Jump to content
Guest Guest

.22 wmr kanalinnulle

Recommended Posts

Guest Guest

Mitä mieltä kansa on, minkälainen kaliiberi .22 wmr olisi kanalintuja jahdatessa? Tippuuko lintu ja kuinka pitkä olisi maksimi ampumamatka kyseisellä kaliiberilla? Itselleni kohtuu outo tuttavuus, mutta hankin tuossa kuukausi takaperin pienoiskivääriin vaihtopiipun joka on kyseistä kaliiberia. En vain vielä ole sitä päässyt testaamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Ei mikään ihanteellinen kaliberi kanalintujahtiin. Itse ottaisin wmr:n vain siinä tapauksessa, että metsästysmaat olisivat pienet ja asutus niiden ympärillä kohtuullisen taajaa. Tämä lyhyen lentoradan vuoksi. .22 wmr on käytännössä pienin kaliberi jolla saat ampua teertä ja metsoa. Se ei ole loppuunsa kovin paljon tehokkaampi kuin .22 LR kovimmilla paukuilla, asia joka on syytä ottaa metsällä huomioon. Tuuli- ja risuherkkyys isommat kuin millään muulla lintulaillisella, samoiten haavoittamisriski huonoilla osumilla. Tarkoittaa että teeren kokoinen lintu ei jää suoliosumasta niin kuin isommilla pyssyillä, vaan pystyy lentelemään vielä älyttömän pitkät matkat ennen kuukahtamista. Järkevä maksimi ampumamatka wmr:llä metsäolosuhteissa on varmaan luokkaa 100 metriä, ja sekin täysin esteettömillä ampumalinjoilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kyllä, kyllä. Jotain tämän tapaista olen itsekin tuuminut. Täytyy koittaa ensi syksynä loppukaudesta ainakin kun joutuu tuon isompikaliiberisen kiväärin ruuvaamaan hirvijahtisäädöille. Nuo risut nyt eivät ole hyvästä sen enempää .308 kaliiberiselle kiväärillekkään ja aina olen koittanut puhtaita ampumalinjoja käyttää, ettei tulisi risujen läpi ammuttua.Mahtaako olla minkälainen efekti tuolla puolivaippaisella luodilla tuossa .22wmr:ssä? Käykö niinkuin noilla isommilla kaliibereilla että tulee toivottua huomattavasti suurempi reikä lintuun?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...