Jump to content
valtsu

Jänisjahti

Recommended Posts

Pikkuhiljaa alkaa jänismiehillä magnumit lisääntyä pansvyöhön ja koirat hyppii levottomana häkissään haistellen metsäntuoksuja aavistaen jänisjahdin alkmaisen piakkoin. Vielä pitäs yksi reissu reenata koiraa ja muullon ei ole ehtinytkää kun työt haittaa harrastuksia.Jäniksiä on liikkunut normaaliin tapaan eli melko vähän. Kanta on pysytellyt alhaalla n.5 vuotta, mutta 20 jäniksen tavoite täyttynee melko varmasti.Tänne vapaasti kertomuksia jahdeista ja muusta jänestykseen liittyvästä. EDIT:Tarkoitin tuolla koiran treenauksella koiran juoksutusta kunnon kohottamiseksi. Pitäshän 8 vuotiaan koiran jo osata jäniksen metkut ja kyllähän se osaakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

1. syyskuuta tuli käytyä metsällä,mutta ei ollut aikaa foorumilla käymiseen niin raportti tulee nyt..Koira päästettiin metsään klo 7.00. Vettä oli satanut koko yön ja satoi vielä 8:aan asti.Heti kun koira oli laskettu irti pistettiin nuotio pystyyn. Tervaskannot paloi isolla liekillä ja makkaratkin ehdittiin paistaa kunnes ajo alkoi.Ajo alkoi n.7.50 500m päästä. Ajossa oli nuori jänis ja kierteli pientä lenkkiä. Kierros meni monesti talojen pihojen läpi ja teitä pitkin.Mietittin vielä passipaikkoja 30m päästä nuotiosta niin ajo kääntyi kohti. Koira tuli pieneen metsäsaarekkeeseen pellon reunassa ja alkoi selvittämään minne jänis oli jatkanut matkaa. Savu haittasi paljon työskentelyä. Yhtäkkiä jänis pomppasi koiran eestä kuusen alta ja juoksi 20m päästä meistä kolmesta passimiehestä. Ei ammuttu kun koira oli ihan jäniksen perässä. Vielä  ajo kierteli vähän aikaa kunnes jänis päätti piiloutua erään maatalon pihaan rakennusten ta tukkikasan alle. Jänistä ei enää löytynyt. Ajo kesti noin tunnin ja metsässä oltiin 7.00-11.00.Koiran tyskentelyyn olen tyytyväinen. Intoa riitti ja väsymys alkoi näkyä lopussa.Seuraava reissu on lauantaina ja silloin on saalista luvassa jos säät suosii.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huomenna aamulla noin 6 aikaan olisi tarkotus lähteä metsälle jos vain sää sallii, vesisateessa en viitsi lähteä. Näyttäis olevan ainoa päivä jolloin ei pitäisi sataa , sunnuntaiksi taas lupaa vesisadetta.. katsotaan sitä aamulla sitten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään käytiin vähä kattoon tilanetta. Näin tossa 3 aikoihin jäniksen pellon reunalla ja sitä käytiin koittaas. Mulla oli ase muilla ei, ja tietty se meni veljen vierestä ;D.Sitten Vaan mettään sunistettiin ja rusakko lähti puskasta, mutta en sitten edes koittanu,kun vauhtia oli niin paljon. Mitään muuta ei tapahtunukkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulihan se ensimmäinen jäno tälle kaudelle. koira mehtään klo 7. Ajo alkoi 7.20.Jäno nurin puolen tunnin ajon jälkeen.Koiralla kipeytyi vasen takatassu niin jouduttiin lähtemään pois ennen kymmentä.Vanhuksella ei paikat kestä niin hyvin kuin nuorena tai sitten alkukauden kankeutta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään tuli lähdettyä 9 maissa mettäle Teeban kans kun sade lakkasi, siinä 10 maissa päästettiin koira irti.Koiran haeskellessa tekastiin tervastulet ja juotiin kahvit ja syötiin makkarat.DSC00508.jpgSateen jälkeen ei ollut oikeen hajuja maassa joten lähimmä serkun kans rymyämään pusikkoon koiran kaveriksi, jos saatais vaikka jänis liikkeelle.Keskellä pusikkoa tuli tuollaista vastaan, joku olis myyny halvalla pari ranteen vahvusta koivua  ;DDSC00509.jpgDSC00510.jpgEmmä saaneet jänistä tuosta liikkeelle, joten vaihoimma paikkaa ja sieltä saatiin jänis liikkeele ja ajoa kesti 20min ja Teeba sen sitten sai nurin, onse tuo 20:ki aika tappava ase viellä 40 metriinki.DSC00511.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Perjantaina lintumetsällä ja siinä sivussa saaliina kaksi pomppujänistä. Kaverin edestä myös yksi jänis karkolle mutta pitkä heinikko esti näkyvyyden, joten ampumaan ei päässyt. Hyvin tuntuu jänikseen purevan 2,75 hauli, jota lintumetsällä piipussa oli. Nylkyvaiheessa sai hauleja rapsutella ihan urakalla pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

7 metsäjänistä on saatu tälle kaudelle. 2 jänistä saatiin oman seuran alueelta. Pari reissua on tullut tehtyä vieraaksi muiden seurojen alueille kun näyttää olevan tuo jäniskanta omassa seurassa heikohko. Kaverin luona naapuriseurassa saatiin 2 jänistä ja toisen kaverin luona naapurikunnassa 3 jänistä.Koira on pelannut loistavasti ja kuntokin alkaa olla kohdallaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä täälläpäin uskalla koiraa päästää irti kun susia on ollut aika paljon liikkeellä. Viimeksi lauantai-sunnuntai välisenä yönä tappoivat hirvikoiran. Taitaa tämä kausi mennä jäljittämällä ja kyttäämällä jäniksiä ja rusakoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällä kaudella heitetty joku 5-reissua. Yhtään ei oo vielä ammuttu, vaikka paikkoja on ollu, koska on pitäny saada nuoremmalle koiralle ajoa pystyyn.Vimmeksi ite näin kaksi kertaa, justiin siitä kohtaa mihin olin menossa passiin. :P Ensi Sunnutaina olisi tarkootus mennä taas, jossei tuu huonoa keliä. :-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällä kaudella heitetty joku 5-reissua. Yhtään ei oo vielä ammuttu, vaikka paikkoja on ollu, koska on pitäny saada nuoremmalle koiralle ajoa pystyyn.
Vimmeksi ite näin kaksi kertaa, justiin siitä kohtaa mihin olin menossa passiin. :P Ensi Sunnutaina olisi tarkootus mennä taas, jossei tuu huonoa keliä. :-

Hyvä se on käyttää jos on huono keli (vettä/lunta sataa tai muuten hajut tiukassa) meinaan jos kokkeissa aiot käyttää koiraas. Tekkee hyvää vähän huonommallaki kelillä käyttää koiraa metässä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×