Jump to content
Guest Guest

Valmet Leijona 16/70 haulikko

Recommended Posts

Guest Guest

Hellurei eli otsikon mukainen pyssy on siirtymässä tässä kesään mennessä minulle "suvun pyssynä"joten siispä kysymykseni liittyvät kyseisen aseen panoksien saatavuuteen.kun olen koittanut palstoja seurata ei löydy tämän vuoden topicceja ollenkaan. kaiken maailman netti sivuja kytännyt läpi ja heti melkein joka liikkeen sivuilta löytyy vielä 16/70 panoksia, mutta kellä käytännön kokemuksia löytyykö niitä oikeasti? ja miten tuo kiekko panosten laita?Suomeksi siis löytyykö niitä vielä ja mistä? ja ihan perus panoksia kaikenlaiselle riistalle, ei tarvetta millekkää super hyper mangnumille :D eikä täyteisille =), ja ne kommentit että pole suohon se pyssy tai ei sillä tee mtn voi jokainen pitää omana tietonaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

16 kaliperin patruunoita löytyy ihan kohtuullisesti, myöskin kiekkopatruunoita (ainakin S&B trap) metsästys paukkujen kanssa ainoat ongelmat syntyvät siitä kun kauppialla ei tahdo olla 2,5-3,0mm haulikokoja vaan yleensä kaupataan ylisuuria 3,25-4,5mm hauleilla ladattuja patruunoita..sama juttu on myös 20kaliperisen kohdalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Soon moro!
Tässä yksi hyvä 3 mm haulilla:
ja tätä saa 2,75 mm:

näitä käytetty jo useita vuosia..Boariakin saa 2,75 ja rioa mutta tuhosin yhden sauerin piipun noilla rion panoksilla joten ne ovat käyttökiellossa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Juu Ihan Lyijy paukuilla ajattelin menny kun ei aikomusta vesistö lintujen suuntaan olleenkaa,Kiitoksia jo tähän astisista vastauksista, ja tottakai jos joku tietää kyseisestä aseesta jotain vähän syvemmin, vaivoja vikoja?tai jotakin muuta niin kertokaa reilusti, jotta tiedän nämä asiat ottaa huomioon / ennakoida, ase yllättävän hyvässä kunnossa, tainnut jäädä vähän vähemmälle käytölle jne.osahan kuulostaa puhuvan että olisi 16 kaliiperin pyssyt tekemässä pikku hiljaa paluuta?, ehkä panosten saatavuus paranee lähivuosina :) itse ajattelin kyseistä asetta ainakin käyttää niinpitkään kuin se toimii :) kuitenkin vielä siltä ajalta kun ne "tehtiin niinkuin itselle tehtäisiin " :D:D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Boaria ja RC:tä löytyy aika monesta putiikista jossa nyt yleensä patruunoita myydään. Boarit ovat ainakin oman kokemukseni mukaan toimineet hyvin. Itse aloittelin metsästyksen kymmenen vuotta sitten 16/70 kaliiberisella venäläisellä haulikolla ja mielestäni panostarjonta kyseiseen kaliiberiin ei ole huonontunut niistä ajoista. Tuntuu että se on hieman jopa parantunut. Naapurin poika viime syksynä kulki kanssani kyyhkymetsällä ja otin sille saman 16/70 sinne aseeksi ja kävin ostamassa paikallisesta putiikista rasian RC:n pikkuhaulisia. Hyvin toimivat ja poika sai pari kyyhkyä alaskin kotiin viemisiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

puna kettu oletko kokenut miten 16/70 haulikon itse käytössä? riittääkö siinä potku samoille etäisyyksille kuin esim 12 kalipeerinen haulikko? tästäkin aiheesta niin ristiriitaisia keskusteluja jotka aina päättyvät polje suohon kyseinen ase lauseeseen :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Tekee ihan saman lopputuloksen kun isoveljensä, haulikuormissakaan ei ole kuin 3g ero ja lähtönopeuksissakaan ei ole suuria eroja(peruspaukuilla). Olen mesästänyt kanalinnut (pelto ja metsä) lähestulkoon kaikki 16/70 sauerilla ja en keksi kaliperista huonoa sanottavaa. Valmetille kannattaa tehdä ns iso huolto eli irrotat perän ja laitat koneiston öljyyn muutamaksi tunniksi jonka jälkeen puhallat paineilmalla ylimääräiset öljyt pois. Tämä siksi että kyseessä on vanha ase jonka koneisto on todennäköisesti täynnä kaikke kävyistä pienempiä asioita huonolla öljyllä höystettynä, niin ja saranatappeihin vaseliinia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

No Näimpä juuri niin ajattelinkin että menee ensimmäinen viikonloppu tai kaikki arki illat kun putsaan / käyn läpi sen :Dnoo mutta sitten menee jatkossa vähän vähemmällä puunauksella :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

No Markohan nyt tuossa jo toi esille sen, että ei ero ole mitenkään radikaali näiden kahden kaliiberin välillä. Itse en rusakkoa suurempaa riistaa ole 16:lla ampunut, mutta isäukko on 16:lla aikoinaan kettujakin metsästänyt ja kyllä kettukin normaalilta ampumamatkalta on aina kuulemma heittänyt henkensä. Lintujahteihin kelpo ase ja ei varmasti tarvitse aseen syyksi laittaa jos ei lintu tipu.Joskus saattaa olla sellaisia erikoisuuksia kuten tässä meikäläisen 16/70 venäläisessä on, että haulikuvio kyseisessä aseessa paranee aina mitä suuri haulisempia patruunoita käyttää. 3,5mm ja 4mm haulet ovat kaikkein optimaalisimpia tuohon omaan aseeseeni. Pienemmätkin haulit kyllä toimivat mutta eivät aina anna yhtä hyvää kuviota kuin nuo edellä mainitut. Tämä ominaisuus on kuitenkin asekohtaista ja jostakin syystä tuo oma haulikkoni tykkää noita 3,5-4mm haulista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

No niinhän tuo kuulosti, että on kyseisellä aseellakaikki supista latvalintuihin, kyseiseen pyssyyn on jo olemassa 3.25mm hauleilla olevia panoksia jo jonkin verran joita käytetty kaikelle riistalle, en vaan muista että oliko 28g vai 30g latauksella, varmaan se tuo 28g taisi olla, niillä ainakin kiekko reeniä aluksi :) ja ostaa vähän erillaisia 3,5mm ja niitä 4mm jos löytyy, ja katsella vähän niitä kuvioita että mitkä sopivat parhaiten :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

En tiiä onko vika minussa vai missä, kun koitin hakea niitä paukkuja niin ei ainakaan 16/70 olevia pateja ollut listoilla ollenkaan, ainoastaan 16/67 mutta kyllähän ne varmaan käy nekin :) voishan tietenkin niitäkin kokeilla että mitä niistä tykkää :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...