Jump to content
jefferson

Hirvipatruunat

Recommended Posts

Moro!Kertoilkaas oma kohtaisia kokemuksia käyttämistänne hirvilaillisista patruunoista. Luotien toiminnasta, mahdollisista omista latauksista ja jne.Itsellä Kokemuksia .308, 7,62x53r hammeri, Toimiva siinä määrin että ne hirvet mitä olen ampunut on löytynyt kyllä melko lyhyeltä matkalta.Nykyään on käytössä 45-70 johon lataan itse patruunat Käytössä on woodleightin .458m 350gr luoti jonka taakse tuupataan 3,75g N130 ruutia. Toimii kuin junan vessa (lataus ohje saatu asesepältä, joka teki aikoinaan tuplapiiput 412 valmetin runkoon). Toisena luotina on sitten 350gr RN Hornady joka myös tuntuu toimivan ihan ok. Tosin tällä kaliberilla ei ole takana kuin kaksi hirven kaatoa ja kaksi sikakaatoa. Toivottavasti tulevana kautena tulee lisää tapahtumia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kova lati marliniin,tarkkaile painemerkkejä nallista ja hylsystä,ite käytän h322(vs n130)3,40g ja hyvin kaatuu upotus vähintäänkin riittävä,Kaupan paukuista hyviä ovat Hornady muovikärki leverevo patit,ei potki paljoa,ja suorempi lentorata,lisäksi tappaa varmasti,risukkoon tarvitaan niitä paksupäisiä mötiköitä vaikkapa 500grs valuluotia,menee kuin juna ja kahdestakin hirvestä läpi kerralla. hornady 350 rn ja 3,50g n140 tulta lyö ja kaikki kaatuu mihin osuu,märkään paperiin läpäisy n.140 cm(5cm paperia,18mm filmivaneri,80 cm paperia+ 3 kassia apulehtiä varmistuksena ja kaikista läpi.sellainen rotansilppu vaan reiästä pursui ja luoti oli penkan uumenissa,että silleen.potkua riittää omiksi tarpeiksi.Esa Paanasen manuaalissa 350 hornady rn /n130 3,39gMAKSIMILATAUS antaa vo 595 m/s e0 =4018 j Riittävästikö????Ruger1JA pulttilukkoiset sopiva kovempi lati n130 /3.56 g sama luoti v0=642 m/s e0=4678jMAKSIMILATAUS.Liiat hevosvoimat tulee joskus silmille ehjästäkin aseesta,kokemusta on ja näkökin vielä tallella,kuulo meni!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on taas päässy testamaan parin hirven verran tuota omaa latinkia, vasa nurin sattu rankaan ja putos paikalleen. Joka nyt aivan normaalia. Mielenkiintosempi oli tappisarvi jota hiukan takaviistosta pääs porauttamaan kylkiluiden välistä sisään ja toisesta lavasta ulos. kuitenkaan isoja luita rikkomatta. Tuo jälkeen otti noin 15 askelta ja oli aivan kivi kuollut. Monesti tuollasen reiän jälkeen on paljo pidemmällekin juossu. Niin ja tuosta latauksesta sitä ei tosiaan kärsi laittaa mihinkään vipulukkoon tulee silmille kuulemma. Tuossa tuplassa pitäs ainakiin asesepän mukaan kestää ja varmasti niin tekeekin. Eikä painemerkkejä oo ollu nallissa eikä hylsyssä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

9,3x74R    ->    18,5g Lapuan Mega, menee risukossa paremmin, myös Barnesin solideja löytyy.30-06      ->    180gr Barnesin TSX ja tipped-TSX.308win    ->    168gr Barnesin tipped-TSX6,5x55Se  ->    140gr Noslerin Accubond, ja on muuten paras näistä (51 peuraa jäänyt siihen paikkaan 4 vuodessa)Kaikki ladattu itse tappiin saakka, itseladatuilla metsästetty pelkästään jo yli 10 vuotta. Parempia tulee näin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...