Showing all 14 results

Perhovavat

Laadukkaat perhovavat on perhosiimojen ohella tärkein työkalu perhostajalle. Laadukkaat perhovavat maksavat Suomessa satoja ja jopa tuhansia euroja, mutta lähes kaikilla on sama alkuperä, Kiina. Me etsimme sinua varten älyttömän laajasta valikoimasta parhaat perhovavat, halusit sitten vavan hauenperhokalastukseen tai etsit sitten vain edullista perhovapaa . Ja hinta on vain murto-osan totutusta!

Perhovavan ominaisuudet

Perhovavoilla on useita ominaisuuksia pituuden ja painon lisäksi. Perhovavan pituudella on suuri merkitys silloin kun kalastetaan lyhyellä siimalla koskessa. Hyvä nymfivapa on pitkä vapa, jolla saat pidettyä hyvän tuntuman perhoon eikä tärpit jää huomaamatta. Yleisesti ottaen suosituimpia on nopeatoimiset perhovavat, jotka palautuvat nopeasti takaisin. Nopeatoimisella vavalla on helppo heittää ja se onkin hyvä aloittelijan perhovapa.

Muita tärkeitä ominaisuuksia perhovavoissa on erilaiset materiaalit mitä on käytetty. Hyvä perhovapa on valmistettu useaan kertaan ristiinlaminoidusta hiilikuidusta, joka tekee siitä kestävän. Laadukkaat kelakiinnikkeet ja vaparenkaat on myös tärkeä osa kun halutaan hyvä perhovapa.  Laadukkaasta korkista valmistetut kahvat lisäävät perhovavan käyttömukavuutta ja kestoa.

On olemassa myös kaksi kätinen perhovapa, joka soveltuu loistavasti lohen tai ison taimenen perhokalastukseen. Näissä vavoissa aihio on yleensä pitkä, jopa 15 jalkainen, jolloin heittoon saadaan paljon lisää voimaa ja pituutta. Kaksikätisen perhovavan tulee olla myös kestävä, sillä siiman päässä saattaa riuhtoa yli 20 kiloinen lohi

Muista ostaa myös perhovavan kaveriksi perhokela ja perhosiima

Ale!
83,31 43,32
Ale!
Ale!
Ale!
Ale!
Ale!
123,19 72,68
Ale!
65,49 38,64
Ale!
Ale!
132,54 78,20

Perhovavan valinta

Perhovavan valinta on jo hieman monimutkaisempaa mitä perhokelan ja siihen vaikuttaa monia asia.  Tärkein pointti tässäkin on että ostat vain laadukkaan ja juuri haluttuun perhotyyliin sopivan vavan. Toki heittäähän sitä perhoa vaikka rautakangella, mutta eihän se mukavaa ole. Jos pitäisi valita vain yksi perhovapa, olisi se laadukas 6 - luokkainen ja 9 jalkainen vapa. Tämä on ehdottomasti järkevin yleisvapa perhokalastukseen. Pitemmät vavat sopivat hyvin nymfivavaksi, kun taas hitaammat vavat soveltuvat paremmin hauen perhokalastukseen. Hyvä lohivapa on taas aivan oma tarinansa, sillä ne on monesti kaksikätisiä vapoja, joista tarvii lyötyä voimaa ja pituutta linkoamaan lohiperho kalan luokse. Jos epäilet mitkä perhovavat sopisivat sinulle, voit aina esittää kommentin vavan alla ja vastaamme tarvittaessa soveltuuko vapa juuri sinun käyttöösi