Parhaat paikat metsästykseen ja luonnossa oleiluun Suomessa

Metsästys on yksi mielenkiintoisimmista harrastuksista, joka kalastuksen tavoin saattaa tuoda myös parhaimmillaan ruoan pöytään pidemmäksikin aikaa. Parhaan metsästyspaikan valinta voi olla kuitenkin haastavaa, sillä Suomesta löytyy lukemattomia paikkoja, joissa voi metsästää seurasta riippuen. Erilaisia metsäneläimiä löytyy joka puolelta maata unohtamatta maan pohjoisimpia osia.

Metsästyspaikan valintaan vaikuttavat kuitenkin useat eri tekijät, sillä toiset haluavat metsästää yksin ja toiset taas seurassa. Samalla toisille kodin tai mökin lähistöllä metsästäminen on tärkeää, kun toiset haluavat matkata pidemmän matkan päähän. Toiset haluavat myös yhdistää metsästykseen myös muita aktiviteetteja, kuten luonnossa liikkumisen tai vaeltamisen.

Metsästyspaikan valintaan vaikuttavat useat eri tekijät. Jos ajatuksena on matkata Lappiin, jossa ovat on upeat maisemat, tulee usein valita myös majoitus reissun ajaksi. Metsästyksen ohella voi näin nauttia luonnonrauhasta ja tutustua maastoon rauhassa. Illalla voi parhaimmillaan lämmittää saunan ja nauttia rentoutumisesta.

Toiset kaivavat älypuhelimen esiin ja katsovat millaisia kohteita vedonlyönti tarjoaa kalastajien ja metsästäjien makuun, kun taas toiset valitsevat suoratoistopalvelut ja nauttivat niiden tuomasta viihteestä. Jokaisella on oma juttunsa, mutta tärkeintä on aina, että metsästyksen jälkeen voi rauhassa nauttia päivän kokemuksesta – kunhan saalis on ensin asianmukaisesti käsitelty.

Parhaat alueet metsästysreissua silmällä pitäen

Suomesta löytyy lukemattomia kohteita, joissa voi  metsästää osana seuraa – tai jos on omia maita. Tarjolla ovat niin lähistöllä sijaitsevat suuret metsä- ja peltoalueet, kuin myös metsän siimeksessä olevat metsäjärvet. Olennaista on ensimmäisenä selvittää, kumpi vaihtoehdoista soveltuu parhaiten omaan makuun. Lappi tarjoaa metsästäjille täysin erilaisia kokemuksia, kuin eteläisempi Suomi.

Itä-Suomi tarjoaa vaihtoehtoja heille, jotka eivät halua matkata Lappiin asti. Tiedossa on suuria metsäalueita Lapin tuntureiden sijasta. Jos taas kaipaat jotain hieman muuta, voit siirtyä metsästämään Suomen keskiosiin ja nauttia laakeista maisemista etsien samalla metsäkanalintuja, metsäkauriita tai peuroja. Suomesta löytyy myös alueita merialueiden lähistöltä, jos metsästyksen ohella kalastus on mieleen.

Metsästysmatka Lappiin

Lapissa metsästäminen on aivan uudenlainen kokemus avaran luonnon helmassa. Samalla sujuu myös kalastaminen niin kesällä, kuin myös ruska-aikaan. Kesällä kalastaminen on mukavaa kellon ympäri, sillä päivät ovat pitkiä eikä aurinko laske, mutta metsästyksen kannalta syksy on olennaisempi ajankohta. Aseet ja metsästysjouset sekä muut tarvikkeet on mahdollista pakata matkaan ja astua tunurien tuomaan autiomaahan.

Tyypillisesti parhaat lohisaaliit saadaan Tenojoesta, joka onkin kalastajien keskuudessa tunnettu ja suosittu paikka. Metsästyksen kannalta tunturimaisemat voivat kuitenkin olla olennaisempia. Lisäksi Lappi soveltuu tuntureiden ansioista myös metsästyksen ja  kalastuksen ulkopuolella vaeltamiseen sekä muuten luonnonrauhasta nauttimiseen.

Metsästäjäksi itäiseen Suomeen

Itä-Suomi tarjoaa erikoisempia metsästyskokemuksia, sillä metsät voivat olla suuria ja tiheitä. Metsästysmahdollisuuksissa näyttelevät osaansa niin karhut kuin hirvetkin, mutta myös pienriistaa on mahdollista metsästää. Itä-Suomesta löytyy runsaasti erityisesti koskia, joissa erityisesti perhokalastus on suosittua. Useat kalastuspaikat soveltuvat eri-ikäisille kalastajille, mutta usein myös liikuntarajoitteisille.

Äykoskelta on mahdollista napata niin taimenta kuin harjustakin ja käytössä on muun muassa pitkäheittolaituri. Neitikoski on tunnettu siitä, että kalastamaan pääsee myös pyörätuolilla liikkuvat henkilöt. Jos ajatuksena on, että omaa metsästysreissua täydentää kalastuksella, voi Itä-Suomi olla yksi parhaista vaihtoehdoista.

Metsästäminen Keski-Suomessa

Keski-Suomesta on mahdollista löytää runsaasti metsästyspaikkoja, jotka eivät aina ole edes liian pitkien matkojen päässä asutuksesta. Lisäksi on mahdollista löytää kalapaikkoja, joiden läheltä löytyy niin majoituspalveluita kuin muitakin tarpeellisia palveluita. Kuortaneen urheiluopistolla voi majoittua suurempikin metsästysporukka – ja mikä parasta, sieltä on myös mahdollista lainata vene kalastamista varten. Metsästysretkillä päivät voivat venyä pitkiksi, jolloin vastapainoksi voi kaivata jotain hieman maltillisempaa, kuten luonnossa liikkuminen ja kalastus – Siihen Keski-Suomi tuo oman makunsa.

Jokaiselle jotakin

Metsästys on monelle rakas harrastus ja elämäntapa, jota harjoitetaan tutun seuran kanssa ja itselle tutuilla mailla. Uusiin seuroihin voi olla haastavaa päästä mukaan, mutta ei mahdotonta. Jos metsästysreissu suuntaa kauemmaksi, on aina hyvä pohtia muutakin aktiviteettia – sekä majoituksen mahdollisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *