Jump to content
metsastyskortti

Baikal Mp-153

Recommended Posts

Guest Guest

Ase toimii todella hyvin metsästys kutiloilla, itse olen käyttänyt asetta +10v ilman mitään ongelmia. Kiekko patit kaikki eivät lataudu riippuu tekijästä latauksella ei ole suurta merkitystä. Itselläni jotkut kiekkopaukut toimivat, kun veitsi sulassa voissa ::-) Taitaa enempi riippua panos valmistajasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kyseinen ase toimii hyvin metsästyspatruunoilla kun aseen pitää puhtaana. Jos puhdistamisen jättää tekemättä alkaa syöttöhäiriöitä tulla metsästyspatruunoillakin. Kiekkopatruunat toimivat vaihdellen ja eri patruunamerkeillä on suuria eroja. Esimerkiksi Trustin kiekkopanokset toimivat erinomaisesti kun taas RC:n kiekkopatruunat eivät toimi ollenkaan. Rc:llä ei mitään mahdollisuuksia ampua tuplia. Luultavasti patruunoissa käytetty ruuti on erilaista mikä aiheuttaa eron latauksessa. Melko raskas ase joka tekee siitä kömpelön joissakin tilanteissa.    Muuten todella hyvin toimiva ase. Yllättävänkin hyvä omasta mielestäni tuon hintaluokan puoliautomaatiksi. Joku aika takaperin harkitsin kyseisen aseen ostamista mutta aloin jälkeen päin haaveilla pumppuhaulikosta joten kuoppasin ostohaaveet siinä vaiheessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Ase ei todellakaan ole kömpelö.. Jos näin on niin kannattaa treenata hauiksia yms. Ase on yksi luotettavimmista puoliautomaateista maailmassa. Tämä on tieto on peräisin M&K lehdestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluaisin sellaisen puoliautomaatti aseen, jota ostaessa ei tule konkurssia, joka olisi kestävä ja ennenkaikkea luotettava! Baikalissa nämä kaikki toteutuu, ellei sitten ole maanantai mallia kädessä, tuossa torrakossa on sekin hyvä puoli että jos airot katkeaa voi torrakolla soutaa rantaan  ;D Sedän mp-153 ei tehnyt millään kiekkopatruunalla eikä metsästyspatruinalla minkäänlaisia syöttöhäiriöitä, kun taas tutun ase tekee niitä juuri näillä 24 gr latauksen omaavilla panoksilla, sitten toimii jos on pitkäkantaisia patruunoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kaverilla jonka kanssa paljon metsästelen on juuri kyseinen ase. Hänen aseestaan on pinnoite hieman halkeillut mutta muuten on pysynyt hyväkuntoisena. Toiminut kohtuu varmasti metsästysreissuilla muutamia lataushäiriöitä lukuunottamatta. Jostain syystä keväisessä varijahdissa sattui paljon lataushäiriöitä kyseisellä aseella vaikka patruunat olivat lataukseltaan kohtuu kovia.    Edelleen olen sitä mieltä että Baikal on kömpelö joissain tilanteissa vaikka ampuja olisi minkälainen kehonrakentaja. Paino on keskittynyt suurimmalta osaltaan etupäähän mikä ei ole kaikkien ampujien mieleen. Kun paino olisi keskitetty käsien väliin, kuten Berettan puoliatomaateissa on tehty, olisi Baikkalilla todellinen myyntivaltti hallussaan. Juuri eilen tähtäilin radalla Berettan A400 Xplor Unicolla niin siinä oli hienosti tasapainotettu puoliautomaatti. Ja painoa oli yllättävän vähän puoliautomaattihaulikoksi. Mutta Baikalilla on melko varmasti oman hintaluokkansa paras puoliautomaatti.   Kaverini on käyttänyt myös vakio supistajia. Hyvin ovat toimineet aseessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Beretalla toimii vain Silver Pigeon kohtuu hyvin. Suurin vika puolauto Beretoissa on, että ampuu kaasu männän silmille ja yleisin vika, että nallipiikki katkeaa. Benellin pumput toimivat upeasti suosittelen, jos löytyy rahaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Vaikka onkin Baikal keskustelu niin sen verran OT että beretalla on aseet kuitenkin ihan laadukkaita ja jos on vikaa niin huoltoa on laiminlyöty. Itellä ollu keväästä asti urika 391, ei mitään vikaa. Vastakohtana otetaan kaverin Baikal joka ei laukaissut yläpiippua ollenkaan vasta eilen.. Myös satunnaisesti on ampunut tuplaa. Suosittelen kaikkia laadukkaita aseita kaikille. Jokaiselle löytyy omansa, jopa baikal käy jonkun käteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Tätäkin asiaa puidaan jo 10nettä vuotta :D Asiahan menee näin, että erittäin monet kalliit merkit, kuten beretat yms, ovat todettu joissakin olosuhteissa huonommiksi aseiksi, kun baikkalit yms. Baikaleissa on erittäin hyvät piiput ja koneistot. Venäläisillä onkin paras aseteknologia maailmassa, kuten maailman varmatoimisin rynnäkkökivääri Ak-47. Ja sankari haudoilta sen huomaa. Itse tykkään venäläisistä aseista, mutta myös Italialaisista. Jokaisella on mielipiteensä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kyllä asia menee näin, että kalliimmissa merkeissä työstö ja viimeistely on parempaa kuin 200e baikkalissa. Sankarihaudat ei kyllä kerro mitään baikalista tai ak47:stä.Ja kiinostas tietää mitkä on ne olosuhteet missä baikal käy paremmim kuin muut haulikot? Rautakankena?:D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Viime joulukuusta lähtien olen kyseisen mallisen aseen omistanut. Laukauksia tullut ammuttua n. reilut 300 joista suurin osa kiekkopatruunoita. En nyt tähän hätään muista minkä merkkisiä on nuo kiekkopatit, mutta niitä tuo balalaikka ei kyllä jaksa ladata. Tuleepahan ammuttua tarkemmin kun ampuu yhden kudin kerrallaan.Metsästyspatruunoilla ase toimii niin kuin pitääkin. Vakiosupparit eivät itelläni ainakaan toimineet kunnolla, jokaisella supistajalla kuvio oli kyllä hyvä (riippuen patruunasta tietysti), mutta kuvio oli aina vasemmassa ylänurkassa n. kello yhdessätoista. Hommasin Carlsonin Extended Turkey erikoissuppean supistajan jäniksenmetsästystä varten ja tällä supistajalla kuviot ovat olleet hyviä ja keskellä taulua.Nyt sorsanmetsästystä varten hommasin myös Carlsonin puolisuppean eli modified supistajan. Kuvioita en ole vielä kerennyt siitä katsomaan, mutta hyvinhän nuo vesilinnut tippuivat lähelle ja kohtuullisen matkan päähän silläkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kyllä asia menee näin, että kalliimmissa merkeissä työstö ja viimeistely on parempaa kuin 200e baikkalissa. Sankarihaudat ei kyllä kerro mitään baikalista tai ak47:stä.
Ja kiinostas tietää mitkä on ne olosuhteet missä baikal käy paremmim kuin muut haulikot? Rautakankena?:D

No ei. Kyllä varmaan laittaa vituttaa, jos 2000euron haulikko menee kappaleiks kun kaatuu metässä tai jtn. Mutta jos onkin 400-600euron haulikko ei vituta niin paljoa tässä on se pointti. Ja sankarihaudoista huomaa sen, että naapuri osaa valmistaa aseita. En väittänyt, että baikkal tai ak liittyisi hautoihin (hommaa silmälasit). Ja mitä merkitystä niillä vitun viimestelyillä on kaiverruksilla yms? Pääasia, että ase toimii. Ja Baikkaleissa on haulikoista kestävimmät piiput tämä on tosiasia. Tässä linkkiä aseen toimivuudesta eri olosuhteissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Nnooo ei se nyt varmaan säry jos kaatuu? Vai särkyykö Baikal silloin? Yleensäkkään ase kädessä kaatuilua ei suositella, oli kädessä sitten 300e tai 3000e pyssy.Meinasin viimeistelyllä sitä, että ase on fiilattu kuosiin just eikä melkeen. Kuullu vähä juttua että "kyllä se baikal alkaa hyvin toimia kun ampuu sillä sen 500 kertaa että väljistyy". Kyllä mä odotan aseelta varmaa toimimista ekasta laakista alkaen. Kaiverruksilla ei taas tee hevon helvettiäkään.. Piippujen kestävyydestä en tiedä enempää. NohBaikkalissa lukee maksimi paineet 950baria kun se muissa on 1050bar. Mitä tämä kertoo?Ja tuo video on niin ääripä kuin voi olla, ei ase ole koskaan tuossa kunnossa kun sillä ammutaan.. Jotenkin arvasin että liität sen tänne..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Aha vai, että 950bar naurettavaa. Kyllä tossa piipun kylessä lukee max 1050bar, että sillee. Ihan sama mitä mieltä olet. Mutta niin se vain on. En jaksa kinata asioista, joista sinulla ei näy olevan mitään hajua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...