Månedlig Strømpris | Låne Penger | Sammenlign Brønnboringsfirmaer | Internettleverandører i Norge | Boligforsikring | Husalarm | Test av Kredittkort | Billigste Mobilabonnement
Sissos impukkabanneri

Riistapelto

Metsästys Keskustelut Riistanhoito Riistapelto

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Punakettu 5 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #2298 Vastaus

  Aakyhoo
  Osallistuja

  Minä alkoin tekemään riistapeltoa kesän alussa, maa oli hedelmällistä ja sain äkkiä valmiiksi.Minulla oli tarkoitus vasta ensikesänä kylvää siihen mutta laitoin jo koe mielessä siihen: auringonkukkaa, ohraa ja herneitä. Ensikesänä laitan myös naurista ja jotain sokerijuurikkaita ;DMinkälaisia riistapeltoja teillä on? Mitä teillä siellä kasvaa? Kertokaa riistapellostanne täällä...

  #4819 Vastaus

  Korpi
  Osallistuja

  Meillä on 4 riistapeltoa joihinka jokaiseen on istutettu kauraa ja jotain rehu (rapsia?). Pellot ovat vaikea kulkuisten teiden varsilla, johka ei viitsi puimurilla, tai paalaus vehkeillä mennä.

  #4820 Vastaus

  Remington870
  Osallistuja

  Meillä on semmonen 3hehtaarin riista pelto. Siinä kasvaa naurista, rehukaalta, raeheinää, ohraa, kauraa, hernettä ja vehnää. Viime vuonna oli samanlainen riistapelto ja siinä kävi hirvejä, jäniksiä, kauriita ja muutamia kyyhkyjä.

  #4821 Vastaus

  villethx
  Osallistuja

  No ohraa meidän riistapellossa kasvaa. Hanhia varten tehty, mutta kyyhkyjä, hirviä, karhuja, kanalintuja, metsä peuroja ja sorsia on tavattu pellolla. Pellon keskellä on pienehkö lampi, jossa on useasti vesilintuja hyvä iltalento paikka. Ja hanhet ruokailevat päivittäin pellolla.

  #4822 Vastaus

  Punakettu
  Osallistuja

  Hirvieläimet ovat kyllä aika harvinaisia vieraita ohrapellossa. Ikinä en ole tavannut ohrapellosta hirveä. Enkä varmaan tapaa. Olisit ottanut kuvan, olisi tullut harvinainen kuva. Ainoa on että jos orasta on käynyt syömässä kevään/alku kesän aikoihin niin sen paremmin ymmärtää.

  #4823 Vastaus

  villethx
  Osallistuja

  Aivan sama. Oletko aivan järjiltäsi, mitenniin hirvi ei kulkisi riistapellon ylitse. Kerroppa perusteet väittämääsi.

  #4824 Vastaus

  Cheyenne
  Osallistuja

  Lienee Punakettu tarkoittanut sitä että ei ole mitään varsinaista käyttöä hirvelle tuosta ohrasta. Kyllähän hirvet siitä yli ja läpi kulkee tarvittaessa, mutta ei ole mitään houkuttelevaa merkitystä hirvelle. Ehkä toi lampi juomapaikkana ja mahdollisine vesikasveineen houkuttelee hirveä.

  #4825 Vastaus

  villethx
  Osallistuja

  Aivan. Mutta joka tapauksessa.

  #4826 Vastaus

  Punakettu
  Osallistuja

  ”Miksi kana meni tien yli?” Niinpä niin, kannattaa lukea ajatuksella ennen kuin suoltaa tekstiä ulos. Ensimmäisen oman viestisi rakenne viittaa siihen että kyseiset eläimet olisi tavattu pellosta ruokailemasta, mutta oletin että asia voi olla niinkin kuin sen tuossa toisessa viestissä esität. Eli eläin on kulkenut pellossa ilman ruokailuperäistä tarkoitusta. Tottahan hirvi menee yli pellosta kuin pellosta, jos niin on päättänyt tapahtuvaksi.    Kaurahan on viljakasveista ylivoimaisesti hirven suosikki, jos puhutaan jyvistä. Syksyllä kylvetty ruis taas on mitä parhain ravintohoukute myöhään syksyllä, kun kasvusto on ehtinyt kasvaa yli kymmen senttiseksi. Tämä edellinen pätee silloin kun puhutaan pelkästä oraskasvustosta eikä jyvistä.  Yleisesti ottaen hirven olisi kohtuu vaikea hyödyntää ohraa ravinnoksi, koska siinä kasvavat nämä karheat "piikit" jokaisen jyvän päästä. Kokonaisen tähkän tunkeminen suuhun ei ole kovin miellyttävää piikeistä johtuen, joten hyvin oletettavaa on että hirvi jättää ohran syömättä jos alueella ei esiinny täydellistä ravintopulaa. Hanhet ja sorsat jotka pystyvät erottelemaan nokallaan jyvät ja piikit erilleen, ovat täysin eri asia. Ohra on erittäin valkuaispitoinen viljakasvi joten sen puolesta se olisi hyvää ravintoa mille tahansa eliölajille.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Riistapelto

Voit käyttää BBkoodia formaattia viestin muokkaukseen
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: