Jump to content
Jon

Jatkosupistajat

Recommended Posts

Elikkäs, vähän kiinnostas hankkia jatkosupistaja varsinkin hanhi hommiin, ketullekkin olisi varmaan hyvä. Isommille hauleille siis.. Isällä on tuollanen 4cm jatkosupistaja Remingtonissa ja isommilla hauleilla tuntuu toimivan hyvin.. Pienemmän riistan pyynnissä ei ole oikeen hyvä, kun ampuma matkat ovat lyhyet. Minkälaisia kokemuksia muilla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No itselläni ei omakohtaista kokemusta oikeastaan ole, mutta varsinkin raskaammilla (alkaen 50 grammaa) latauksilla noi vakio supistajien supistusosan pituudet tahtoo jäädä lyhyiksi, jolloin ei saada niin tiukkaa kuviota kuin olisi mahdollista. Ja juurikin tämä korostuu kun haulin koko suurenee...Itselläni kun on riittänyt ihan nämä 42 gramman lataukset 70 mm hylsyssä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mihin helvettiin tarvitaan yli 36g haulikuormaa??ja yli 3,2mm hauleja..

No itse en kettua suosittele talvella ampumaan AINAKAAN tota 3,2 milliä pienemmillä... Enkä rusakkoakaan.Ja jos nyt sitten onkin sattunut löytämään paukun jossa on hyvä kuvio 40 gramman haulikuormalla, niin kannattaa sitä käytää mieluummin kuin vaihtaa 36 grammaiseen josta ei ole yhtä hyvää kuviota löytänyt...Vaikka toisaalta riittäähän kaikille eläimille 24 grammainen skeet-paukkukin kunhan vaan ampuu tarpeeksi läheltä... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on tuossa  Browningin bps pumpussa UNA:n 12 ga .705 IM jatkosuppari. Pituutta 95mm.  http://www.unlimitedammo.fi/Käytän tätä lähinnä kettu,hanhi ja jänisjahissa. Sekä yli 40g latauksilla.  Muulloin käytän vakio Invector+(70mm), vaikka hyvää kuviota ei löydy monellekaan panokselle.Carlson's supistajat ovat myös hyviä.http://www.kartanokuva.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kartanokuva2/Categories/Asetarvikkeet/VaihtosupistajatUNA ja Carlson's käy remariin ja moneen muuhun yleiseen. Lincolniin ei ilmeisesti ole näitä.

mun remingtonissa ei pysy supistaja kireellä, kun ampuu muutaman kerran saa pyöritellä sormilla pois :)

Kokkeileppa laittaa jotain putkiteippiä tai sitä villaa erittäin ohuesti supistajan kierteisiin. Kierteet ilmeisesti kuluneet väljäksi joten tuo vois auttaa.Kokeile tietenkin omalla vastuulla, en tiedä tarttuuko supistaja liian lujaan tms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

mun remingtonissa ei pysy supistaja kireellä, kun ampuu muutaman kerran saa pyöritellä sormilla pois :)

Laita MOLYCOTE nimistä tahnaa supparin kierteisiin(käytetään konepajoissa teräpalojen ruuveissa) niin loppuu löystyminen, mutta ei kyllä jämähdä kiinnikkään vaikka olis vuosia sama supistin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kokemuksia UnA:n suppareista? Itsellä tarkoitus olisi hommata tuollaiset sorsastukseen, pitääköhän hyvin paikkansa lupaamansa supistukset ja ampumamatkat?

En tiedä pitääkö supistukset paikkaansa, mutta hyvin asiansa ajoi viime kaudella.Kuvioita testasin muutamalla Sagan,RC,Boarin ja Winsun paukulla. Kaikkien paitsi sagan kuviot oli hyviä.Boarin Magnum pelitti myös kanalintujahissa. 3 riekkoa ja teeri tippu hyvin 30 asti ja metso 40 metriin. Jänisjahissa talvella oli myös UnA käytössa RC magnumin kera ja toimi. Ampumamatkat alta 30m.Supistusaste UnA:ssa .705 IM eli ilmeisesti "parannattu puolisuppea"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

jooo pitää sitä molycotea kokeilla.oon vaan miettiny kun ase ei ole vanha eikä sillä ole kuin yksi syksy metsästetty niin jo nyt irtoo se supistin ja kahta jo kokeillu :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...