Jump to content
mettamies95

Pienoiskiväärit

Recommended Posts

Jutustelua pienoiskivääreistä.-Minkä pienoiskiväärin omistatte?-Mihin sitä käytätte?-Mitä olette mieltä aseesta?______________________________Itse omistan TOZ 78-merkkisen pienoiskiväärin, venäläis valmisteinen, mutta todella tarkka. Räkättejä on tullu ammuttua kesällä, ja syksyllä metsästys aikaan pyitä ja joitakin teeriä.Äänenvaimentimen sain kaupan päälle, joten erittäin tehokas mm. pyyn pillityksessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
http://www.greentrail.fi/content/product_image/toz-99.jpgElikkäs tuommosta toz m04 pakettia tullut katseltua missä olisi kiikari aspect 3-9x32 +jalat+vaimennin hintaan 349€ Olisikohan hyvä ratkaisu? Veli tästä lueskeli, että hyvää kasaakin ampuisi. Ulkonäöstä tuli muistaakseni ainoaa moitetta. Kellään kokemuksia täällä kyseisestä aseesta? Sampan viestin perusteella voisi kuvitella tämänkin olevan siten kelpo peli.-Arska_1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elikkäs tuommosta toz m04 pakettia tullut katseltua missä olisi kiikari aspect 3-9x32 +jalat+vaimennin hintaan 349€
Olisikohan hyvä ratkaisu? Veli tästä lueskeli, että hyvää kasaakin ampuisi. Ulkonäöstä tuli muistaakseni ainoaa moitetta. Kellään kokemuksia täällä kyseisestä aseesta? Sampan viestin perusteella voisi kuvitella tämänkin olevan siten kelpo peli.
-Arska_1

No voin melkeen luvata, että huono tuo ase ei ole. Itselläni ei ole ollut vielä mitään vikaa omassa Toz:issani, ja muiltakin olen kehuja kuullut että tarkkoja on nämä tozit ja varma toimisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kävin ostamassa tänään tuon CZ 452 .22lr pienoiskiväärin, äänenvaimenninkierteellä. Hyvä ensivaikutelma on kyllä aseesta, ja tuntui osuma aluekin olevan melko hyvä.Lähinnä kyyhky sekä pyy jahtiin tulee tuo piekkari. Matkassa tuli myös äänenvaimennin sekä kiikari.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Savage pulttilukkoinen... En nyt muista mallinumeroa...7X32 shirostone kiikari tossa on päällä.Kyyhkysiä, pyitä ja kissoja tolla on pääosin ammuttu. Niin ja yksi supikoira kun ei "vesikauhuinen" koira uskaltanut mennä ojan yli sitä tappamaan (tulva-aikaan oli noin 7 metriä leveästi vettä)...Niin ja pari omaa Koiraa lopetettu tällä  kun ei ollut enää parannettavissa elämää elämisen arvoiseksi Koiran Elämäksi :'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eli mangnumin teho riittää lain puolesta supikoiralle. Tavallisen riittää muuten mutta laiton.Ja tohon teerijahtiinkin vain se mangnumi sopii lain mukaan. Vielä 50-luvullahan teeiä ja metsojakin yleisesti mutta laittomasti metsästettiin ihan niillä lr paukuilla joita sattui olemaan. Varsinkin syys-soitimelta oli hyvä teeriä pienoiskiväärillä ampua, kun saattoi helpostikkin samalta paikalta useamman ampua aamun aikana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Toz-99-04 puolari tuli hommattua noin vuosi sitte Printec Hobbysta pakettisetillä hintaan 355€. Varastosta oli loppu joku BSA:n optiikka, mutta laittoi tilalle paremman Hawke Sport HD 3-9x40 Mildotin samaan hintaan sekä paremman äänenvaimentimenki  ;D Todella hyvää palvelua, kun viä pienen navenki pisti puoleen hintaan messiin :)Kyyhkyjä, variksia, räkättejä ja kissoja on tullu ammuskeltua. Kyyhkystykses todella kätevä tämä puolari, ku kerkee ampua toisenki kyyhkyn ennen kuin tajuaa et mitä hemsvettiä tapahtuu (änäristä varmaan apua). Kovin pitkiä matkoja ei oo tullu ite metsästykses testattuu. Tarkkuudes tämä ei kuulemma voita pulttilukolliselle veljelleen 78:lle, mutta aivan hyvää kasaa kyl tulee . Harvoin tulee latausvirheitä (mahtaako panokses ollla vika).Aluksi tuli käytettyä jotain Lapualaisia pateja ja olivat kyl tarkkoja (en vain muista mitä). Nykyään käytän Winchesterin Subsoniceja jotka on osoittautunu tarkimmiksi niistä vähästä mitä on testannut. CCI:n patruunoita en suosittele... itellä kusivat mihin satttuu.Paketin mukana tuli hyvät puhdistus/rassaustyökalut, 2 x 5 patin ja 2 x 10 patin lipasta. 10 patin lippaasta on hyvä pitää kiinni jos joutuu ilman tukea ampua  :)Mukava peli räiskintään ja hyvä mettälle. Suosittelen!Testi: http://www.asesivut.net/kehykset.htm?http://www.asesivut.net/toz99.htm

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

siis riittääkö piekkarin teho supille uuessa laissa ei sais supia ampua piekkarilla mut saako mangnumil ???

Loukusta tai koiran haukusta saat 22lr aseella lopettaa supikoiran, mutta varsinaiseen metsästykseen pitäisi lain mukaan olla 22WMR (eli se "mangnumi")

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

- Noris Pienoiskivääri vuodelta nakki ja keihäs, eli jotain vuosisadan alkua. Isoisoisän alkuperin jostain hommaama. Pelittää kaliberilla .22Long. Toimii .22Shortillakin,  mutta osuu huomattavasti paremmin longilla, sekä aiheuttaa laukeamattomia shortilla.  Winsun kevyesti ladattua .22LR Zimmeriä tarjosin, niin seurauksena oli hylsyn alareunassa jokaisella laukauksella melkoinen pullistuma. Toimii nykyään lähinnä koristeena seinällä.- Sako P94S Hunter  Oli ennen metsällä mukana kyyhky ja pyyjahdissa sekä varispiiskana, mutta kun ostin .17HMR:n on ollut lähinnä pojalla käytössä metsällä.- CZ453 Varmint tukilla, ja aseeseen ostettiin erikseen Waltherilta nappirihlattu piippu sekä laukaisukoneisto tuli Butler Creekiltä. Aseseppä kasasi kokoonpanon, ja on aika hieno ja varsinkin tarkka peli tulikin. Riistamaaliammuntaan ja 50m harjoitteluun.- Kilpa-aseena kotimainen vanha lippaaton Leijona diopterilla, jolla on ikää enemmän kuin omistajallaan, mutta on omistajaansa tarkempi ase. Edelleen. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Toz 78-04  itse tehty laukaisu, laminaattitukki, piippu lyhennetty 420mm mittaiseksi 3-9x42 kiikari, harrisin kopio pipodi. Käyttöä ei juuri ole joskus metsällä mukana, no tulee sillä räkättejä ja muita paskaperse lintuja ammuttua.cz 511 puoliautomaatti 4x32 kiikari muuten orginaali, käyttö sama kun edelliselläWinchester vm1899 ns.salonki piekkari kal22short kaljatölkkejä tulee ammuskeltua tällä kapineella

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Sellaista tiedustelisin että mahtaako olla pienoiskiväärin subsonicpatruunoilla ja ns. normaaleilla patruunoilla paljon käyntieroa? Pari viikkoa sitten kävin kohdistamassa pienoskiväärin subsonicpatruunoilla, mutta en hätäpäissäni muistanut ottaa normaaleja mukaan että olisi saanut niilläkin koittaa. Ja jälkeenpäin en ole ehtinyt käydä uudelleen koittamassa. On tuo pienoiskivääriammunta sen verran uutta että asiasta hyvin vähän tiedän. Kertokaa toki jos asiasta jotain tiedätte.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

itsellä valmet erä ja hiukan customoitu, piippua pätkästy ja kierteet vaimentimelle.  käytän winchester subsonickkeja (vaimenninpaukut) ja winchester lazer panoksia samoilla kohdistuksilla, menee 75 m menee molemmilla. tietenkin subit alkaa laskee kun lazerit jatkaa matkaa hienosti. suosittelen noita panoksia tarkkoja ja hyvia varis ja harakka harvennukseen ja ei ole tullut tilanteita ainakaan subsonikeilla että pitäisi mennä lähemmäksi ampumaan riittävän tehokkaita sopiviin kantomatkoihin. on tietenkin winchester hp mitkä sit kuulemma on markkinoiden tehokkaimpia panoksia 22lr tämäkin on veteen piirretty viiva  mikä lasketaan metsästämiseksi vai lopettamiseksiesim jos koiran haukussa supi kuusen juurella sulla piakkari olalla ja ammut sen lasketaanko se metsästämiseksi vai supin lopettamiseksioma mielipide että se lasketaan lopettamiseksi  ihan sama juttu onko supi kanuloukussa kun se lopetetaan siihen vai koira pitää supia paikoillaan sama juttuja noilla wincherster hp panokset on niin tehokkaita että yltää karvan verran "wmrrään"  ja olen itse tutkinut tuon wincin lazer reikäpäät  laajenee niin maan perkeleesti että tehonsa puolesta supit jäisivät siihen paikkaan ilman että kärsisivätjos joku metsästäjä haluaa vaikuttaa että piakkarilla saisi metsästää teeriä ym.. sellasta kokoluokkan elukoita siis nykyajan panoksilla. voi ihan vapaasti tehdä testejägeelipönikkään, paksuun puhelinluetteloon ym... eri matkoilta ja kyllä ne tehot kertoo, tietenkin kuvien tai videokuvien perusteella.winchester hp hyper speed X  1435 jalkaa sekunnissa eli 437,39 m/s  40grainia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Tosiaan täytyisi koitella normaaleillakin oikein itsekin, mutta alustavasti nyt uskon sinua 222hunt. Winchesterin subsoniceilla sen kohdistin 100 metrille ja paljon sai ruuvata kiikaria ylöspäin ennen kuin alkoi osumaan (ollut 308. kaliiberin kiväärissä ennen). Täytyisi käydä patruunakaupoilla tässä lähiaikoina ja hakea vähän tehokkaampaakin patruunaa kaappiin. Ostamani pienoiskivääri on Sakon Quad joten tässä vuoden sisällä varmaankin ostan siihen wmr-piipun niin saa siitä lintukiväärin ensi syksyn kanalintujahtiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

juu :) subsonicit tietenkin ovat hitaita panoksia mutta oiva noihin roskalintuihin mutta kokeileppa noita wincin hyper speedia tai lazereita :) ne sopivat sit kaukoammuntaan paremmin  tässä taidankin mennä sit harakoita ja variksia ampumaan tiloille eilen illalla  parisen tuntia väsäsin kamera valjaan kiikarin päälle aika namsku siitä tuli eli käytännössä voii laittaa minkä vaan kameran kiinni yhdellä ruuvilla kun kamerassa on aina se yksi ruuvipaikka laitan kuvia tänne kun kerkeen tuossa illansuussa laittaa niistä linnuista ja kameravaljaasta ne linnut mitä meen kohtapuolin ampuu hehe

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

ja punakettu kerrohan tuosta sakostasi itseä kanssa kiinostaa tuo pyssy malli mihin menee heittämällä tuo piipunvaihtops  tässä omalla 222rem sako 3,2 speedhead ja gamehead sitten toimii ainakin mun pyssyllä samoilla kohdistuksella eli täysvaippa tietenkin napin tarkka ja puolivaippa suunillee samaa paikkaan mutta sowot osuu sillä kettuun ja supiin ja palasiksi menevät :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

No tämä ostamani Sako on synteettisellä tukilla joten painoa siinä ei mahdottomia ole mutta kiikarin ja vaimentimen kanssa se on aivan kohtuullinen. Sako Quadin Range malli olisi ollut raskaampi mutta kun hankin pienoiskiväärin lähinnä metsästystarkoitukseen niin jätin raskaamman ostamatta. Hintaakin sillä olisi ollut jonkin verran enemmän Myös paksupiippuinen malli ostamastani aseestani olisi ollut tarjolla.  Vaimennin teki aseesta sopivan etupainoisen ampumarata-ammuntaan mutta kokonaispaino ei siihen aktiviteettiin ole paras mahdollinen.Ase on hyvin viimeistelty ja kaikki on toiminut kuten pitääkin. Laukauksia on toki ammuttu vasta noin 40 kpl mutta pienoiskivääriammunnnassa itselläni ainakin tuntuu että nälkä kasvaa syödessä. Ei millään tahdo malttaa lopettaa napsuttelua. Ostin aseeseen myös kymmenen patruunan lippaan että ei tarvitse koko ajan olla lipasta täyttämässä. Lippaisiin on kätevästi värein merkitty mille kaliibereille kyseinen lipas sopii, kaliiberimerkintä on tehty myös aseen piippuun väriraidalla jolla pystyy erottamaan mikä piippu aseessa on kiinni. Samat värit symboloivat samoja kaliibereita niin piipuissa kuin lippaissa. Piippua en ole koittanut vielä irrottaa, mutta teoriassa se lähtee irti yhtä ruuvia löyhdyttämällä jonka jälkeen piippua nostatetaan kärjestä ylöspäin samaan aikaan kun sitä vedetään ulospäin. Uusi piippu asennetaan tekemällä edellä mainitut toiminnot päinvastaisessa järjestyksessä. Vaihtopiippuja on neljää eri kaliiberia.  .22 LR lisäksi aseeseen saa piiput kaliiberissa .22 WMR, .17HMR sekä 17 Mach 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

esim jos koiran haukussa supi kuusen juurella sulla piakkari olalla ja ammut sen lasketaanko se metsästämiseksi vai supin lopettamiseksi

Lasketaan metsästämiseksi..Jos Supi loukussa / haavoittunut saat lopettaa käytännössä millä aseella tahansa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Asiasta neljänteen...Millaisia patruunoita käytätte piekkarissa (22LR) metsästäessänne syötävää riistaa? Juu juu, kyyhky ja pyy nyt nujertuu varmaan paukulla kuin paukulla, mutta joku sinikko tai fasaani alkavat olla jo vähän isompia. Kysyn ihan noin niin kuin akateemisesta mielenkiinnosta, kun en asiasta juuri mitään ymmärrä.Ja ettei nyt kukaan ala kauhistella, että veteen olisin sorsia ampumassa, niin ajatuksen taustalla oli hypoteettinen olettama vaikkapa sänkipellolla ruokailevasta sorsasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...