Billig Strøm 2018 | Forbrukslån | Varmepumpe | Billig Rørlegger | Billigste Forsikringsselskap | Hyttealarm | Hvilket Kredittkort er Best | Boliglån Rente
Sissos impukkabanneri

Jänisjahti

Tämä aihe sisältää 210 vastaukset, 36 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  rähmis 2 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 211)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #2388 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  Pikkuhiljaa alkaa jänismiehillä magnumit lisääntyä pansvyöhön ja koirat hyppii levottomana häkissään haistellen metsäntuoksuja aavistaen jänisjahdin alkmaisen piakkoin. Vielä pitäs yksi reissu reenata koiraa ja muullon ei ole ehtinytkää kun työt haittaa harrastuksia.Jäniksiä on liikkunut normaaliin tapaan eli melko vähän. Kanta on pysytellyt alhaalla n.5 vuotta, mutta 20 jäniksen tavoite täyttynee melko varmasti.Tänne vapaasti kertomuksia jahdeista ja muusta jänestykseen liittyvästä. EDIT:Tarkoitin tuolla koiran treenauksella koiran juoksutusta kunnon kohottamiseksi. Pitäshän 8 vuotiaan koiran jo osata jäniksen metkut ja kyllähän se osaakin.

  #5861 Vastaus

  M712
  Osallistuja

  Itelläkin mennee jäniskausi koiraa opettaessa. Haku on jo nyt erinomaista tuoreella jälellä,mutta ylös se ei jänistä saa.jos tuota pari jänöä sais kauen aikana 🙂

  #5862 Vastaus

  Winchester
  Osallistuja

  Niin kohtahan se alkaa.. meillä koira ajoi melko hyvin jo viime syksynä, johon lopetuksena saatiin ammuttuakin hyvän ajon päätteeksi jänis. lumen tuloa odotellessa..

  #5863 Vastaus

  Korpi
  Osallistuja

  Uus koira uus passimies.  🙂 Eli nuorempaa koiraa yritetään ajattaa mahdollisiman paljon. Tuo `Vaarikin´ on vielä tuolla nuoremalla apuna, että ei hätää. Joku (rutto) on vienyt noita rusakoita, eli rusakoita tänä vuonna vissiin ei tuu niin paljua.

  #5864 Vastaus

  Winchester
  Osallistuja

  Viikonloppuna ajattelin käydä lenkin koiran kanssa jos vaikka löytyis jotain.. täällä tuntuis olevan ihan hyvä jäniskanta, ainakin nuoria jäniksiä on näkynyt paljon..

  #5865 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  1. syyskuuta tuli käytyä metsällä,mutta ei ollut aikaa foorumilla käymiseen niin raportti tulee nyt..Koira päästettiin metsään klo 7.00. Vettä oli satanut koko yön ja satoi vielä 8:aan asti.Heti kun koira oli laskettu irti pistettiin nuotio pystyyn. Tervaskannot paloi isolla liekillä ja makkaratkin ehdittiin paistaa kunnes ajo alkoi.Ajo alkoi n.7.50 500m päästä. Ajossa oli nuori jänis ja kierteli pientä lenkkiä. Kierros meni monesti talojen pihojen läpi ja teitä pitkin.Mietittin vielä passipaikkoja 30m päästä nuotiosta niin ajo kääntyi kohti. Koira tuli pieneen metsäsaarekkeeseen pellon reunassa ja alkoi selvittämään minne jänis oli jatkanut matkaa. Savu haittasi paljon työskentelyä. Yhtäkkiä jänis pomppasi koiran eestä kuusen alta ja juoksi 20m päästä meistä kolmesta passimiehestä. Ei ammuttu kun koira oli ihan jäniksen perässä. Vielä  ajo kierteli vähän aikaa kunnes jänis päätti piiloutua erään maatalon pihaan rakennusten ta tukkikasan alle. Jänistä ei enää löytynyt. Ajo kesti noin tunnin ja metsässä oltiin 7.00-11.00.Koiran tyskentelyyn olen tyytyväinen. Intoa riitti ja väsymys alkoi näkyä lopussa.Seuraava reissu on lauantaina ja silloin on saalista luvassa jos säät suosii.

  #5866 Vastaus

  Winchester
  Osallistuja

  Huomenna aamulla noin 6 aikaan olisi tarkotus lähteä metsälle jos vain sää sallii, vesisateessa en viitsi lähteä. Näyttäis olevan ainoa päivä jolloin ei pitäisi sataa , sunnuntaiksi taas lupaa vesisadetta.. katsotaan sitä aamulla sitten.

  #5867 Vastaus

  Korpi
  Osallistuja

  Tänään käytiin vähä kattoon tilanetta. Näin tossa 3 aikoihin jäniksen pellon reunalla ja sitä käytiin koittaas. Mulla oli ase muilla ei, ja tietty se meni veljen vierestä ;D.Sitten Vaan mettään sunistettiin ja rusakko lähti puskasta, mutta en sitten edes koittanu,kun vauhtia oli niin paljon. Mitään muuta ei tapahtunukkaan.

  #5868 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  Tulihan se ensimmäinen jäno tälle kaudelle. koira mehtään klo 7. Ajo alkoi 7.20.Jäno nurin puolen tunnin ajon jälkeen.Koiralla kipeytyi vasen takatassu niin jouduttiin lähtemään pois ennen kymmentä.Vanhuksella ei paikat kestä niin hyvin kuin nuorena tai sitten alkukauden kankeutta.

  #5869 Vastaus

  admin
  Ylläpitäjä

  kanalintuja ettiessä tuli jänö vastaan.  oli sen verran valkonen että hyvin näky pusikon takkaa, ellei olis lähteny karkuun nii olishan sen ampunu siihen paikkaaneka näky taka käpälä ja sit lähti koko jänö

  #5870 Vastaus

  admin
  Ylläpitäjä

  Tänään tuli lähdettyä 9 maissa mettäle Teeban kans kun sade lakkasi, siinä 10 maissa päästettiin koira irti.Koiran haeskellessa tekastiin tervastulet ja juotiin kahvit ja syötiin makkarat.DSC00508.jpgSateen jälkeen ei ollut oikeen hajuja maassa joten lähimmä serkun kans rymyämään pusikkoon koiran kaveriksi, jos saatais vaikka jänis liikkeelle.Keskellä pusikkoa tuli tuollaista vastaan, joku olis myyny halvalla pari ranteen vahvusta koivua  ;DDSC00509.jpgDSC00510.jpgEmmä saaneet jänistä tuosta liikkeelle, joten vaihoimma paikkaa ja sieltä saatiin jänis liikkeele ja ajoa kesti 20min ja Teeba sen sitten sai nurin, onse tuo 20:ki aika tappava ase viellä 40 metriinki.DSC00511.jpg

  #5871 Vastaus

  JR#15
  Osallistuja

  Perjantaina lintumetsällä ja siinä sivussa saaliina kaksi pomppujänistä. Kaverin edestä myös yksi jänis karkolle mutta pitkä heinikko esti näkyvyyden, joten ampumaan ei päässyt. Hyvin tuntuu jänikseen purevan 2,75 hauli, jota lintumetsällä piipussa oli. Nylkyvaiheessa sai hauleja rapsutella ihan urakalla pois.

  #5872 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  7 metsäjänistä on saatu tälle kaudelle. 2 jänistä saatiin oman seuran alueelta. Pari reissua on tullut tehtyä vieraaksi muiden seurojen alueille kun näyttää olevan tuo jäniskanta omassa seurassa heikohko. Kaverin luona naapuriseurassa saatiin 2 jänistä ja toisen kaverin luona naapurikunnassa 3 jänistä.Koira on pelannut loistavasti ja kuntokin alkaa olla kohdallaa.

  #5873 Vastaus

  Sambou
  Osallistuja

  Yksi jänö on tänä vuonna pataan päässyt : ) Pomppuna edestä lähti.

  #5874 Vastaus

  Sambou
  Osallistuja

  Tässä kuvaa pomppu-jäniksestä, myös elämäni ensimmäinen mehtän pupu 🙂 photo085c.jpg

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 211)
Vastaa aiheeseen: Jänisjahti

Voit käyttää BBkoodia formaattia viestin muokkaukseen
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: