Solcellepanel på Hus | Lånekalkulator | Halvin Sähkö | Bredbånd | Arbeidsledighetsforsikring | Hjemmealarm | Beste Kredittkort Drivstoff | Billig Advokat
Sissos impukkabanneri

Kyyhkyjen ruokinta.

Metsästys Keskustelut Linnustus Kyyhkyjen ruokinta.

Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Metsästäjä 1 vuosi, 2 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #2262 Vastaus

  Morripoika
  Osallistuja

  Kyse kyyhkyn ruokinnasta: Millä ruokit, milloin aloitat ruokkimisen, minkälaiseen maastoon ruokit, kuinka usein viet ruokaa, kuinka paljon viet ruokaa, käytätkö kuvia ruokinta paikalla, kuinka lähelle varsinaista passipaikkaa ruokit? Jos näihin lähdettäs hakemaan vastauksia.Itse aloitan ruokkimisen heinä- elokuun vaihteessa. Vehnää viedään 3-4 10l ämpärillistä ja herneitä pari kiloa kerralla. Tällä ruoka määrällä parhaimpina vuosina joutuu käydä viemässä lisää melkeimpä joka toinen päivä, huonompina vuosina 4-5 päivän välein. Kuvia on ruokinta paikalla 5 ja mäntyyn kiikkutetaan yksi ( mäntyyn aloitusta edeltävänä iltana vasta)Ruokinta paikkana on toiminut viime vuodet suuren pelto aukean vastapäätä oleva pienempi pelto, josta metsää lähinnä olevaa sarkaa ei enään viljellä, eikä siinä kasva juuri mitään. Passipaikka sijaitsee ruokintapaikan välittömässä läheisyydessä (30- 40m) olevan metsän reunassa, jossa hyviä yksittäisiä mäntyjä.

  #4086 Vastaus

  Aakyhoo
  Osallistuja

  Minulla on vielä kyyhkyjen ruokinta hakusessa, joten en aivan täysillä ruoki. Vaan vien vähän herneitä ja katson käykö kyyhkyjä syömässä.Pitää katsoa käykö kyttäämässä sitten ;D

  #4087 Vastaus

  Jon^^
  Osallistuja

  Miten on, käytättekö jotakin automaattia ruokinnassa vai laitatteko ruoan vaan suoraan peltoon?

  #4088 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  Mikä on riistaherneen ja vehnän hinta?Myydäänkö näitä esim.rautakaupoissa?Ainakin netiissä oli joissakin metsästysliikkeissä, mutta postikulut tulis lisää hintaan.Käykö ohra? Sitä olis säkkikaupalla.

  #4089 Vastaus

  Remington870
  Osallistuja

  Ruokin kyyhkyjä 2 paikkaan. Tein kummatkin paikat heinäkuun alussa. Toinen paikka on aivan metsän vieressä. Sen koko on 10m x 50m. Siinä käy n. 50 kyyhkyä tällä hetkellä syömässä ja määrä kaksinkertaistuu yleensä alotukseen mennessä, ainakin viime vuosina on kaksinkertaistunut. Sitten toinen paikka on heinä pellon keskellä josta on heinä niitetty. Siinä paikassa käy n.30 kyyhkyä ja viereisessä mänty metsässä on jokavuosi monta kyyhkysen pesää, joten varmaan määrä kasvaa alotukseen mentäessä. Vien ruokinta paikoille hernettä, ohraa, vehnää ja vähän kauraa kerran viikossa. Yleensä vien kerralla n.15-20kg hernettä, 30kg ohraa, 20kg vehnää ja muutaman ämpärillisen kauraa. Passipaikat ovat melko lähellä ruokintapaikkaa, teen yleensä ne heinäkuun lopussa. Käytän myös kummassakin ruokintapaikassa kyyhkyslavaa johon laitan hernettä ja viljoja.

  Käykö ohra? Sitä olis säkkikaupalla.

  Kyyhkyt syövät ainakin minun kokemusten mukaan ohraa ihan yhtä hyvin, kuin hernettä tai vehnää.

  #4090 Vastaus

  Jon^^
  Osallistuja

  Miten, onko sinulla kokemusta suolasta? Itse ajattelin ostaa tuollaisen 40kg säkin riistahernettä ja 25kg säkin suolaa kyyhkyille. Tarvitsee vain etsiä parempi paikka kun viimevuonna. Pellon omistaja ei halua myrkyttää peltoaan -> Heinät ja muut paskaruohot kasvavat niin, että kyyhkytkään eivät enään ruokaa huomaisi. Voisi sinne mennä luvalla heittämään pari kolme kierrosta traktorilla niin jäisi renkaanjäljet johon voi ruoan laittaa..

  #4091 Vastaus

  Morripoika
  Osallistuja

  Ohra on kelpaa kyllä tosi hyvin kyyhkyille, suolasta ei oo mitään kokemusta. Eilen lähti ruokintapaikalta 15 kyyhkyä ja kaikki ohrat oli jo hävinny jo tässä vaiheessa vuotta kun täällä ainakin 3 poikaset on vielä pesässä.. Ikinä ennen ei ole näin aikasten kyyhkyjä näkynny. Voi olla, että tulee hyvä kyyhky alotus tänä vuonna! Maanantaina kattomaan mitä on ruokintapaikalta viety..

  #4092 Vastaus

  jooona
  Osallistuja

  Eilen lähti ehkä jotain 70 kyyhkyä ja vähän vähemmän variksia.ollaan ruokittu herneellä,ohralla,suolalla ja ruista on myös ollu…

  #4093 Vastaus

  Jon^^
  Osallistuja

  Ohra on kelpaa kyllä tosi hyvin kyyhkyille, suolasta ei oo mitään kokemusta. Eilen lähti ruokintapaikalta 15 kyyhkyä ja kaikki ohrat oli jo hävinny jo tässä vaiheessa vuotta kun täällä ainakin 3 poikaset on vielä pesässä.. Ikinä ennen ei ole näin aikasten kyyhkyjä näkynny. Voi olla, että tulee hyvä kyyhky alotus tänä vuonna! Maanantaina kattomaan mitä on ruokintapaikalta viety..

  Mitä oli viety? Itse näin eilen 15 kyyhkyn  parven. Tarvitsee tosiaan ne ruoat saada hommattua tai tulee kiire.. ja sopiva paikka niille..

  #4094 Vastaus

  jooona
  Osallistuja

  Me halkastiin nuolu kivi ja laitettiin siitä paloja kiville niin on sinne paskoja ilmestynyt..

  #4095 Vastaus

  Remington870
  Osallistuja

  Joo kyyhkyt tykkää suolasta, mutta varikset ja harakat eivät tykkää siitä niin ne samalla häipyvät ruokintapaikalta, jos laitat suolaa. Nyt käy kummassakin ruokintapaikassa noin 50 kyyhkyä, toivottavasti pysyvät vielä 13 päivää. Kanahaukka oli käynyt toisessa ruokintapaikassa.  🙁 Jos vielä alkaa kanahaukka näkymään siellä niin se täytyy rauhoittaa.  😉 Kannattaa muuten ruokintapaikalle tehdä hiekasta kasoja, niin kyyhkyset käyttävät sitä kivipiiraan, niin niiden ei tarvi muualta hakea kiveä kivipiiraan.

  #4096 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  Vihdoinkin sain vietyä ohrat ja suolat peltoon. 4 kuvaa kans jätin kans pellolle ja vois ottaa ne pois kun kyyhkyt on löytänyt paikan. Ei kyllä näkynyt kuin 2 kyyhkyä pelloilla. 20  Parvi on ollut suurin mitä tälle kesälle nähnyt ja toivottavasti sais sen verran vähintään kulkemaan syömäs.

  #4097 Vastaus

  Jon^^
  Osallistuja

  Kyllä se nyt niin on että jää ruokkimatta elikot taas. Kun ei kukaan tunnu tietävän tuon yhden pellon omistajaa niin ei voi kysyä lupaa pellon niittämiseen jotta sinne saisi jotain näkyviin edes. Myrkytyskietokin pellossa on  :-[

  #4098 Vastaus

  .222Master
  Osallistuja

  Kuinka isolla alueella kyyhkyn ruuat kanattaa olla?Levitättäkö tasaisesti joka paikkaan vai teettekö kasoja?Mulla on 5m x 5m alue jossa ohrat ja suolat on.Riittääkö tämmönen alue jos kyyhkyjä on alueella liikkunu 20-30.

  #23734 Vastaus

  Metsästäjä

  <p style=”text-align: left;”>Me alamme ruokkimaan kyyhkyn n.kk ennennen aloitusta. Ruokimme Riistaherneillä ja maissilla. Kyyhkyjä joka vuosi monta kymmentä.</p>

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Kyyhkyjen ruokinta.

Voit käyttää BBkoodia formaattia viestin muokkaukseen
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: