Jump to content
Perca

Aseiden puhdistaminen

Recommended Posts

Suositushan on että jokaisen jahtireissun jälkeen pitäisi puhdistaa piiput, mutta omalla kohdalla tämä ei ole täysin toteutunut  :-[ Muutaman kerran metsästyskaudella vedän piiput puhtaiksi sekä metsästyskauden jälkeen ja ennen metsästyskauden alkua perusteellisempi puhdistus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No tuo ei oo kyllä läheskään sama asia :D

Miten niin, molemmilla ammutaan kovilla, ja molemmat pitää puhdistaa, jotta ne pysyy kunnossa :)

Eikös sitä joka kerta pyyhitä se perse! ;D

Se nyt oli tarkoitettu vertauskuvaksi!Eiköhän se nyt sitten riittänyt tästä asiasta, palataan alkuperäisen otsikon mukaiseen aiheeseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No itse olen ehkä jotain tuosta "himoputsaajan" ja "kerran vuodessa" väliltä... Eli puhdistan tarvittaessa.Haulikko sen jälkeen kun on ammuttu, tai muuten on ollut sottaisempi tai märempi reissu.Kivääri samoilla periaatteilla, mutta varastointi-öljyt piipusta poistan ennen oletettua ampumatilanteen sisältävää reissua. Metsästyskaudella en mitään erikoisempaa varastointi-öljyämistä piipun sisään laitakkaan.Noita lukko ja laukaisulaitteita koitan putsailla luoti-aseista jokakerta (pulttilukkoisia, joten helppoa), ja haulikoista hiukan harvemmin... Sillee niinkuin fiilispohjalta, sillä ei toi pumpun systeemi ole niin kovin tarkka, mutta kohtuullisen työläs purkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Itse noudatan sellaista kaavaa että kiväärin puhdistan joka reissun jälkeen. Jos keli on ollut sateinen niin puhdistan ja öljyän sen sekä sisältä että päältä. Kuivalla kelillä vain sisuskalut tulee hinkattua. Haulikon öljyän päältä aina sateella tehtyjen reissujen jälkeen, muuten puhdistan suunnilleen kerran kuukaudessa jahtikauden aikana. Kauden aluksi ja lopuksi tulee suoritettua suuremmanluokan huolto ja puhdistus molempiin aseisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...