Jump to content
Guest Guest

Husqvarna Remington Action Shotgun Model 14?

Recommended Posts

Guest Guest

Tere!Kyseisestä haulikosta kiinnostunut tietää lisää.Haulikossa ei muita merkintöjä kuin sarjanum: 39908. Sitten tulee piitkä väli ja num 9.Vaakuna piipun suulla ja husqvarna leimattu piipun sivulle.Muistuttaa pienillä eroavaisuuksilla tosiaan tuota Model14. (http://www.skydevaaben.com/husqvarna/model14/info.xml), mutta esim tukki on suora ja tukin perässä messinkilevy.Kiitoksia asiallisista vastauksista jo etukäteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

läppälukko husku 1900-luvun alkupäiviltä, tyypillinen torppari haulikko siltä aikakaudelta, kuten myös iver johnsson tai champion..Arvo kunnosta riippuen 100-500e, mutta asetta ei kannata myydä vaan ottaa käyttöön syksyisiin pyy jahteihin TIETENKIN MUSTARUUTI PATRUUNOILLA LADATTUNA..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Joo, kiitoksiaEi myytävänä olekkaan. Kunto on hyvä sinistyksiä myöte.12/65 mustaruuti on, mutta kiinnostunu jos jostain saisi tietää mallia tuolle vähästen numeroitten perusteella.Taikka muuta, kuten vuosimalli. 1902 on oma arvioni, muttei tieto.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Vaihtoehtoja aseen mallille on tasan yksi, Husqvarna modell 14, eli juuri tuo mainittu. Siis mikäli ko. aseessa on sileä ja rihlaamaton haulikonpiippu. Jos rihlat löytyy, niin kyseessä olisi modell 10, joka on siitä huolimatta haulikko sekin. Ei kannata hämmästellä pieniä ulkonäköeroja nettikuvien ja oman haulikon välillä. Valinnanvaraa haulikon ominaisuuksissa oli husqvarnan tehtaalla valtavasti. Modell 14 tehtiin kokotukkisena ja puolitukkisena, poskipakalla ja ilman, suoralla tukilla ja pistooliperällä, teräspiipuilla ja damastipiipuilla. Piipun muoto oli kahdeksankulmainen tai pyöreä. Tukkimateriaaleja oli tarjolla kolme, pähkinä, pyökki ja koivu, kalibereja niin ikään kolme, 12/65, 16/65 ja 20/65. Enkä yhtään ihmettelisi vaikka perälevyjäkin olisi ollut tarjolla useasta eri materiaalista.Aseen valmistusvuosi tuon nettisivun listauksen mukaan olisi 1902 tai 1903, mikäli se olisi joku muu kuin läppälukkohaulikko. Läppälukkoja ei nimittäin ole listauksessa lainkaan. 1900-luvun alkupäästä joka tapauksessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...