Jump to content
Heittelija

Tähtäimet

Recommended Posts

Eli minkälaista tähtäintä käytätte kun metätätte kiväärillä. Avotähtäintä, punapistetähtäintä, kiikaria ristikolla vai jotain muuta?
Merkki ja perustelut olisi kiva tietää

Tuli hommattua jokapaikanhöylä, että pärjäis mahdollisimman monessa jahdissa, joten päädyin Kahles helia C 2,5-10x50.. Valitettavasti ei tällä putkella pimeimpinä hetkinä meinaa ristikkoa nähdä kun ei ole valaistu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hirviaseessa (.338 WM) on ollut yli 20v. Leupold VX-III  1,5-5 x 20, siinä on pitkä silmäväli joka voimakkaassa aseessa on tärkeä asia.Optiikka on terävä ja kirkas, kolmosen suurennus on sopiva hirvijahdin normaalitilanteisiin.Peura-aseen ( .308 W ) päällä taas on Zeiss Diavari Victori 3-12 x 56 valopisteellä. Kyttäyksen takaraja on omassa viitseliäisyydessä.Tammikuussa peura kaatui vielä klo 02.10 , kyttäysaseen kiikariin kannattaa panostaa ......

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

6,5*55SE monikäyttötussarin päällä Tasco 6-24*50 AOE Mill-dot. Vihreä/punainen ristikon valaisu, parallax-säädöt ja marssitornit. Passaa kaikkeen metsästykseen, ja kyllä sillä pystyy vitikossakin hyvin ampumaan hirveä. Tilanteen sanelema valinta. Hämäräominaisuudet yllättävän hyvät

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin vanhan mutta hyvässä kunnossa olevan sotilaskiväärin(pystykorva) ja nyt pitäisi saada sopiva kiikari kivääriini se tulisi peuran kyttäykseen.Siinä on joku vanha tähtäin kiikari jossa valovoima ei varmasti riitä kyttäys hommiin.Lisäksi toi putki koko arveluttaa se kun on 25mm eikä 30mm ja merkki on Meibec saksalaista tekoa.En ole koskaan kuullutkaan moisesta merkistä.No siinäpä telle pähkinä purtavaksi ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hämärään kannattaa valita joku missä on mahdollisimman iso etulinssi... Eli joku 50 tai 56 millinen.(tolla mun Busnellilla ainakin melko pimeässä näkee kohtuullisen hyvin eli vähän paremmin kuin paljaalla silmällä)Ehkä valaistu ristikkokin olisi hyvä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nih herätellääs tätäkin aihetta.Eli ostin Meopta meostar 3,12x56 ja onpa hyvä hämärään eli kytismetsästykseen.Nyt on toi pystykorva vaihdettu sako Finbear 30-06 kivääriin ja menin hätäpäissä ostamaan nikonin tähtäimen mut toi ristikko ei ole oikein mieluinen,nyt kysyisin et mikä olis sellainen hyvä hirvikiväärin päälle ja hirvenmetsästyksestä olis kyse ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Merkkineuvoja en nyt ala antamaan koska ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Jokaisella on se oma suosikkinsa ja inhokkinsa. Rakenteesta ja ominaisuuksista sen verran että sitä kaikkista suurinta putkea ei vältttämättä kannata ostaa.  20-40 linssinkoot ja ovat yleensä hyviä ja suurennoksena jokin 3-9 tai vastaava pienisuurennoksinen kiikari on paras. Tärkeimpinä ominaisuuksina hirvijahdissa ovat näkökentän laajuus ja tähtäyskuvan selkeys. Jos hirvijahtia aikoo harrastaa kyttäämällä niin sitten kannattaa harkita sitä suurempaa putkea. Itselläni on hirvikiväärissä Burriksen 3-9x40 ja olen ollut siihen hyvin tyytyväinen. Ristikkomalleissa en näe valtavia eroja, mutta henkilökohtaisesti en pidä kaikkista ohuimmista hiusristikoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eiköhän tuo kyttäys homma onnistu hyvin tuolla meoptalla.Mutta tuon saman vastauksen olen saannut muutamilta hirvi veteraanilta myös ja et sen kiikarin ei tarvii maksaa maltaita joku tuommoinen kuten Burris Leobold riittää varmaan minullekkin ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rihlakon päälle olis tarkoitus hankkia Zos punapiste tähtäin kaverilla on sellainen ollu nut pari vuotta ja on toiminut hyvin.Ei kai aina tarvii ostaa sitä kalleinta kun ostaa vain toimivan ja mitä itse tuota kokeilin kaverin rihlakolla niin eipä paremmasta(kalliimasta)ole niin väliä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Nostetaas topicia ylöspäin  :)Tänään tuli postissa meopta 3-12x56. Itselläni on kaikissa kivääreissä ollut tämän kokoluokan kiikari ja tottunut tällä pärjäämään niin ryteiköissä kun aukeella. Tämä kiikari tulee finnclassicin tuplan päälle ja kun näistä hankkinnoista selviän rahallisesti käyn ostamassa zeissin holopunapisteen myös  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

paljon maksaa keskimäärin kiikaritähtäin ilmakivääriin ja mistä löytyis

mikäli haluat kiikarin, joka kestää, niin löydät hintaluokasta:350--> € äläkä osta niitä halvimpia tarjous kiikarin jalkoja, niillä ei tee mitään..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

puhuin ilmakivääristä

Kai minäkin osaan lukea  ??? ilmakiväärissä kiikari joutuu huomattavasti suuremmalle rasitukselle, kuin oikeassa aseessa, sillä ilmakiväärin laukauksesta aiheutuu melkoinen tärähdys kiikariin. Oikea ase ei tärähdä juuri ollenkaan verrattuna ilmakiväärin.. (usko täi älä, mutta niin se vaan menee..)

ja 50-100 e saa jo hyvän.

mitähän tuohonkin sanoisi..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest
ilmakiväärissä kiikari joutuu huomattavasti suuremmalle rasitukselle, kuin oikeassa aseessa, sillä ilmakiväärin laukauksesta aiheutuu melkoinen tärähdys kiikariin. Oikea ase ei tärähdä juuri ollenkaan verrattuna ilmakiväärin.. (usko täi älä, mutta niin se vaan menee..)Salli nauraa. Ei nyt pahalla mutta kyllä oikea ase tärähtää paljon pahemmin kuin ilmakivääri.Jos olisi noin niin miksei kaikki laittais ruutiaseeseen ilmakiväärin kiikaria jos se muka kestäis suurempaa rasitusta? ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kyllähän se mäntä nyt aika lailla eri täräyksen tekee siihen runkoon. Jalat siinä enemmän koetuksella on mutta ei ilmakivääriin mitään rupuoptiikkaa ostaa kannata. Ärsyttävää treenata jos mihinkään ei osu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Ei tietenkään ilmakiväriin mitään paskaa optiikkaa kannata laittaa, mutta ei sen ampumisen takia hyvää. Vaan sen kun esimerkiksi laitat sen seinää vasten niin se kolahus laittaa säädöt päin persettä.Ja tuo tärähdys ei ole lähellekkään niin kova kuin ruutiaseissa. Tietenkin jos se on joku kenttätykin kokonen ilmakivääri niin silloin perun edelliset sanomani, mutta tämä on jo ennemminkin ilmatykki ku ilmakivääri.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...