymä tarjoukseen!

Edullinen liittymä ilman nettiä

Edullisen puhelinliittymän löytäminen ilman nettiä on nykyaikana todella hankalaa. Lähes jokaisessa puhelinliittymässä on nykyään saatavilla jonkintasoinen nettipaketti, toki kaikista halvin puhelinliittymä ei sisällä nettiä. Nettipaketista puhelinliittymässä ei kumminkaan ole mitään haittaa eikä sitä kannata syyttä suotta pelätä! Se miksi käytännössä jokaisessa puhelinliittymässä on nykyään, nettipaketti johtuu lähinnä käytössä olevasta tekniikasta.

Halvimmissa puhelinliittymä tarjouksissa on usein 256 kBit/s nettinopeus ja ehkä muutama sata megaa tiedonsiirtokapasiteettia. Tällä nopeudella ei onnistu oikein kunnolla edes Facebookin selaaminen, mutta taas toisaalta se riittää loistavasti esim. WhatsApp keskusteluihin, kunhan keskustelussa ei lähetetä liikoja korkealaatuisia videoita.

Lähtökohtaisesti emme myöskään keksi oikein mitään syytä miksi pitäisi saada nykypäivänä puhelinliittymä ilman minkäänlaista nettiä. Halvin puhelinliittymä tarjous nettipaketillakin on sen verran edullinen, ettei siinä olevalle nettipaketille jää minkäänlaista hintaa! Eli valitse rohkeasti normaali liittymä, vaikka et tarvitsisikaan nettiä puhelinliittymässäsi.

Puhelinliittymän tarjous vanhoille asiakkaille

Puhelinliittymä tarjous vanhoille asiakkaille on valitettavasti nykyään erittäin harvinaista herkkua. Lähtökohtaisesti operaattorit kisaavat uusista asiakkaista, eivät niinkään siitä, että saavat vanhat pidettyä tyytyväisinä asiakkaina. Operaattoreiden kesken Suomessa ei ole hirveää tarjontaa, joten jo muutaman liittymänvaihdon jälkeen sitä joutuu palata vanhan operaattorinsa asiakkaaksi, kun vaan vaihtoehdot loppuvat kesken.

Mutta ei anneta tämän häiritä! Kun tämän asian tiedostaa, voi tätä helposti hyödyntää etsimällä halvimpia puhelinliittymä tarjouksia. Parin vuoden välein vaihtamalla operaattoria saattaa monesti saada parhaan säästön, mutta myös osa sivustollamme olevista puhelinliittymä tarjouksista, on myös voimassa myös vanhoille asiakkaille.

Operaattorit eivät lähtökohtaisesti panosta hirveästi vanhojen asiakkaiden tarjouksiin tai mainostukseen, sillä he saavat monesti hyvää hintaa siitä, että tämä vanha asiakas ei vaihda ajoissa päättyvää liittymä tarjousta uuteen. Tästä syystä asiakaan tulee olla aina omatoiminen ja käyttää muutama minuutti vuodessa puhelinliittymien kilpailuttamiseen. Operaattori kyllä muistaa soittaa asiakkaalle heti kun hän irtisanoo vanhan liittymän ja yhtäkkiä heiltäkin löytyy joku hyber-tarjous, joka on voimassa lähteville asiakkaille ja tämä on kuulemma halvin puhelinliittymä markkinoilla. Näissä tapauksissa kannattaa muistaa, ettei operaattori tarjonnut sinulle mitään etuja, muuta kuin vasta sitten kun olit lähdössä. 

Vanhan asiakkaan tarjouksen aktivointi tapahtuu parhaassa tapauksessa jopa alle viidessä minuutissa! Etsit tältä sivustolta vanhan operaattorisi tarjoukset, valitset niistä itsellesi parhaan käyttö kohteiden mukaan ja klikkaat linkistä itsesi operaattorin sivulle. Kirjaudut sisään, aktivoit tarjouksen ja homma on monesti siinä! Et tarvitse minkäänlaista sim-kortin vaihtoa ja uusi tarjous vanhoille asiakkaille on voimassa heti tai viimeistään seuraavan laskukauden alkaessa! Näin säästät aikaasi kun haluat halvimman puhelinliittymän käyttöösi.

Vanhan asiakkaan valitessa oman operaattorin puhelinliittymä tarjouksen säästyt myös sim-kortin vaihdolta! Se on yksi ärsyttävimmistä toimenpiteistä mitä liittymän vaihdossa pitää tehdä. Kaiken lisäksi  sim-kortti on kumminkin väärän kokoinen omaan puhelimeen tai se jää kotiin juuri sinä päivänä kun halvin puhelinliittymän vaihto aktivoituu, ja sitten ollaan päivä tavoittelemattomissa.

Puhelinliittymän vaihtaminen

Takavuosina puhelinliittymien vaihtaminen oli yksi iso mörkö ja jos tarkoitus oli löytää halvin puhelinliittymä, oli valitettavasti tyydyttävä määräaikaiseen puhelinliittymä tarjoukseen. Tällä operaattorit pyrkivät sitouttamaan asiakkaan pitkiksi ajoiksi asiakkaiksi ja toivoa että puhelinliittymä tarjousjakson päätyttyä asiakas ei muista vaihtaa puhelinliittymää, saati operaattoria toiseen. Halvin puhelinliittymä vertailu oli silloinkin jo kohtuu helppoa, mutta tänä päivänä se on vielä helpompaa ja suurin osa operaattoreista tarjoaa jo puhelinliittymä tarjouksia ilman määräaikaisuutta. Tässä on se hyöty että halvin puhelinliittymä voidaan vaihtaa koska tahansa kunhan teet ensin puhelinliittymä vertailun!

Vaikka olisit tehnyt määräaikaisen puhelinliittymäsopimuksen, on sinulla oikeus peruuttaa liittymä, mikäli se ei kuulu tai pelaa luvatusti. Monesti esimerkiksi isoissa tehtaissa tai vaikka mökillä toimii vain yhden tietyn operaattorin liittymä kunnolla. Jos sinulla ei ole tätä, voit aina etsiä uuden puhelinliittymä tarjouksen ja vaihtaa siihen, vedoten ettei vanha liittymä toiminut luvatusti siellä missä sinä käytät sitä. Muista että väitteesi pitää olla kumminkin perusteltu, operaattorit kyllä tietävät missä heidän liittymänsä pelaa ja missä ne eivät pelaa. Puhelinliittymän vaihtaminen on siis helppoa ja yksinkertaista jos eteesi sattuu sopiva ja halvin puhelinliittymä tarjous!

Miten käy vanhan liittymän?

Puhelinliittymän vaihtamisessa monesti mietityttää miten käy vanhalle puhelinnumerolle. Nykyään se on helppoa ja yksinkertaista, ilmoitat vaan vanhan numerosi uuden liittymän oston yhteydessä ja uusi operaattorisi hoitaa vanhan liittymän kiinni ja siirtää numerosi heidän alleen. Toki jos haluat aloittaa jonkun takia puhtaalta pöydältä, voit itse sulkea vanhan liittymän ja ottaa kokonaan uuden halvan puhelinliittymän. Tämä onnistuu helposti, kun soitat tai lähetät vanhan operaattorin asiakaspalveluunsa viestin, ettet tarvitse enää tätä liittymää ja haluat sulkea sen. He tekevät sulkutoimenpiteet haluamanasi päivänä ja viimeisen sen jälkeen voit leikata SIM-kortin kahtia esimerkiksi saksilla tai polttaa sen vaikka takassa.

Yleensä puhelinliittymän vaihtaminen kannattaa aloittaa tarkistamalla puhelinliittymä vertailu rauhallisesti koti koneella tai puhelimella. Puhelimitse tarjottu halvin puhelinliittymä on harvoin se järkevin vaihtoehto, sillä silloin kilpailevien operaattorien halvimmat puhelinliittymä tarjoukset jäävät kokonaan pois matkasta ja saatat valita oikeasti kalliin liittymän.  Puhelimessa on helppo myös puhua ohi suun ja ymmärtää asioita väärin. Netissä kirjoitetut sopimukset on helppo tarkistaa useaan kertaan ja varmistua siitä, että kaikki on niin kuin pitääkin. Näin sinulle jää käteesi varmasti halvin puhelinliittymä!

Puhelinliittymien vertailu on helppo esimerkiksi tämän sivuston avulla. Olemme kasanneet käytännössä kaikki Suomessa saatavilla olevat halvat puhelinliittymät yhden puhelinliittymä vertailusivun taakse. Näin pystyt helposti etsimään järkevimmän ja halvimman puhelinliittymä tarjouksen ja säästää euroja, jotka voit käyttää esimerkiksi operaattorien kaupoissa uuden tabletin tai vaikka älypuhelimen hankkimiseen.

Miksi siis et ottaisi työnalle pikku hommaa mistä kertyy selvää säästöä ja tekisi puhelinliittymien vertailun ja etsisi itsellesi järkevimmän puhelinliittymä tarjouksen ja ottaisi käyttöön halvinta puhelinliittymää!

Puhelinliittymän ominaisuudet

Vaikka voisi luulla toista, niin puhelinliittymissä on lukuisia erilaisia ominaisuuksia, joista on hyvä olla tietoinen. Nämä ominaisuudet löytyy kaikista liittymistä, halusit sitten halvimman puhelinliittymän tai halusit maksaa siitä extraa. Osa ominaisuuksista on välttämättömiä ja liittyy puhelimin käyttöön, kun osa on taas lisärahalla ostettavia lisäominaisuuksia, joista voi olla joissain tapauksissa rahan arvoisia etuja, vaikka käytössäsi olisi kuukausimaksulta halvin puhelinliittymä. Näistä on hyvä olla tietoinen, kun etsii kokonaisvaltaisesti halvinta puhelinliittymä tarjousta

Puhelinliittymän verkkotaajuus

Niin kallein, kuin halvin puhelinliittymä tarvitsee aina verkkoyhteyden tukiasemiin toimiakseen. Suomessa on käytössä useita eri verkkotaajuuksia, joista käytetään monesti kansankielessä nimityksiä 2G, 3G, 4G ja uusimpana 5G verkko. Jos tarkoituksesi on puhua pelkästään puhelimessa ja lähettää tekstiviestejä toimit pääsääntöisesti 2G-verkossa.  Nämä ovat operaattorille myös halvimpia ylläpitää, joten monesti halvin puhelinliittymä toimii 2G verkossa.

2G – verkko on käytännössä varmatoiminen perusverkko mikä toimii huomattavasti pienemmällä taajuusalueella kuin sen edeltäjät. Pienempi taajuusalue tarkoittaa pitempää aallonpituutta, jonka ansiosta sen läpäisykyky on parempi. Uusimmissa 5G verkoissa aallon pituus on hyvinkin pieni ja siitä syystä se on erittäin häiriöherkkä ja aallon kantavuus on todella lyhyt verrattuna perinteiseen 2G verkkoon. 5G-liittymät eivät myöskään ole halvin puhelinliittymä vaihtoehto sinulle, mutta jos arvostat nopeutta, kannattaa sellainen silti valita!

5G-puhelinliittymät saapuvat

Elisa on päättänyt, että se lopettaa 3G verkon käytön 2023 vuonna. Tällä Elisa pyrkii vahvistamaan 4G ja 5G verkkojen kapasiteettia ja toimintaa, sekä tällä pienentämään huoltokustannuksia että voi tarjota entistä halvempia puhelinliittymiä.  3G-verkko tulee jäämään muutenkin hyvin vahvasti väliinputoajaksi, sillä 2G-verkko tullaan pitämään vielä pitkään ”perusvarmana” yleiskäyttö verkkona jossa puhelut kulkevat olosuhteissa kuin olosuhteissa ja nopeampaa nopeutta vaativat yhteydet muodostetaan lähinnä 4G- ja 5G- verkkojen avulla. Todennäköisesti myös muut operaattorit tulevat perässä ja sulkevat oman 3G verkkonsa lähivuosien aikana.

Tästä ei kannata kumminkaan olla huolissaan, sillä aikaisemmin käytössä olleet 3G-laitteet siirtyvät automaattisti käyttämään 2G verkkoa. Tämä saattaa syödä datansiirto nopeutta, mutta normaaliin puhelinliittymään se ei vaikuta mitenkään. Eniten ongelmia tämä aiheuttaa esimerkiksi HD-tasoista kuvaa ja videota lähettävissä riistakameroissa, jossa tiedonsiirto tapahtuu jatkossa vain 2G-verkon avulla. Tämä hidastaa riistakameran toimintaa huomattavasti ja siitä syystä saattaa olla hyvä päivittää riistakamera lähivuosina 4G-malliin ja etsiä uusi, halvin puhelinliittymä juuri siihen kameraan sopivaksi

Puhelinliittymän netti

Puhelinliittymässä on nykypäivänä käytännössä aina jonkinlainen nettipaketti mukana, oli sitten kyseessä kallein tai halvin puhelinliittymä. Tämä on älypuhelin käytössä tärkeä ominaisuus, johon kannattaa keskittyä varsinkin, jos katsot paljon videoita ja arvostat korkeaa laatua. Netti paketissa on kaksi tärkeää ominaisuutta, johon kannattaa kiinnittää huomiota valitessa halvin puhelinliittymä tarjousta.

  1. Nettiliittymän nopeus. Nopeus ilmoitetaan yleensä Mbitt/s, joka kertoo montako bittia dataa siirtyy optimaalisissa olosuhteissa. Käytännössä yhden käyttäjän tarpeisiin riittää 1 mbit/s tai sitä suurempi tiedonsiirtokapasiteetti, jos käyttösi on normaalia. Jos taas pelaat tai katselet videoita niin kannattaa valita suurempi nopeus, eikä aina sitä halvinta puhelinliittymää!
  2. Datan määrä. Datan määrä on monesti ilmoitettu tyyliin 5 Megatavua/kk. Tämä tarkoittaa, että saat siirtää dataa 5 megatavua kuukauden aikana liittymän perushinnalla ja sen ylimenevästä osuudesta maksat lisäeuroja. Normaalikäytössä riittää n. 5-10 megatavua/käyttäjä, mutta jos taas katselet paljon korkealaatuisia videoita, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton datan määrä. Tällöinkään halvin puhelinliittymä ei ole välttämättä kaikista järkevin vaihtoehto!

Puhelinliittymän lisäominaisuudet

Puhelinliittymiin on saatavilla lisäominaisuuksia, josta voi olla joissain tapauksissa suurta hyötyä. Näitä on saatavilla kaiken hintatasoisiin liittymiin, oli sinulla sitten käytössä halvin puhelinliittymä tai vaikka vähän kalliimpikin! Tällaisia on muun muassa aikuisviihde-esto palvelu, jonka voi hankkia esimerkiksi lapsen puhelinliittymään. Tällä varmistetaan, ettei lapsi pääse soittamaan hänelle epäsuotuisiin ja kalliisiin palveluihin, joista voi nopeasti kertyä monien satojen tai jopa tuhansien eurojen ylimääräisä kuluja! Ja jos näin pääsee käymään niin halvin puhelinliittymä voi muodostua hyvin nopeasti kalliiksi

Puhelinliittymä on väylä internetiin
Puhelinliittymä on väylä internetiin

Voit myös asettaa mm. hyöty tai tunnistautumisestoja, jolla voit rajoittaa liittymän käyttöä asianomaisissa palveluissa. Näistä voi olla joissain tapauksissa hyötyä, jos haluat ottaa liittymän omiin nimiisi, mutta sen käyttäjä on joku muu kuin sinä.

Voit myös rajoittaa puhelinliittymän toimintaa ulkomailla ja varmistaa ettei puhelinlasku kasva ulkomaanmatkan aikana liian suureksi. Ulkomailla puhuminen ja varsinkin datansiirto, eli roaming saattaa olla todella kallista touhua, josta muodostuu nopeasti satojen eurojen kuluja! Vielä muutamia vuosia sitten tästä saattoi muodostua jopa kymmenien tuhansien eurojen laskuja, mutta tähän on onneksi puututtu päättäjien tasolla ja hintoja on kohtuullistettu! Siinä olisi sitten halvin puhelinliittymä muuttunut nopeasti hyvinkin hintavaksi…l

Nykyään datansiirto ja puhuminen EU-alueella on samanhintaista kuin kotimaassakin. Tosin tätä on monesti rajoitettu esimerkiksi nopeuden takia, mutta siitä ei hirveää haittaa ole, jos tarkoituksena on etsiä esimerkiksi lähiravintola tai jotain muita paikallisia palveluita ulkomailla reissatessa. Eli myös halvin puhelinliittymä on järkevä vaihtoehto ulkomaille!

Puhelinliittymä vanhalle ihmiselle

Nykyaikana lapset hankkivat tai ainakin auttavat vanhempiaan tai isovanhempiaan hankkimaan älypuhelimen ja siihen sopivan halvimman puhelinliittymän. Vanhemmat ihmiset eivät tarvitse lähtökohtaisesti liittymiltään samoja ominaisuuksia mitä n. 20-vuotias lapsenlapsi, vaan tälle riittää monesti, että halvin puhelinliittymä toimii soittamiseen ja ehkä videopuheluihin. Siksi puhelinliittymä vertailu kannattaa aina aloittaa selvittämällä todellinen tarve.

Halvin puhelinliittymä vanhalle ihmiselle onkin helppo homma. Valitse liittymäksi halvin puhelinliittymä paketti, joka sisältää kohtuu nopean nettiyhteyden. Sillä voitte soittaa videopuheluita toistenne kanssa, isovanhempi voi vastaanottaa kuviaan lapsenlapsistaan tai vaikka heidän piirustuksistaan ja tarvittaessa hän pystyy lukemaan uutisia ja katsomaan ensi viikon sääennusteen ja samaan aikaan säästää euroja, kun käytössä on halvin puhelinliittymä millä tuo onnistuu!

Toki jos isovanhempasi on huomattavasti normaalia paremmin perillä nykyteknologiasta ja nauttii katsella videoita Youtubesta tai muista palveluista, niin kannattaa kyllä satsata suosiolla puhelinliittymä tarjoukseen ja hankkia laadukas 4G-liittymä tarjous, jossa on vähintään 100 MBit/s nopeutta ja rajaton tiedonsiirtomahdollisuus! Tällöin hintaa tulee hieman enemmän eikä kannata valita enää sitä halvinta puhelinliittymä tarjousta!

Puhelinliittymä lapselle

Halvin puhelinliittymän lapselle voidaan valita nykyään helposti.Puhelinliittymän hankkimnen lapselle tulee ajankohtaisesti yhä aikaisemmassa vaiheessa. Ennen oli harvinaista, että lapsella oli ala-asteella kännykkää, ja nykyään on harvinaista, ettei ekalla luokalla olevalla lapsella ole vielä älypuhelinta ja käytössä halvinta puhelinliittymää!

Jos tarkoitus on löytää lapselle halvin puhelinliittymä tarjoukus, kannattaa huomioida liittymän valinnassa lapselle on muutama seikka, joka kannattaa ottaa huomioon. Lapset lähtökohtaisesti katselevat paljon videoita, mutta eivät vielä ymmärrä kuvanlaadusta hirveästi ja videot ovat vähän mitä sattuu, joten liittymän nopeudeksi monesti riittää 1 MBit/s. Puhelinliittymässä lapselle on hyvä olla kattava verkko, jotta puhelin toimii kaikissa mahdollisissa paikoissa, missä lapsi voi tarvita apua. Tälläinen paketti on monesti halvin puhelinliittymä lapselle

Lapsen puhelinliittymään tarjoukseen on hyvä myös laittaa aikaisviihde esto, sekä palvelu estot. Näin varmistat, ettei lapsesi pysty tilaamaan puhelinliittymän laskuun palveluita, joita hän ei oikeasti tarvitse. Muutoin halvin liittymä muuttuu kalliimmaksi liittymäksi! Kannattaa myös varmistaa, ettei sinun luottokorttitietosi ole asetettuna lapsesi google-tiliin, sillä muuten lapsesi saattaa pystyä käyttämään korttia epähuomiossa pelatessaan jotain peliään. Tästä kertyy nopeasti paljon kuluja!

2 thoughts on “Halvin puhelinliittymä 2020 – Vertaile edullisin tarjous

  1. Janne Huhtala says:

    Tämähän on hyvä palvelu! On tullut maksettua aiemmin liikaa, mutta tuo Elisan puhelinliittymän halvin tarjous oli mulle sopiva kun en soita paljon. Pitääpä tulla taas vuoden päästä kurkkaamaan että mikä on tilanne silloin hintojen suhteen.

  2. Kaitsu says:

    Oli itselläkin hieman turhan kallis liittymä unohtunut käyttöön. Mulle tuli tällä kertaa DNA tarjous koko poppoolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *