Metsästystarvikkeiden hankinta helposti ja joustavasti

Metsästyksessä yksi tärkeimpiä mielessä pidettäviä asioita jo ennen itse metsälle lähtemistä on tietenkin varustus. Kuten kaikki metsästäjät, ja varmasti myös metsälle ensimmäistä kertaa haluavat tietävät, metsästys harrastuksena ei ole aivan halvimmasta päästä. Hyvät, laadukkaat varusteet maksavat useimmiten pitkän pennin, mutta toisaalta ovat myös välttämättömiä parhaan ilon ja onnistumisen tunteen saamiseksi rakkaasta harrastuksesta.

Erityisesti metsästysvälineistä aseet ovat hyvin hinnakkaita. Hiemankaan laadukkaammat haulikot, kiväärit ja jouset lähtevät hinnaltaan jo alimmillaankin nelinumeroisista summista. Metsästäjällä aseen lisäksi tulisi olla myös laadukkaat, olosuhteisiin sopivat vaatteet. Kaikilla metsästysharrastajille ei kuitenkaan ole varaa lähteä suoraan pankkikortin kanssa varusteita hankkimaan, ainakaan ilman huolellista suunnittelua. Kokosimmekin muutamia vinkkejä, joiden avulla voit karsia turhia kustannuksia pois metsästysvarusteiden hankinnasta, ja keskittyä ennemmin itse asiaan, metsästykseen!

Metsästystarvikkeiden rahoitus

Monet kokevat metsästyksen olevan enemmänkin rikkaiden harrastus. Kuitenkin nykyisin löytyy paljon vaihtoehtoja, joilla normaalituloinenkin ihminen voi metsästystä harjoittaa. Aseen ja varusteiden hankintaan kannattaa miettiä seuraavia rahoitustapoja:

Säästä rahat varusteisiin ja seuraa tarjouksia

Yksi varmasti luontevimmista keinoista oikeanlaisen metsästysvarustuksen hankintaan on yksinkertaisesti säästää rahat niihin. Mieti, mitkä varusteet ovat juuri sinulle oikeanlaiset, ja tee budjetti etukäteen, ja seuraa sitä. Etsi tarjouksia tarvikkeita ja vatteita myyviltä sivustoilta ja käytä niitä hyödyksesi mikäli mahdollista. Myös käytetyt varusteet ovat halvempia kuin uudet, varmista vain niiden kunto ennen ostamista.

Kulutusluotolla rahoitat hankinnat joustavasti

Mikäli metsälle lähtö tulisi tapahtua nopeammin, kun pankkitilille kaikki tarvittava raha karttuu, on kulutusluotto hyvä keino rahoitukseen. Esimerkiksi OmaLaina palvelu vertailee sinulle rahoitusvaihtoehtoja usealta rahoituslaitokselta, eikä sinun tarvitse itse käyttää aikaa parhaan lainatarjouksen etsimiseen. Voit ennemminkin käyttää oman aikasi hinta-laatusuhteeltaan parhaiden varusteiden etsimiseen. Monet rahoituspalvelut, kuten OmaLaina, tarjoavat myös pienmmät lainat ilman takausta ja vakuuksia.

Seuraa metsästystarvikeliikkeiden omia rahoituspalveluja

Monilla metsästystarvikkeita myyvillä liikkeillä on myös omat yhteistyökumppaninsa, jotka tarjoavat rahoitusta ostoihin kyseisestä liikkeestä. Aika ajoin tarjoukset saattavat olla helpoin vaihtoehto metsästystarvikkeiden, erityisesti hinnakkaampien sellaisten, kuten aseiden hankintaan. Ota kuitenkin huomioon, että liikkeillä on usein yksi yhteistyökumppani, joten on mahdollista, että jokin muu rahoitustapa tulee kustannuksiltaan halvemmaksi.

Laadukkaat varusteet takaavat parhaan kokemuksen

Kaikki meistä varmasti tietävät, että huonoilla, epämukavilla varusteilla toimiminen vie ilon koko metsästyskokemuksesta. Onkin tärkeää, ettei metsästysvarusteita hankita hetken mielijohteesta, tai vain, koska ”sain halvalla”. Aseen ja sen lisävarusteiden täytyy olla sitä käyttävälle henkiläölle sopivat, niin sanotusti ”käteen istuvat”. Ja tokikin myös olosuhteisiin sopivat. Samoin on myös vaatetuksen kanssa. Laadukkaat, hiljaiset sadevaatteet pitävät metsästäjän metsällä myös sateen sattuessa. Istuva metsästystakki ja -housut ovat välttämättömät vietettäessä pitkiä aikoja metsällä. Takin ja housujen tulisi myös olla vettähylkivät, ja mielellään sen kokoiset, että ne soveltuvat säähän kuin säähän ja kerrospukeutuminen on mahdollista kylmemmälläkin säällä. Metsästäjä tarvitsee myös hyvät kengät, mielellään esimerkiksi Gore-Tex vaelluskengät. Laadukkailla varusteilla metsästyksestä saa entistäkin paremman kokemuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *