Teeren kuvastus

Teerien pyytäminen kuvilla on itselleni herkkua, jota harrastan kerran/pari vuodessa. Teerien kuvastus on parasta hyvällä porukalla. Itse käyn kuvastamassa veljieni
sekä isäni kanssa ja tietysti myöskin ystävien kanssa. Kuvastus metsästysmuotona on aivan mahtava! Se mahdollistaa (samalla kun metsästät) esimerkiksi nuotiolla istumisen, juttelun, kahvittelun ja eväiden syömisen. Tärkeintä on pitää liike minimissä, muulla ei niinkään väliä. Puhua kestää aivan huoletta.

IMG_7521

Kuvat on hyvä asetella niin, että ne näkyy mahdollisimman kauas. Meillä on ollut paikasta riippuen 10-15 kuvaa, mutta paljon vähemmälläkin pärjää. Parhaat olosuhteet kuvastuksen kannalta ovat silloin, kun on täysin tyyntä ja selkeää. Kuulaat pakkasaamut ovat parhaita. Suonreunukset tai hakkuualueen reunat toimivat oivallisina paikkoina.
Onnistumisprosenttia lisää huomattavasti se, että lähellä on teerien soidinalue taikka useampikin. Parhaiten teeret lentävät ennen soidinta sekä soitimen jälkeen, mutta joskus on nähty "mattimyöhäsiä" tai satunnaislentelijöitä. Tilanteet tulevat nopeasti ja menevät joskus yhtä nopeasti ohikin. Kun on onnea matkassa, voi teeri laskeutua sopivalle etäisyydelle vailla kiirettä minnekään.
IMG_7520
Tätäkin metsästysmuotoa harjoitettaessa on hyvä muistaa aina kestävän käytön periaate. Harkittuja laukauksia,
tarkkaan valikoituja lintuja. Lintukanta vaihtelee vuosittain ja hyvänä vuotena voi koukistaa enemmän etusormea kuin huonona vuotena.

Teerien kuvastus on metsästysmuoto, jossa et voi saaliilta välttyä, mikäli olosuhteet ovat hyvät. Itse nautin suunnattomasti kuvilla istuskelusta, kun voit samalla paistaa 
makkaraa, siemailla kahvia ja rupatella metsästysjuttua jahtikavereiden kanssa. Sitten yks kaks paikalle ilmestyy teeriä ja "äksön" alkaa.

IMG_7872
Mitä teerien kuvastus vaatii?
– teerien kuvat (esim. samettiteeriä). 2-5 kpl riittää, mutta ei ole haittaa, vaikka olisi enemmänkin.
– oikea paikka kuville: suonlaita, hakkuunreuna.. Kuvat mahdollisimman näkyvälle paikalle. Muutaman kuvan voit laittaa maahan.
  On hyvä katsoa valmiiksi mahdolliset laskeutumispuut, joihin teeret saattaisivat laskeutua.
– Harjoittele suhautus: esim. jos läheltä lentää teeriparvi, saatat suhauttamalla saada muutaman yksilön lähestymään kuvia.
– Ole aikaisin aamulla perillä. Ehdit laittaa kuvat ennen auringonnousua. Usein ensimmäiset linnut tulevat siinä auringonnousun nurkilla.
– Katso passipaikka siten, että sitä ympäröi pusikkoa/puita ja tarjoaa samalla hieman näkösuojaa. Itse olen ollut useimmiten juurikin
puiden ympäröimässä saaressa joka on tarjonnut hyvin näkösuojaa, mutta josta on kuitenkin nähnyt 360 astetta.
– Hyvät eväät, hyvä fiilis! Ehdottomasti nuotio jos vaan mahdollista! 🙂
– Malttia saaliin suhteen. 
IMG_7673IMG_7946

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *