Jump to content
Jami

Eniten hirvikaatoja päivän aikana

Recommended Posts

Parhaimpana päivänä muistaakseni 8 hengen porukalla ollaan saatu 3 aikuista ja vasa, joista 1 aikuinen ammuttiin toiselle porukalle yhteispyynnissä.Noihin kolmeen muuhun liittyy sellainen tarina, että koira otti ajon aikana haukkuun emän ja vasan, yksi passimies lähetettiin lähestymään haukkua, kun ajomies oli kaumpana tilanteesta. Noh, hirvet lähti liikkeelle ajomiestä kohden, mutta haukkua lähestynyt passimies törmäsi takaisin tullessaan yksinäiseen pikkusonniin, joka oli haukun kävellyt omia aikojaan selän taakse. Itse silloin passilta poistuessani ihmettelin, kun vasa+emä laukausten jälkeen vielä kuului laukaus toisesta suunnasta..  :)Kun nämä oli saatu nyljettyä ja paloiteltua, niin metsästysmailta poistuessamme törmäsimme toiseen porukkaan, jossa oli vain kolme miestä pyytämässä, hirvi oli heilläkin haukussa ja passitusapua pyysivät. Ensimmäisiä passeja aseteltaessa hirvi lähti liikkeelle ja pysähtyi kuin tarjottimelle erään kummun nokalle, ei ollut hirvelle paljoa mahdollisuuksia kun kymmenkunta miestä piiritti kummun.. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Parhaimpana päivänä kaadettiin 7 elukkaa saman penkkatien varteen (n. 500m säteelle). Muistaakseni neljä miestä ajoi ja vajaa kymmenen passitti. Siinä sitä oltiin ihmeissään kun joka puolella ammuttiin, yhteensä 11 kertaa! Hirviä tuli passilinjan takaakin, vaikkei siellä ollut ketään ajamassakaan. Itsekkin pääsin tuolloin pikkusonnin kaatamaan  :) Mutta ne on taaksejääneitä aikoja ne, nykyään lupiakin 1/5 tuolloisesta... Tänään ehdin jo käydä pari tuntia tuolla pellolla istuskelemassa, mitään ei kuitenkaan näkynyt. Nyt on eväät tehty ja kohta pitää suunnata kokoontumispaikalle  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Hieman vanhentunut ketju mutta vastaan silti. Suomussalmella ajometsästyksenä 17 hirveä päivässä. Tämä ajoittuu jonnekkin -90 luvun alkuun. Saalis on jäänyt mieleen sen takia koska sen syksyn 19 pyyntilupaa saatiin melkein yhdessä  päivässä. Tehtiin tasan kaksi ajoa,eka alkoi klo.8.00 ja toinen 11.00. Viimesiä lupia metättiin koiralla vielä joulukuun alussa mutta nekin saatiin. Metsästyksellisesti itse arvostan eniten koirajahtia periaatteella yksi hirvi per haukkutilanne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...