Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. Mulla ollu käytössä jo 4 vuotta Browning Bps Stalker 12/89Toiminnalataan erittäin varma. Puottaa hylsyt alaspäin aseen alta ja varmistin aseen kaulalla. Käy molemmankätisille.Ei tee mitään parasta haulikuviota. Kuviota löytyy kun kokeilee eri merkkien panoksia tai vaihtaa Invector+-supistajat Una:n,Carlsonsiin tms. laatumerkkiin.
 2. Ainakin Savegelta löytyy vasuriase. Hinta noin 700 kiikareineen. Parempi kiikari tosin kannatta ostaa,mitä tuo mukana oleva. Luulis että remarilta ja Benellitä löytys vasureita.Savage oli taisi olla mallia 10GXP3 tai jotain sinne päin. Kannattaa tsekata Metsästys & Kalastus- lehden asenumerot. Siellä on listattuna aseet hintoineen ja kätisyyksineen. Kirjastoon mars jos ei tule lehteä kotiin.
 3. valtsu

  metsäkanalinnustus 2012

  Onneksi vielä meijän seuran mailla on pysyny linnustus hanskassa. Kiintiötä pidän erittäin hyvänä juttuna lintukannan säilyttämiseksi, enkä olen kenenkään huomannut rikkovan sitä.Meillä ei voi koskaan puhua mistään +100 linnun parvista. 10-50 lintua näkee joka aamu jos säät suosii ja se riittää minulle.Pari lintua per hakkuuaukko tai suo on tullu puotettua ja tietenkin lintukannan/kiintiön puitteissa.Nyt sain pari päivää vapaaksi ja ois tarkotus olla mahollisimman paljo metällä. Metson saaminen näyttää olevan tälle syksyä normaalia hankalampaa, mutta toivotaan että nyt onnistaa.Kävis aamulla teerisuolla passittamassa ja päivällä pomppumehtoja kahtelee. Toki ne metot voi olla puussakin kun pakkasia pitelee.
 4. valtsu

  metsäkanalinnustus 2012

  Jätin metson tänään ampumatta :-) Antaa vanhan elää. Hakkuuaukon laidasta tuli kopiksi vanha komea kukko, mutta noita on tullut +30vuoden aikana tarpeeksi ammuttua, joten jätin tämän henkiin. Ei se kannata aina ampua. Valikoida vaikka nuoremmasta päästä olevia mehtoja. Vaikka toki mukavahan se ois homenokka puottaa.Meidän seuralla kiintiönä 1 metso. Silloin ei kehtaa niitä pienimpiä rääpäleitä ampua jos isoja löytyy. Koppeloa en tule ampumaan koskaan.Kiintiö on 30 pistettä. Metso 15p,Teeri riekko ja pyy 3p.Nyt on 3 teertä saatuna. Tänään aamulla passiin tihkusateessa suo/hakkuaukon laitaan. Lintuja näkyi noin 20. 1 teeri haulikolla ja 1 kiväärillä.Aikuisia lintuja nämäkin. Eikä kiikaroidessa silmään sattunu yhtään tämän kesästä teertä.
 5. valtsu

  metsäkanalinnustus 2012

  Noh taas ois jahtiin tarkotus huomenissa. 1 päivä vasta vietettynä kanalintujahin muodossa tällä kauella. Meinaa työt ja 300km matka mehtuumaille vähän rajottaa.Viime viikon lauantaina tippui 1 teeri 5,7:lla hakkuaukon reunaan. Sitte tuli käveltyä päivällä noin 5 tuntia, mutta huonoa tuuria oli.Pari hutialaakia teerestä ohi haulikolla jäi ainoaksi tilanteeksi. Teeriä oli hyvin ja lisäksi muutama vanha mehto pomppas karkuun. Lintuja on hyvin, mutta ihmetyttää missä oli poikueet. Huomenna taas aamusta kiväärin kans passiin ja päivällä mehto ois tarkotus saada eräksi naakimalla.Kahtotaan miten käy...
 6. valtsu

  Tunnistuskuvia

  Liekkö ruostesorsa? Väristä vaan aattelin, kun on tuommonen ruosteen värinen. samalla mentäisiin täälläkin :) Sepä se. djh ja JR#15 tiesivät.
 7. valtsu

  Tunnistuskuvia

  Mandariinisorsa? :D Ei ole mandariinisorsa, mutta ei myöskään kovin yleinen Suomessa.Pesii normaalisti kaakkois-euroopassa ja keski-aasiassa. Eli eksyny ja pahasti. Lisää arvauksia!
 8. valtsu

  Tunnistuskuvia

  Tänne kuvia eläimistä,linnuista tai esineistä muiden arvattavaksi/pähkäiltäväksi.Mikä lintu tai linnun risteytys voisi olla kyseessä. Tämmönen kulkenut tuossa sorsan ruokinnalla. Tämä kuva otettu maatilan pihasta kilometrin verran järveltä. Melko kesy lintu on. Järvellä vähän arempi.Siipien alta valkonen. Sorsaa vähän isompi. Asia ratkesi jo eli Ruostesorsa kyseessä. Pointsit djh:lle
 9. valtsu

  Jatkosupistajat

  Onko kokemuksia UnA:n suppareista? Itsellä tarkoitus olisi hommata tuollaiset sorsastukseen, pitääköhän hyvin paikkansa lupaamansa supistukset ja ampumamatkat? En tiedä pitääkö supistukset paikkaansa, mutta hyvin asiansa ajoi viime kaudella.Kuvioita testasin muutamalla Sagan,RC,Boarin ja Winsun paukulla. Kaikkien paitsi sagan kuviot oli hyviä.Boarin Magnum pelitti myös kanalintujahissa. 3 riekkoa ja teeri tippu hyvin 30 asti ja metso 40 metriin. Jänisjahissa talvella oli myös UnA käytössa RC magnumin kera ja toimi. Ampumamatkat alta 30m.Supistusaste UnA:ssa .705 IM eli ilmeisesti "parannattu puolisuppea"
 10. valtsu

  Jatkosupistajat

  Minulla on tuossa Browningin bps pumpussa UNA:n 12 ga .705 IM jatkosuppari. Pituutta 95mm. http://www.unlimitedammo.fi/Käytän tätä lähinnä kettu,hanhi ja jänisjahissa. Sekä yli 40g latauksilla. Muulloin käytän vakio Invector+(70mm), vaikka hyvää kuviota ei löydy monellekaan panokselle.Carlson's supistajat ovat myös hyviä.http://www.kartanokuva.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kartanokuva2/Categories/Asetarvikkeet/VaihtosupistajatUNA ja Carlson's käy remariin ja moneen muuhun yleiseen. Lincolniin ei ilmeisesti ole näitä. mun remingtonissa ei pysy supistaja kireellä, kun ampuu muutaman kerran saa pyöritellä sormilla pois :) Kokkeileppa laittaa jotain putkiteippiä tai sitä villaa erittäin ohuesti supistajan kierteisiin. Kierteet ilmeisesti kuluneet väljäksi joten tuo vois auttaa.Kokeile tietenkin omalla vastuulla, en tiedä tarttuuko supistaja liian lujaan tms.
 11. valtsu

  Piippukamera

  Onko kenelläkän goprota kamerana metästyksessä? Itselläni on gopro hd hero2 ja mielestäni on parempi kuva kuin contoureissa. jos teil on goprota ase kamerana niin millä kiinnikkeellä teillä se on ? Mulla ois tarkotus käyttää ens kaudella GoPro HD Heroa eli pykälän huonompaa mallia kuin tuo Hero2.Nyt ollut käytössä jonkun kerran lumilautaillessa ja kelkkailessa. Asekiinnitystä en ole kokeillut ja minulla ei tullut mukana siihen soveltuvia kiinnikkeitä. Ainakin päällekkäispiippuiseen sais kiinni kameran jos kylkeen laittais vaikka sen musta levyn remmeillä kiinni. Muihinkin aseisiin onnistuu jos vähän soveltaa.Ite aattelin käyttää ens syksyn jahdeissa ainoastaan tuota pääremmiä. Kamera kulkee melko huolettomasti otalla ja naapuripassimiesten kuvaaminenkin on paljon turvallisempaa kun ei tarvitse aseella osoitella.
 12. valtsu

  Kiväärin petaus

  Kyllä tuo JR#15:en huopapetaus vois olla toimiva. Vielä jäi ase petaamatta täksi syksyksi.Mietin myös massapetausta, mutta tietotaitoa ei vielä löydy. Tässä on talavi aikaa värkkäilä tukki kohilleen kun aseella ei luultavimmin ole tarvetta kuin vasta keväällä.Mimmosia aineita massan tekemiseen tarvitaan? Ilmeisesti tarvii myös jonkullaisen irrotusaineen ettei tukki jämähä lukkorunkoon kiinni lopullisesti.
 13. valtsu

  Metsäkanalinnustus!!

  Kausi saatu päätökseen omalta kohalta. Saaliina 1 ukkomehto,2 teertä,2 riekkoa. Lisäksi 1 hukattu teeri(huono osuma kiväärillä)1 teeri kiväärillä ja loput haulikolla pompuun.Kiintiö oli tälle vuojelle 40 pistettä(Metso 15,Teeri,riekko ja pyy 5 pistettä)Kaikkia lintuja näkyi todella hyvin. Riekkopoikueiden määrä oli hyvä, mikä oli suurin plussa.
 14. valtsu

  Riistakamerat

  Vieläköhän nimimerkki .222Master (Safari Scout Guard 550 V) ja toinen, joka oli käyttänyt Safari KG-680 V:tä, käytte täällä palstalla. Eränetin mukaan 680 V:n infrapunaliiketunnistin toimii alkaen 2 metristä eli se kai tarkoittaa, että lähempää ei voi ottaa kuvia, vai tarkoittaako? Nuo linnut olivat kuvissa kuitenkin aika suurina tallentuneet - millähän etäisyydellä kamera on ollut? Tarkoitus olisi hankkia kamera esijm. juuri lintujen ruokintapaikan kuvaukseen. Tonen seikka, mikä kiinnostaa, on, että mahtaako tuon merkkiseen kameraan olla tarjolla jonkinlaista varkaussuojaa. Eränetissä niitä oli parin merkkistä myynnissä, mutta ei tainnut olla juuri tuohon Safarii 680:een. Ei olisi jotain muuta konstia suojata kamera voroilta? Tarkoitus olisi käyttää kameraa lähellä taajamaa, missä ihmisiäkin liikkuu kohtalaisesti. Kyllä vielä täällä foorumilla käyn. Kirjoittelu on sen verran asiallista ja laadukasta, että en tästä luovu. Miinuksena botit ja adminin näkymättömyys.Sitten asiaan. Pistänpä pari kuvaa josta näkyy, että kyllä kuvia tulee Safari SGC 550 V:llä lähempääkin kuin kahdesta metristä. Tuosta KG-680 V:sta en tiedä.Poro kurkkaamassa hirviaidan takaa riistapellolleKamera oli kiinni hirviaidan tolpassa. Poro katsoo siis aidan yli kameran vierestä. Kamera oli kiinni aidan tolpassa. Tuskin poron pää on 2 metrissä.Korppi kyyhkynruokintalavalla Korppiin matkaa kamerasta noin puoli metriä. Lintu oli kävellyt vanerin päällä edestakaisin joten liiketunnistin ei ole voinut reagoida laskeutuvaan lintuun kauempaa.Lisäksi kameraan on taleentunut kuvia lintujen pyrstöistä kun ovat istuneet kameran päällä. Aina toki kamera ei reagoi näin läheltä eikä myös aina kauempaakaan. Esim. jos lintu käyttää siipiä levällään tulee kuva. Laskeutuva lintu, lintu parvi tai muu suurempi liike nii kuva tulee varmasti. Kameran liiketunnistimen herkkyys on ollu keskimäisellä joka tais olla normaali-herkkyys. Näin ei joka heinän heilunta tule kuvaan. Jos kameraa pitää talvella, niin -20 on maksimi pakkasraja. Lisäksi kannattaa olla joku lippa kameran päällä, niin lunta ei kerry linssin eteen ja huurtuminenkin vähenee.Enpä ole hoksannut missään tähän kameraan varkaussuojaa. Onneksi täällä maalla on vielä ainakin ollut rehellisiä ihmisiä. Muutama ihminen jotka ovat kuviin tallentuneet, eivät ole koskeneet kameraan. Jossakin oon nähnyt jonkun virittävän kamera linnunpönttöön. Toki maanrajassa oleva linnunpönttö herättää uteliaisuutta. Naamioiminen risuilla ym. vois vähän auttaa.Jos on varaa sponssata vähä kalliimpaan kameraan osta muu kamera.Varmaan näissä uudemmissa malleissa on korjattu nämä asiat.mm. Kuvien värien aitous, infrapunasalaman heikko valaisu.
 15. Tarvisin vinkkejä millä saisin pedattua 222.rem lintukiväärin!Tuli huomattua, ettei kasaa ei saa tulemaan kun tukki on piipussa kiinni. Eli rakoa ei ole laisinkaan, viime vuonna vielä oli. Aikaa ei ole sepällä käyttää ja tarvitsen aseen jo ens viikonlopuksi.Kotikonstein saa varmaan jonkunmoisen petauksen. Vaikka edes väliaikaisen. Ohjeita kehiin jos jollakin olis kertoa. Kiitos!
×
×
 • Luo uusi...