Strømpris Kalkulator 2018 | Forbrukslån | Akutte Ryggsmerter | Selge Bolig | Forsikringsselskap | Boligalarm | Beste Kredittkort Bensin | Beste Mobilabonnement 2018
Sissos impukkabanneri

Karhu/hirvi koe

Tämä aihe sisältää 28 vastaukset, 21 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Säkkimies 4 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #2282 Vastaus

  Aakyhoo
  Osallistuja

  Oletteko ampuneet Hirvikoetta vai oletteko ampuneet karhukokeen? Mitä mieltä olette kokeen helppoudesta? (onko sopiva, liian helppo, vaikea jne) Pitäisikö koe olla vaikeampi?Minä olen ampunut hirvikokeen, minusta kokeen suorittaminen on sopiva. Koe ehkä voisi olla vaikeampi.

  #4457 Vastaus

  admin
  Ylläpitäjä

  empäs ole vielä ampunu, tarkotus olis eka käyä papan kanssa montulla ampumassa hirvikivääril. vähä totuutella siihen  pyssyyn ja sit lähteä kattoon sitä ampuma koetta

  #4458 Vastaus

  juhnuu
  Osallistuja

  Onhan se aivan liian helppo koe kun vaan on ase kohdistettuna… Pitäisi olla samantyylinen koe kuin naapurimaassa Ruotsissa. Siellähän ammutaan ensiksi paikallaolevaan joka lähtee laukauksesta liikkeelle ja siihen pitää sitten ampua toinen..

  #4459 Vastaus

  Mice
  Osallistuja

  Pitäski käydä koe ampumassa, edellisestä kerrasta onkin se 3 vuotta jo. Aika helppohan tuo koe on, ei tuota ole vaikea pystystäkään ampua, vaikka tukeakin saa käyttää..Itse olen sitä mieltä, että tuo Ruotsin systeemi voisi olla hyvä Suomessakin. Tämä nykyinen on ihan läpihuuto juttu monille. Tai sitten vanha hirvikoe takaisin.

  #4460 Vastaus

  juhnuu
  Osallistuja

  Pitäski käydä koe ampumassa, edellisestä kerrasta onkin se 3 vuotta jo. Aika helppohan tuo koe on, ei tuota ole vaikea pystystäkään ampua, vaikka tukeakin saa käyttää..Itse olen sitä mieltä, että tuo Ruotsin systeemi voisi olla hyvä Suomessakin. Tämä nykyinen on ihan läpihuuto juttu monille. Tai sitten vanha hirvikoe takaisin.

  Ehottomasti pitäs ottaa edes tuo vanha koe takaisin. Eilen harjoituksissa muutama vanha pappa ei osunu numeroille liikkuvissa, mutta penkistä osu.. Tällässiä pääsee sitten hirvijahtiin joittenka ois aika jättää pyssyt narikkaan..

  #4461 Vastaus

  kalasa
  Osallistuja

  Eihän sitä pitäisi suoraan kokeesta mettälle hyökätä vaan käydä harjoittelemassa liikkuvien ampumista. Tässä nyt on jätetty pallo metsästäjille, toivottavasti jokainen pitää yllä tarvittavaa ampumataitoa.

  #4462 Vastaus

  Heittelijä
  Osallistuja

  Itellä ois aikomuksissa suorittaa tää hirvikoe. Mites muuten maksaako se jotain vai ja 8 vai 9 siihen minimissään piti osua?

  #4463 Vastaus

  Timpe
  Osallistuja

  Itellä ois aikomuksissa suorittaa tää hirvikoe. Mites muuten maksaako se jotain vai ja 8 vai 9 siihen minimissään piti osua?

  Yleensä ne on tupanneet muutaman euron maksamaan, mutta kaippa se riippuu siitä RHY:stä joka tuon kokeen järjestää.Itse kokeessahan ammutaan 4 laukausta kohteeseen, jossa osuma-alueen halkaisija on 23cm. Laukaukset ammutaan 75 metristä pysty-, istuma- tai seisoma-asennosta ja aikaa on 90s ensimmäisestä laukauksesta, ja hyväksytty suoritus vaatii kaikki 4 laukausta vähintään sivuavan osuma-alueen ulkoreunaa.Itse olen kanssa sitä mieltä, kuin moni muukin, että liian helppo taitaa olla tämä nykyinen systeemi, vanha oli varmasi parempi. Itse en ampumakoetta ole suorittanut, ja tuskin ainakaan tänä syksynä suoritankaan.

  #4464 Vastaus

  juhnuu
  Osallistuja

  Sunnuntaina olin valvomassa ampumakoetta. Kokeen kävi ampumassa 19ampujaa joista 7 joutui uusimaan ja yks ei saanu ollenkaan korttia. Huomas selvästi, ettei aseita oltu käyty kohdistamassa kyseisille patruunoille nättejä kasoja oli mutta aivan väärässä paikkaa..

  #4465 Vastaus

  jooona
  Osallistuja

  Liianheleppo se on :-

  #4466 Vastaus

  pahakala
  Osallistuja

  Itse ammuin vuosi sitten hirvikokeen ja olihan se helppo,olisi voinut saman tien ampua karhukokeen vaan tuli sitten ammuttua se hirvikoe. Ainut vaikea siinä on että osaa ampua kasan oikeaan kohtaan, sillä ainakin minulla taulu oli niin täynnä reikiä että piti vain vain siihen missä oli eniten reikiä ja oletti oikean alueen olevan.

  #4467 Vastaus

  junailija
  Osallistuja

  Tää uusi ampumakoe on liika helppo, jos vain tussari on kohallaan. Tosin sekin on nähty, että muutamat paukuttelevat puolenkymmentä sarjaa ja menevät kotiin ihmettelemään kun ei satu.

  #4468 Vastaus

  Jon^^
  Osallistuja

  Ammun kokeen joka vuosi. Pysyy taidot hyvin sillätavalla ainakin. Tänään ammuin hirvikokeen ja läpihän se meni  😉 Taulusta senverran, että saisi olla se reunaviiva paksumpi tai eri värillä jotta sen selvästi erottaa. Karhumerkkiäkin harkitsin, mutta totesin asian niin, että jos joskus karhun joudun ampumaan niin se on silloin äärimmäinen hätätilanne.

  #4469 Vastaus

  Winchester
  Osallistuja

  Itse ammuin juuri viimeviikonloppuna karhu/hirvi sekä peurakokeen, Eli tuon karhukokeen. Yllättävän helppo oli, kuvittelin paljon hankalammaksi kun nimittäin ensimmäistä kertaa kävin ampumassa kokeen ja kaikki 4 osumaa.

  #4470 Vastaus

  hunter
  Osallistuja

  ihan samahan kumman kokeen ampuu jos ase on kunnossa, vanhankin hirvikuvion 10 oli niin iso että jos et kymppiä saa tuelta 75m niin tekee tiukka saada teereenkin tappava osuma yli 100m. Normaalisti olen tyytyväinen aseeseen kun  hiekkapussin päältä ammuttuna osuu tulitikku askiin sadaltameriltä 3-4 laukausta. Kokeita olen ampuillut vuodesta -90 asti ja nyt mentiin koe suorituksesssa huonompaan suuntaan. Koetta vietiin liikaa eurooppalaisen suuntaan eli paikallaan olevan eläimen ampumiseen. Yhdessäkin ulkomaalaisessa metsästys videossa jäi hirvieäin ampumatta kun juoksi kevyttä juoksua metsässä! Paras koesuoritus olisi minun mielestä ollut että seisovat (vanhat 3 laukausta) olis saanut ampua nykyisellä systeemillä eli  vaikka tuelta ja 9/10 rinki olisi karhulle ja 8 rinki hirvelle.  Juoksut joita olisi voinut olla 4 laukausta niin olisi ammuttu perinteisiin  juoksuihin.  Tässä olisi tullut ilmi että ase on kohdistettu ja juoksuissa sitten nähty se ampuma taito. Kokeen voimassa olevan ajan olisi voinut lyhentää vielä 2 vuoteen. Nyt tuntuu että vanhempaa sukupolvea yritetään pitää mukana hirvimetsällä koetta helpottamalla. Itsekkin kokeita valvonneena huomasin sen että vanhalla systeemillä ei vanhemmat ihmiset saaneet sitä läpi ja jopa joutuvat jäämään metsältäkin pois sen takia. Nyt vaan on sekin huono puoli että seura EI voi vaatia jäseneltään "vaikeampaa" suoritusta kun hirvikoe on joten kenenkään ei ole pakko ampua liikkuvaa hivikuviota, tämä asia aikoinaan selvitettiin! Seura voi maksimissaan vaatia jäseneltään joka vuosi hirvikoe suorituksen seuran harjoituksissa/ muissa virallisisissa harjoituksissa. Menee kuitenkin vielä monta vuotta kun uuden koe tavan heikkoudet nähdään, onhan meitä liikkuvia kokeissa ampuneita vielä pitkään mukana. En kuitenkaan vähättele että harjoituksissa ei ammuttaisiin  liikkuvia, meillä päin ammutaan ja niin toivoisinkin että muuallakin tehtäisiin ja seura kanustaisi vapaa ehtoisesti ampumaan liikkuvia, pidettäisiin kilpailuja/harjoituksia jossa ammutaisiin liikkuvia. Joskus voi tulla se "hattunaulakko" passiin juoksun kanssa, tiedän että se harmittaa kun kokemattomuuttaan jää ampumatta tai vähän raapaisee/ampuu ohi ja vieruskaveri ampuu sen. Ruotsin malli on tosi hyvä, ollaan ammuttu harjoituksissa samalla tapaan, kokeilkaa ihmeessä! Näinhän se käytännössä menee, ammutaan suht paikkallaan olevaa/kävely vauhtia menevää  hirveä ja laukauksen jälkeen yleensä vauhti on kovempaa, tämän juoksun aikana ampuja miettii ensimmäistä laukaustaan ja päättää että ampuuko lisää vai ei , aikaa tähän ei yleensä ole paljoa ja ratkaisut on tehtävä nopeasti, aseella voi kuitenkin tähdätä juoksun aikana hirveä ja tehdä siinä ratkaisu. Tässä oma mielipiteeni todella hyvään uuteen keskustelu foorumiin!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Karhu/hirvi koe

Voit käyttää BBkoodia formaattia viestin muokkaukseen
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: