Strømkalkulator 2018 | Refinansiering Forbrukslån | Trådløst Bredbånd | Beste Asfaltering | Veteranbilforsikring | Boligalarm | Beste kredittkort 2018 | Mobilselskaper 2018
Sissos impukkabanneri

Riistapellon tekeminen.

Metsästys Keskustelut Riistanhoito Riistapellon tekeminen.

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Punakettu 5 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #2758 Vastaus

  Hunter97
  Osallistuja

  Elikkäs, kesanolla on pari vuotta olluna tommen suopelto, ja tarkoitus olisi siitä kyhätä riistapeltoa. Mutta ei oikein ole kokemusta ja en tiedä kunnolla mitä sinne kannattaa kylvää, jotta saan eläimi liikkeelle 😀 olen tuolta riistasiemen sivulta lukenut juttuja, mutta ei oikein innostaisi tilata mitään erikoista tuolta…Eli mitä kannattaa kylvää jos tahtoo jäniksi,rusakoita, fasaaneja, kyyhkyjä ja peltopyitä ja pyitä sinne ? ja onko mahdollista saada teertä ja metsoakin kiinnostumaan ??Kauraa ja ohraa tietenkin kylvän ja jotain rehua, en ehkä anna kesannolla olla vaan, mites auringonkukat luin jostain että fasaani tykkää niistä ?Kertokaa vinkkejä ja ideoita, ja minkälainen budjetti on hyvä jos pitää jtn erikoista tilata ??

  #9666 Vastaus

  Cheyenne
  Osallistuja

  Ehkä toi ohra on melko turha riistan houkuttamiseen…Miten iso alue on käytettävissä? Kaura on hyvä vilja siihen asti kunnes varistaa jyvät Kauran sekaan voit kylvää hernettä (kyyhkyset tykkää siitä). Viereen voisi rehukaalia laittaa... Se maittaa jäniseläimille, peuroille ja hirville...Peltopyy ja metso tuskin samalle pellolle tulee mikäli nyt sitten on joku alle 200 hehtaarin pelto. Peltopyyhän nimensä mukaan kaipaa peltoa (isoja peltoaukeita ojanvarsineen ja pienine pusikkoineen). Fasaani kaipaa kuusitiheikköä ja kohtalaisen isoja aukeita.

  #9667 Vastaus

  Hunter97
  Osallistuja

  Alue on tuommaoinen vai 2ha, sillä en siompaa peltoa viitsi laitaa riistalle… Tosin peltopyitä on alueellamme ollut erittäin vähän viime vuosina, tänä vuonna ei havaintoakaan…

  #9668 Vastaus

  Punakettu
  Osallistuja

  Hirvieläimille parhaita ovat raeheinä, rehukaali ja kaura.

  #9669 Vastaus

  gdfewdsd
  Osallistuja

  Hirville kauraa ja rehukaalta, kyyhkyt tykkää herneistä ja jossainmäärin myös kaurasta. Fasaania, metsoja ja peltopyitä tuskin saat noin pienelle alueelle tulemaan. Jäniksille ja rusakoille voin suositella heinää, viljaa, haapoja ja suolaa.

  #9670 Vastaus

  Hunter97
  Osallistuja

  Jees, mites kun olen tommoisen tynnyriautomaatin kyhäillyt niin kannattaako viedä se tuonne läheiselle teerisuolle ?? talven läpi ruokintaa niin eiköhä nkanta pysy seuraavanakin vuosina hyvänä 😀

  #9671 Vastaus

  Punakettu
  Osallistuja

  Kannattaa käydä automaatilla tarkkailemassa aika ajoin ettei se muutu petolintujen ruokapöydäksi. Tiedän tapauksia joissa kanalintujen ruokinnasta on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä ruokinnan kohteelle. Joskus petolinnut oppivat hyödyntämään ruokintapaikan teeriantia aika rankallakin kädellä. Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kanalintuja ei kannata ruokkia, mutta on mahdollista että olen väärässä. Esimerkiksi kauris tai peura on yleensä kiitollisempi ruokinnan kohde kun ajatellaan tynnyriautomaattiruokintaa.

  #9672 Vastaus

  popeye1
  Osallistuja

  Samoin Ilvekset jos ruokinta on lähellä metsän reunaa.

  #9673 Vastaus

  Punakettu
  Osallistuja

  Nyt alkaa taas olla se aika kun riista alkaa kokoontua riistapelloille. Varsinkin hirvieläimet alkavat kulkemaan pelloilla nyt kun lehti on tippunut puusta. Täälä päin on ainakin alkanut näkyä paljon liikettä riistapelloilla. Omalla pellollanikin ovat hirvet vierailleet ahkerasti vaikka sitä ei koolla olekaan pilattu. Asensin sinne nyt kamerankin että saisi selville onko joukossa mahdollisesti peuroja. Saapa nähdä mitä sieltä paljastuu.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Riistapellon tekeminen.

Voit käyttää BBkoodia formaattia viestin muokkaukseen
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: