Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. Piekkarilla turha ampua jos tulee, tuuli keleillä tuut ampumaan sillä lukemattomia huteja, vaikka olisitkin kuinka taitava arvioimaan tuulta, on se erittäin vaikeaa jos yli 50m matkoille!
 2. Remington 30-06 automaatti... Loistava peli ja varma toiminen. Tarkka myös mitä tuolla 4x kiikarilla on tullut ammuttua. 4x kiikari mielestäni hirvi hommissa ehdoton. Haukulle ammuttaessa matkat on lyhyitä ja paikat tiheitä.Isällä on samanlainen ollut reilu 10 vuotta käytössä ja sinä aikana pyssyllä likemmäksi 100 kaatoa, (2000-l alussa oli melkoset hirvimäärät..) Oma ollut itsellä nyt muutaman syksyn ja hirvikaatoja puolen kymmentä ja kauris kaatoja samanmoiset.
 3. Rottia on nyt loukkuun jäänyt reippaanlaisesti, ja kesän ainoan ankanpoikasen joku kävi nappaamassa. millä syötillä lumikko menee satimeen? Lihan ja kalan perässä pitäisi kyllä mennä. Lumikko on vaan niin pieni, että perusloukkujen verkonsilmästä pääsee kyllä pakeneen. Eli jos loukusta viety syötti ja lauennut niin viittaa lumikkoon..
 4. Jon

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Onko kukaan virnan siementä syöttänyt kyyhkyille?
 5. Miten tunnistaa naaras teeren ja koppelon toisistaan ? Google kuvahaku -> näet värierot.Mutta koppelohan on paaaljon isompi. Se on se varmin tunnistus keino nopeissa tilanteissa, vaikka pomppu pyynnissä.
 6. Loukkuun kalaa taikka sitä lihaa niin selviää mikä siellä käy.. Minkkiä veikkaisin itse. Menee loukkuun siis kuolleen lihan perässäkin oikeen hyvin.
 7. Jon

  Kauriin kyttäys

  Hyvissä ajoin. Yleensä tulevat pellolle vasta aivan hämärässä, kun juuri ja juuri näkee vielä ampua tai sitten tulevat vasta pimeän tultua.. Paikalla ennen hämärän tulua on kuitenki hyvä olla 2-3 tuntia etukäteen. Varmin tapaus on, jos näet aamulla kauriita pellossa ja jotka menevät omia aikojaan metsään (ei siis säikähtäneinä jostakin) tulee ne iltahämärässä melko varmasti samaan paikkaan. Tuollakin pyssyllä kaatuu kyllä, mutta saattaa juosta jonkin matkaa, jos huonompi säkä käy. Tästä esimerkkinä 308 ammuttu pukki joka juoksi 300m, vaikka kuula oli lavan takana. Koiraa tarvitsi.
 8. Jon

  Uusi jahtikausi 2013

  Tänään oma koira ekaa kertaa pyynnissä mukana. Aamulla lähettiin pellon reunasta liikkeelle eikä siinä pitkään tarvinnu mehtään mennä, kun olikin jo löytänyt jäljen.. Eka kaato sille sitten tuli hetkeä myöhemmin, kun tappipää juoksi passi ketjuun.. Hirviä on ennätyksellisen vähän ja pyynnit on kohta pyydetty, tuokin oli päivän ainoa kaato koko porukalle.. Sunnuntaina lähin samasta pellon reunasta kun jälkiä näkyi lauantaina hyvin, ei taaskaan kauaa mennyt kun penikka löysi ja haukku päälle.. Haukulle hiivein 30m päähän, mutta perinteisesti oli sellasessa kuusikossa missä näkyvyyttä 5m. Lopulta hirvi sai vihiä ja lähti passiin. Yksinäinen lehmä oli joten ei ammuttu.. Koira pelas kuitenki koko päivän sen jälkeen hyvin ja seuras perässä niin kauan että otettiin pois. Valmis koira tuli siis tänä syksyny siitä! :) Vasan oisin päässyt vielä päivällä ampumaan, jossei viereisestä passista olisi alettu metelöimään niin kääntyivät ihan tien vierestä takasin..
 9. Jon

  Uusi jahtikausi 2013

  Tänään oma koira ekaa kertaa pyynnissä mukana. Aamulla lähettiin pellon reunasta liikkeelle eikä siinä pitkään tarvinnu mehtään mennä, kun olikin jo löytänyt jäljen.. Eka kaato sille sitten tuli hetkeä myöhemmin, kun tappipää juoksi passi ketjuun.. Hirviä on ennätyksellisen vähän ja pyynnit on kohta pyydetty, tuokin oli päivän ainoa kaato koko porukalle..
 10. Ei kestä Remingtonit nitroa ei.. Kyllä se pitää Baikal tai Benelli olla ;) Pöty puhetta sanon minä. Nitro magnumia ammuttu useampi laatikollinen ja mitään ongelmia ei ole ollut! Hyvä paukku on toissaan sitä en kiellä, yksi parhaista. :)
 11. Remingtonin pumput ovat jotenkin tönkköjä :-) Ja erittäin epäluotettava nopeisiin tilanteisiin isolla panoksella! Ei pysty tätä allerkirjoittaan sitten millään. 89 ja 76 ammuttu paljon nopeissa ja vähemmän nopeissa tilanteissa ja hyvällä onnistumis prosentilla ilman mitään häikkää.. Jos muut puhuu toista niin sitten meijän perheeseen on sattunu harvinaisen laadukkaita yksilöitä... :)
 12. Nyt saan varmaan Cheyennen vihat niskaan, mutta kuitenkin, itsellä oli mosbergin pumppu käytössä 7 vuotta ja ainut missä aseessa tykkäsin oli varmistin. Oli melko epävarma ase kaikenkin puolin. Nyt on Remigtonin 877 nitro magnum ollut käytössä 2 syksyä ja huomattavasti paremmalla prosentilla on tullut onnistumisia.. Tykkään itse kyllä kovasti. Ei mitään ongelmia ollut ensimmäistäkään kertaa ja muutenki ase sopii omalle poskelle loistavasti, vaikka se ei tämän aiheen pointti ollutkaan.. Isällä ja veljellä Remigton 870 ja ne pelannut molemmat kanssa yli 10 vuotta ilman mitään ongelmia. Lisättääköön nyt vielä, vaikka haulikko keskustelu onkin, että kivääreiksi ollaan me kaikki kolme yksi kerrallaan vaihettu Remigtonin 30-06 automaatit ja kertaakaan ei syöttövirhettä eikä mitään muutakaan ongelmaa ollut kellään. Että en itse lähde tätä merkkiä ainakaan kovin hepposesti vaihtamaan.. :)
 13. Jon

  Kyyhkyn metsästys

  Tässä teille vinkkiä. Metso ruokailee mielellään lehti kuusen neulasia, jos löytyy metsästä. Täällä päin on paljon lehtikuusi metsiä niissä tavoittaa metsopoikueita enempi, kuin tavan havupuu maastossa. Olen pari mustaa ja muutaman koppelon lehtikuuseen ampunut. Kiitos vinkistä. Täytyypä pitää kyyhky metsällä tämä mielessä.. ;)Täältä päin kyyhkyset lähteneet laputteleen etelään päin melko suureksi osaksi. Tähän syynä järkyttävä ruokinnan määrä joka saa kyyhkyt parveutuun jo ennen pyyntiä..
 14. Jon

  metsäkanalinnustus 2012

  En tiedä missä päin Sambou metsästää, mutta jos likelläkään Seinäjokea missä näyt asustelevan niin taisi olla 900 euron pelastus ettei se kivääri ollut hanhi parven lentäessä hollilla.. ;)Hienoja jahteja sulla ollut kuitenkin jo näin ekana päivänä! Jos sitä itsekkin pääsisi huomen aamulla teeriä katsomaan vaikka ilma ei kovin lupaavalta näytä..
 15. Jon

  metsäkanalinnustus 2012

  Oishan se mukava, jos saisi varmistuksen noille metsästys ajoille ennen kuin pyyntiin lähtee.... ;D
×
×
 • Luo uusi...