Jump to content
Monna

Onko haulikossasi jatkomakasiiniä?

Recommended Posts

Eli onko teillä haulikossa jatkaria? Jos ei ole niin miksi?. Itsellä on nykyään tuossa pumpussa 1+9 jatkomakasiini ja haulikosta tuli paljon vakaampi kun jatkomakasiinin laittoi, vaikka jotkut sanovat että tulee etupainoinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miksi semmoista laittaisin?Tohon Mosbergin ultimagnumiin kun saan kerralla 6 kpl 70 mm paukkuja ja Savageen 5 kpl 70 mm paukkuja...Enkä muista kuin yhden kerran kun oon tolla savagellakaan joutunut noi kaikki ampumaan (no uutena vuotena ilmaan vois ehkä enemmänkin ammuskella).....Yleensä on yksi paukku riittänyt / saalis. Harvoin edes toista tarvinnut. Jos useemman (linnun) ampuu kerralla, niin onkin jo paljon vaikeempi etsiä kun ei silloin edes ensimmäisen putoamispaikkaa tuu niin tarkkaan tutkittua...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole, mutta tuon tasapainotuksen ymmärrän.Sitä en ymmärrä jos riistaa kidutetaan tarpeettomasti ampumalla huonoja laukauksia harkitsemattomastienemmän kuin yksi , eikä kohde kuole välittömästi.Omistan päällekkäispiippuisen jossa kaksi patruunaa, ei sen väliä vaikka olisi kymmenen, yhden PITÄÄ riittää  on tavoite, siis 2 eri saalisyksilöä samalla kertaa jos tuolla torrakolla metsästelen.Tuo 2kpl on minulle riittänyt eikä esim. pakenevaan teeriparveen juuri 2:ta laukausta enempää meikäläinen ehdi tappavalla etäisyydellä ammuskelemaan saati sittenharkitusti laukomaan :P?Noissa painotusasiossa menen nöyrästi hyvämaineisen asesepän juttusille ja eipä ole kuin positiivisia kokemuksia näin amatööriammuskelijalle tullut.Kun tuo ase laitetaan käymään käteen ja nosto vaivatonta tuppaa se yksi paukku riittämään useimmiten ;).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Franchi Bad -Boy ja kapasiteettia riittää ,ammu panos päivässä ja lataa seuraavalla viikolla .Sopivilla paukuilla varsinainen riistaviikate jos vaan ehtii pumppaamaan,vaan ei sitä tarvitse kuin joskus sorsametsällä,yleensä siellä on vain2-3 patia odottamassa lentoonlähtölupaa,kun ne sitten kuitenkin pitää ottaa sieltä poiskin,liiat paukut tekee aseen huomattavan nokkapainoiseksi  ja svingi muuttuu koko ajan kun lipas tyhjenee.eli nokka nousee pyrstö tarttuu(harakka tervatulla sillalla)Jos on hyvin tasapainoinen ase(esim beretta 686) niin se on erittäin hyvin hallittavissa nopeissakin vedoissa ja tuntuma ei muutu missään vaiheessa.Siitä tuntee hyvän haulikon,kun sen nostaa silmät kiinni poskelle kuviteltua maalia kohden ja kisko on aina just kohdallaan kun silmät avaa.Yhdellä beretalla olen pahkunnut v-85 alkaen n.20000 patia eikä ole juurikaan ollut moittimista,jos ite ei ole töpännyt ,niin saalista on tullut aina(enin osa paukuista kiekkoihin,paraana iltapuhteena 450 laakia)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole, mutta tuon tasapainotuksen ymmärrän.
Sitä en ymmärrä jos riistaa kidutetaan tarpeettomasti ampumalla huonoja laukauksia harkitsemattomasti
enemmän kuin yksi , eikä kohde kuole välittömästi.
Omistan päällekkäispiippuisen jossa kaksi patruunaa, ei sen väliä vaikka olisi kymmenen, yhden PITÄÄ riittää  on tavoite, siis 2 eri saalisyksilöä samalla kertaa jos tuolla torrakolla metsästelen.
Tuo 2kpl on minulle riittänyt eikä esim. pakenevaan teeriparveen juuri 2:ta laukausta enempää meikäläinen ehdi tappavalla etäisyydellä ammuskelemaan saati sitten
harkitusti laukomaan :P?
Noissa painotusasiossa menen nöyrästi hyvämaineisen asesepän juttusille ja eipä ole kuin positiivisia kokemuksia näin amatööriammuskelijalle tullut.
Kun tuo ase laitetaan käymään käteen ja nosto vaivatonta tuppaa se yksi paukku riittämään useimmiten ;).

Yhdyn samaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noissa painotusasiossa menen nöyrästi hyvämaineisen asesepän juttusille ja eipä ole kuin positiivisia kokemuksia näin amatööriammuskelijalle tullut.
Kun tuo ase laitetaan käymään käteen ja nosto vaivatonta tuppaa se yksi paukku riittämään useimmiten ;).

Ensimmäinen on tappolaukaus, toisella koetetaan toista mutta kolmas kertoo hutilaukauksesta. Ja siihen perään jos tulee yksittäisiä niin haavakoksi on jäänyt.Kaksi nopeaa peräkkäistä taas tarkoittaa jotta toivotaan että kaukaa tippuu... puhumattakaan 5-8:sta paukusta hanhiparven alta. Yksittäinen laukaus ja 5 sekunnin jälkeen toinen on mukavin kuultava. Se on tiputus ja varmistus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

ei ole jatkaria mutta rajotintapin ottaa pois nii mahtuu 5 putkeen ja 1 piippuun joten 5+1 tapin kanssa 2+1Sen hetken muistan enkä tule koskaan unohtamaan, kun vierestä harakka lensi ja 40m matkalta ammuin ja tippu myttynä kenttään. Voi sitä ilon tunnetta ku sai kerranki lentoon ekalla paukulla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...