Jump to content
Perca

Oletko ampunut piikkipäitä?

Recommended Posts

Viime vuonna tuli ammutta ensin kolme piikkinen uros ja myöhemmin viellä saman illan aikana 11piikkinen. 11 piikkiset sarvet olivat kylläkin kovin epäsymmetriset ja kapeat, mutta juuri epäsymmetrisyytensä takia hienot. ja tänä vuonna tuli kaadettua 8 piikinen. sarvissa komiat ykköspiikit pituus noin 15cm ja sarvien leveys yli 50cm.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

2006 Tuli ammuttua 15 piikkinen hirvi sonni, lapiosarvet, kärkiväli 91 cm. Mettäkaverin koiran haukkuun, aamuin samassa tilanteessa myös vasan, ko kaveri ampu vähän huonosti sitä, ni ammuin sit sitä korvalliselle kuten myös tota sonnia. :)Samana syksynä ammuin myös kymmenpiikkisen hirvisonnin, oli ns. poukkohirvi eli kaverin koira rupes haukkumaan hirviä ja tää sonni lähti omille teilleen ja sattu sit tulemaan mun passipaikalle, tää sonni oli tapellukki samana syksynä ko oli silmäki menny puhki ja sarvissa oli mahottomasti koloja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Välillä jahti on ollut suosiollista, kaatoja 3-piikkinen (ensimmäinen hirvi), 16-piikkinen, 11-piikkinen, 7-piikkinen ( pikkuveljen kanssa yhteistuumin, lihapainoltaan kaikista isoin), viime syksynä sitten 4-piikkinen jolta yksi piikki poikki.

Lisätään listaan yksi 2 piikkinen Mopo :) Tältä syksyä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

4.7.2012  14 piikkinen metsäpeura oli nahka sarvienpäällä... autokolhi sain ilmotuksen seuraavana päivänä tapahtumastakun eivät heti löytäneet  lähin kahtoon ja pääsin ampumaan aika pahoin loukkaantuneen elukan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Lopetin hirvihommat suomessa aikaa sitten. Isoin oli 16piikkinen ja muutama pienempi ne sai riittää ja sitten lopetinki ne hommat.. Amerikoissa on pari kertaa tullut käytä iso broidin kaa hirveä jahtaamassa. Itse en ole kaatanut Alces Gigasia elikkä isointa hirvi lajia mitä tältä kuplalta löytyy :) Veli nappas +800kilosen, joskus 15vuotta sitten. Kuva löytyy jostain, mutta ei tietokoneelta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...