Billigste Strøm | Forbrukslån Test | Takstmann | Helseforsikring | Brannalarm | Beste Kredittkort 2018 | Billigste Mobilabonnement
Sissos impukkabanneri

Hirven houkuttelu

Metsästys Keskustelut Sorkkaeläinten metsästys Hirven houkuttelu

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Punakettu 5 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #2378 Vastaus

  admin
  Ylläpitäjä

  Kuinkas moni on tämän jalon taidon opetellut? Opettelitteko ihmisen vai kasetin/cd:n/muun vastaavan avulla? Onko tuottanut tuloksia?Itse opettelin nelisen vuotta taaksepäin joltain kasetilla olevalla ohjeella. Itse en ole päässyt ampumaan tuon avulla, mutta passiketjuun on pariin otteeseen tuotu hirvi tämän avulla. Isällä on puolestaan kontollaan jo kymmenkunta hirveä samassa ajassa, mutta se on aina äärimmäisenä passimiehenä.Itselläni paras kokemus tuohon liittyen on viimevuodelta, kun oltiin kahdestaan erään toiseen hirvimiehen kanssa mettässä. Noh, itse olin "passirivissä" oottelemassa ja aikani kuluksi aloitin kutsumisen. Ensi kuulua todella, todella vaimea vastaus, jota ensin epäilin "halukuulloksi". Noh, jatkoin kutsumista vartin verran, kunnes kuulin viereisessä risukossa ryskettä, uroshirvi oli tulossa tielle ja lujaa. Vaan tuuri oli tässä vaiheessa erittäin huono, kun ajomiehenh koira otti päinvastaisesta suunnasta hirven haukkuun ja hetikohta hirvi lähti liikkeelle, ohitti minut 150m päästä koira perässä ja tätähän minun kutsuma hirvi ei kestänyt..Ja naaraan kiimakutsua käytän, vasan ääntelynkin osaan jotenkuten, mutta muut äänialat ovat vielä hukassa.Edit.Otsikko paremmaksi.

  #5759 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  Jollainlailla on tullu matkittua naarashirveä…Tais ääni olla jostain sorsan ja hirven välimailta. 😀Oltiin kerran kaverin kanssa veneellä sorsamettällä ja matkittin sorsan ääntä.Ilta oli jo melko hämärä kun kuultiin lahen päästä ölinää. Kaveri sano että joku siellä pelleilee ja matkii meitä.Ölinä alkoi liikkua vauhdilla rantaa pitkin rytisten mennessään. Noin 50 metrin päähän rantaan ilmestyi suurisarvinen hirvi.Hirvi oli luullu meitä sorsan ääntä matkivia naaras hirveksi.  Huomattuaan meidät hirvi lähti latomaan läheiselle tielle jonne matkaa oli 150metriä.Tieltä kuului rekan jarrutuksen kirskuna ja kolina. Hirvi oli jäädä rekan alle.Myöhemmin on muutaman kerran tullut pellolla matkittua hirveä ja joskus oon saanut lähestymäänkin jonkun matkaa.Äänet kuuntelin erävideolta "hirvi salojen kruunupää".

  #5760 Vastaus

  Mind_Flayer
  Osallistuja

  Tuoltapa vaan lukemaan ja opiskelemaan: http://www.hirvikuiskaaja.net/

  #5761 Vastaus

  kupla-73
  Osallistuja

  oon opetellu ääntelemään kuuntelemalla luonnossa mettä reissuilla ja ruvennu matkimaan, mut en oo vielä saanu yhtään kaajettua lähellä ovat kyllä olleet  mut eivät ole tulleet näkösälle.

  #5763 Vastaus

  metsästäjä99
  Osallistuja

  mistä täältä netistä vois löytää semmosia ohjeita että miten esim. käsillä pitäs tehä tai entä vaikka kiellelä ??? kiitos kaikille jo etukäteeen 🙂

  #5762 Vastaus

  Cheyenne
  Osallistuja

  No mä en osaa sulle suoraan antaa linkkiä, mutta koita etsiä esim. radiosuomen luontoilta-ohjelmasta (sieltä arkistoista) hirven ääni.Se on melko helppo opetella.Ei välttämättä tarvita käsiäkään apuna, ja en itse oo tossa edes ajatellut mitään kielen käyttämistä...No kämmenillä ehkä saa hiukan lisää kaikupohjaa ääneen.(en minäkään ole tossa mikään mestari, mutta muutaman hirven olen ajankuluksi houkutellut näkyviin jänisjahdin joutohetkinä)

  #5764 Vastaus

  Punakettu
  Osallistuja

  Nostetaan nyt tätäkin aihetta vähän esille. Elikkä tuossa viime viikonloppuna tuli kokeiltua hiukan hirven houkuttelua. Ja niinhän siinä kävi että kymmentä minuuttia kauempaa ei tarvinnut öhkiä niin kyllä sieltä hirvisonni tuli katsastamaan ”haastajaansa”. Kun siinä hetken toisiamme mittailimme niin totesin hirvisonnin omistavan 10 tai 11 piikkiä. Aiemmin olin laittanut merkille viitteitä hirvien kiiman alkamisesta joten sen perusteella kehtasin koittaa houkuttelua. Houkuttelu tapahtui ilman minkään sortin pilliä tai torvea. Onko kukaan muu koittanut houkuttelua tänä syksynä/vuonna?

  #5765 Vastaus

  Qkkeli
  Osallistuja

  Isä on kaksi hirveä houkuttelemalla saanut tänä syksynä, samoin moni muukin on sillä saralla onnistumisia saanut. Tosin kovin aika taitaa olla jo takanapäin.

  #5766 Vastaus

  Punakettu
  Osallistuja

  Tähän aikaan kiimakausi on oikeastaan ohi joten houkuttelu on melko haastavaa tähän vuodenaikaan.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Hirven houkuttelu

Voit käyttää BBkoodia formaattia viestin muokkaukseen
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: