Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. sainpas

  Puoliautomaatit

  Miul on valmetti 412 painava ja vanhanaikanen päällekkäispiippunen, öljytty,ammuttu ei syöttöhäiriöitä. Ammun yleensä yhden kerran ja tappaakseni toinen laukaus on jo harkitsemuutta näin suuri guru aikoinaan neuvoi. Ja haavikot ym. vaaratilanteet vähentyi huomattavasti kun ei kokeile tippuisko tuo 65.metriin? Haavikoita ei vuosiin ole tarvinnut sitten etsiä. Eli kertokaas vanhukselle mihin sitä 3 tai viittä paukkua tarvitsee jos ekalla tippuu?Jos ei tipu tuliko peräti tarpeetonta kärsimystä riistalle aiheutettua? koko parviko pitää heti teilata vai mikä tuo motiivi lienee? Tuo keveys, mukavuus nopeampi ampua mielestäni puolikkaissa parempi juttu sinänsä.Oikea patruunamerkki ja tyyppi kun löytyy toiminta jo yleensä varmempaa ja syöttöhäiriöt vähenee huomattavasti halvemmissakin versioissa, myös aseseppä voi joskus auttaa. Aloittaja kyseli vinkkejä itselataavan haulikon ostoon. Vastasitko mielestäsi hänen kysymyksiinsä? Jos enemmän kuin yksi panos on turhuutta, miksi itse käytät kaksipiippuista asetta?Halvaksi itselataavaksi voin itsekin suositella tuota Baikal MP-153:sta. Hinta/laatu-suhteeltaan oivallinen. Itsellä ollut jokusen vuoden, noin 3000 laukausta takana. Lataushäiriöt koskee lähinnä noita 24g kiekkopatruunoita, niistäkin vain tiettyjä merkkejä. Metsästyslatauksilla itselläni ei ole ollut yhtään häiriötä. Osuu samalla tavalla kuin viisi kertaa kalliimmallakin haulikolla, jos ampuja osaa hommansa. Helppo huollettava, purkuun ja kasaukseen ei montaa sekuntia mene. Synteettinen tukki säilyy uuden näköisenä rankemmassakin menossa ja nettipalstoilla vouhotetuista halkeamista ei tarvitse huolehtia. Camo-pinnoitteen kestävyydessä ollut jotain ongelmaa, camotukillista en ehkä itse ostaisi.Huonona puolena paino. On myös jonkin verran ruosteherkkä, mutta normaali huolto ja öljyäminen pitää senkin ongelman loitolla.
 2. sainpas

  Sorsastus

  Alotuspäivänä oli lintuja kohtuulisesti kunnes tulivat nämä puoliautomaattiaseiset kahelit. :( Miehet etenivät kaislikkoja kahlaamalla ja kun lähti muutama sorsa he ampuivat makasiinit tyhjiksi. Joskus kuului yli 10 laukausta putkeen eli niillä ei ollut rajoittimia. Käytiin kahtomassa kaislikkoja niin löyty lyijypanosten hylsyjä ja kuollut haapana. Ei muuta kuin ilmoitusta metästysseuraan tai poliisille. Jos ei muuta, niin jospa tulisivat vuoden päästä valvomaan aloitusta.Tuommoiset räkänokkarambot pilaavat äkkiä koko harrastuksen maineen.
 3. sainpas

  Ase-lupa

  En ole muutamaan vuoteen lupia hakenut, mutta niinhän sen pitäisi tarkempaa nyt olla. Mutta onko tosiaan nykyään aina myös haastattelu jo? Ennen haastattelu pidettiin vain jos oli rikosrekisteri, ei metsästyskorttia sekä ei kuulunut mihinkään metsästysseuraan.. Eli en oikein tahdo uskoa että haastattelua on, jos omistat luvat jo useampaan aseeseen, olet pysynyt kaidalla tiellä sekä todistat että kuulut metsästysseuraan..Kai? Kuvittelisin (ja toivoisin), että ensimmäista asettaan hankkivat haastateltaisiin, mikä onkin hyvä. Itse vein viime viikon torstaina ostolupahakemuksen, ei ollut puhettakaan mistään haastattelusta. Tosin kaksi lupaa on jo entuudestaan ja hain ostolupaa ihan normaalille metsästysaseelle metsästysperustein. Paljon näistä lupa-asioista netissä vouhkataan, mutta minusta byrokratia on edelleen ihan järkipohjalla ja jopa tiukentamisen varaakin varmasti on.
 4. sainpas

  Metsästyskortti

  Kirjaa en lukenut oikeastaan ollenkaan. Lajit opetteli ja sekin oli turhaa Huh... Riistalajien opettelu ei todellakaan ole turhaa, vaikkei niitä tutkintokokeessa kysyttäisikään. Kyllä ne metsästäjän oppaat oikeasti sisältää jokaiselle metsästäjälle tärkeää tietoa. Noita tietoja tarvitsee myöhemminkin harrastuksen aikana eikä vain tentin läpipääsemiseen.
 5. Kalassa tulee kuljettua Taivalkoskella. Aika vähän on lintuja näkynyt tälle kesälle.Itse metsästelen Pudasjärvellä, eli siinä naapurissa.
 6. Haulikolla noin 1000 laukausta skeettiä ja trappia nyt tälle kaudelle takana. Varmaan se 1500 laukausta tulee tälle kaudelle täyteen.Viime vuonna eli ensimmäinen kausi kiekkojen ammunnassa ja metsästämisessä. Huomaa heti, että tuosta ahkerasta harjoittelusta on apua metsästystilanteissa - suosittelen ehdottomasti muillekin. Ja samalla tottuu omaan aseeseensa, tulee käsittelystäkin turvallisempaa.Kiväärillä kevättalvesta noin 50 laukausta 150 metrin radalla. Rata on sen verran kaukana että jää tuo kivääriharjoittelu vähemmällle. Kerran pitäisi vielä käydä, varmistamassa että kiikari on kohillaan ennen kauden aloitusta.
×
×
 • Luo uusi...