Jump to content
Guest Guest

"mistä ajokoirarodusta varmiten jänispiiska"

Recommended Posts

Kyllähän tuo suomenajokoira omien kokemusten perusteella aika toimiva rotu.Beagle, dreeveri, venäjänajokoira, ja sekarotuinenkin on erällä ollut.Jäniksen metsästykseen minulle sopii suomenajokoira.Tietty, dreeveri ja beagle pienempää vauhtia pitävät ,joten makuasia tuokin keskiarvo  hyvä lienee ,kuka tykkää mistäkin.Kaikkihan nuo osaamaton kouluttaja voi pilatakkin otaksun.Venäjän hurtalla sutta ja kettua sitten tataarimalliin... Onhan nuo oppinu jäneksenkin perässä toki juoksemaan myöhemmin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kiitos vastauksesta, mikä mahtaa olla suomenajokoiran ajoalue yleensä suunnilleen? omalla metsästysseurallaalueita lähellä tietä ni ois kiva tietää että mahtuuko oman seuran alueella ajattamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Ajokoiran saa noista kaikista, jos on aikaa ja kärsivällisyyttä.Itselläni on nyt 1,5 v dreeverin penikka. Viime talvena saatiin ensimmäinen jänis kumoon ja tänä syksynä on jatkettu kolmella kaadolla. Vielä pitää tulla kokemusta koiralle selvitellä jänön metkuja ajossa. Sitkeydestä ei voi moittia. Väittäisin, että voittaa suomenajokoiran siinä. Itsellä ollut aikaisemmin vain suomenajokoiria 4 kpl ja yksi naapurin beagle jolla metsästelin ennen kuin sain oman ajokoiran. Ajokoira (ainakin itsellä olleet) hakee aika laajalta alueelta sanoisin, että 1 - 2 km on tyypillisin hakualue. Dreeverillä (tällä penikalla) hakualue on noin 200 - 600 m. Beaglella oli muistaakseni aika samaa luokkaa hakualue. Tokiinsahan kaikki ovat menneet yöjälen löydettyään huomattavasti kauemmaksi jos jänöä ei lähellä makaile.Dreeveri ajaa hitaammin ja silloin jänis käyttäytyy hieman eri tavalla ajossa. Ajo alue on yleensä pienempi ja jänis ei tee "rinkiä" vaan menee spurtin jälkeen paaluuperälle ja makuulle usein. Jänis tulee myös hiljaa passiin ja siten on haasteellisempi saalistaa kuin ajokoiran ajosta, jossa jäniksellä on koko ajan tulihännä alla ja vauhti kova.Itse olen kyllä menettänyt sydämmeni dreeverille...on tämä kaveri  niin uskomaton pakkaus, kaksi koiraa samoissa kuorissa. Metsällä ärhäkkä ja periksiantamaton ja kotiin tultua hellyydenkipeä sylikoira :DMielenkiinnolla odottelen kunnon lumikelejä jotta saa testattua miten pelittää umpihangessa.Koira on niin hyvä kuin omistaja on sen kouluttanut...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...