Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. Monna

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Tänä vuonna alotettiin ruokkiin kyyhkyjä heinäkuun puolessa välissä, lintuja oli viikko sitten jo varmaan satoja. Nyt on hieman hiljentynyt mutta kumminkin 40kg säkki hernettä ja noin 30kg ohraa kestää just ja just pari päivää. Aamulla kävin 6-7 seuraamassa niin sain laskettua 94 kyyhkyä jotka tulivat ruokinnalle. Eilen kävin karhilla vetämässä noin puolen hentaarin alueen ruokinnalta mustalle mullalle ja laitoin siihen reilusti ohraa ja hernettä siinä toivossa että vielä parin päivän aikana linnut tulisi takaisin. Passi kojutkin ollaan jo tehty valmiiksi niin ei tarvi lauantai aamuna niitä alkaa värkkäämään. Sorsille en ole edes viitsinyt viedä jyviä koska aina joka paikkaan mihin olen ruokkinut niin on tullut muita pyytäjiä luvatta ja vielä ruokinnat on aina ollut omalla maalla.
 2. Monna

  Sorsastus

  Joo on kyllä nuo metsähanhen metsästysajat päin v*ttua tänä syksynä... Ihme hommaa kun metsähanhen pesimäalueilla joissa suuret määrät ammutaan metsähanhea joka syksy niin saa alkaa aikasemmin pyytämään hanhea kun muualla suomessa, kyllä se pitäisi alkaa joka paikassa samaan aikaan. Vai vaikuttaakohan nuo metsähallituksen maat mitkä suurimmalta osin on nuilla alueille millä saa alkaa aikasemmin pyytämään metsästysaikaan? Laittaisivat mieluummin kiintiön hanhille ja myös sorsille niin kuin amerikassa ja kunnon valvonta suosituille paikoille ettei tarvisi metsästysaikaa alkaa pienentämään.
 3. Monna

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Alkaa pikkuhiljaa kyyhkynruokinnalla käymään kunnolla lintuja, arviolta 80 kyyhkyä oli äsken ruokintapaikan puissa ja maassa vielä lisää. Vielä kun pysyisivät alotukseen asti niin hyvä alotus on varmaankin tulossa.
 4. Monna

  Kyyhkyn metsästys

  Kerran olen saanut kyyhkyn tulemaan pillille mutta empä ole paljoa käyttänytkään sitä kyyhkyn pyynnissä, alkukaudesta se voisi toimia mutta tuskin enään syyskuussa siitä hyötyä on.
 5. Monna

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Joo tottakai sen voi hakkuu aukollekkin tehdä yhtälailla kuin pellolle. Ruokintapaikalla käy tällä hetkellä noin 30 kyyhkyä ja pari varista. Kun on seurannut kiikareilla kauempaa niin kyyhkyt tulevat yksin tai kaksin pellolle ja muutama 3 ja 4 parvinkin on eli ei varmaan vielä ole poikaset lennossa. Onneksi tuli laitettua ruokintapaikka korkeampaan paikkaan niin ei täyty vedestä nyt sateilla.
 6. Monna

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Ei ole liian myöhäistä aloittaa ruokintaa. Jotkut alottavat heinäkuun lopussa ruokinnan ja ampuvat aloituspäivänä ison kasan kyyhkyjä, mutta tietenkin se riippuu ihan paikasta. Herneen lisäksi kannattaa ohraa, vehnää tai ruista laittaa peltoon. Myös suolakasoja on hyvä sinne tänne tehdä. Itsellä on vielä ollut nuiden lisäksi pieniä hiekkakasoja että kyyhkyt saavat kivipiiraan hiekkaa niistä.Ruokintapaikalla ei kannata ihan joka päivä käydä, 3-5 päivän välein itse käyn aina ja mahdollisimman myöhään illalla.
 7. Monna

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Tiistaina tuli alotettua ruokinta ja kyyhkyjä käy jo 15-20kpl. En kyllä olisi uskonut että nuin nopeaa löytävät ruokintapaikan kun yleensä on mennyt lähemmäs 2 viikkoa että tuommonen määrä alkaa käymään ruokintapaikalla ja aina olen heinäkuun alussa alottanut ruokinnan. Alkaa pelottaan että parveutuvat ja lähtevät muuttamaan ennen alotusta, mutta kaikki on ollut yksinäisiä ja pareja sekä 3 parveja mitä on käynyt eli niillä taitaa olla vielä pesässä poikaset? Saapa nähdä jos ne parveutuu isoksi parveksi ennen heinäkuun puoltaväliä niin täytyy pitää pari viikkoa ruokinnasta taukoa... Toivotaan että eivät lähtisi muuttaman ennen elokuun 10 päivää.
 8. Monna

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa kyyhkyn ruokinta, tänään kävin karhittemassa 15x250m alueen pellon laidasta ja samalla kylvettiin hirville ja kauriille riista pelto, ja siihen jäi kyyhkyn ruokinnalle tilaa suunnilleen 10x80m alue. Hernettä on kyyhkyille ostettu 200kg ja ohraa löytyy omasta takaa tarpeeksi, myös vehnää on noin 50kg. Samassa paikassa olen ruokkinut jo 4-vuotta ja joka vuosi tuntuu oleva kyyhkyjä enemmän ruokintapaikan ympärillä, eli on jotakin hyötyä ruokinnasta ollut. Viime vuonna ennen alotusta paikalla pyöri yli 100 pulua ja kaverilla on 300m päässä omasta paikasta ruokintapaikka niin siinäkin oli pyörinyt suunnilleen sama määrä. Osa varmaan on ollut samoja lintuja ja osa erejä.
 9. Tulipa tuossa pari viikkoa sitten ostettua Baikal Mp-153 12/89 camo tukeilla. Ihan hyvältä aseeltahan tuo tuntuu ja varikset ovat hyvin tippuneet. Ainut pieni miinus on kyllä se kun ei syötä 24g latauksella olevia panoksia pois, mutta ongelman saisi ratkaistua kun säätäisi kaasu mäntää vähän. Vaan kyllähän nuita kiekkoja nuinkin ampuu että vetää itse hylsyn pois.
 10. Monna

  Oulun Trap ampumaradat?

  Tyrnävällä on yksi trappi rata mutta hintaa en nyt äkkiseltään muista kierrokselle.
 11. Monna

  Alkaako olemaan Joutsenia jo liikaa?

  Kyllähän nuita alkaa olemaan jo ''vähän'' liikaa. Täällä päin loppu syksy pelloilla on tuhansia joutsenia joista kyllä joutaisi ampua jokunen.
 12. Monna

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Aamulla oli ruokintapaikalla n. 80 kyyhkyä. Kaksi parvea oli ja yksinäisiä ja pareja jonkun verran, jos vielä nuo yksinäiset ja parit tuovat toisen poikueen poikaset tuohon niin varmaan alotuksessa jokunen saadaan eräksi. Mutta joskus klo. 7.30 paikalle tuli kurki ja kaikki kyyhkyt lähtivät pois, no kävin säikyttämässä kuren pois ja päivällä vien kuren pelättimen vähän matkan päähän niin saavat olla kyyhkyt rauhassa. :)
 13. Eli onko teillä haulikossa jatkaria? Jos ei ole niin miksi?. Itsellä on nykyään tuossa pumpussa 1+9 jatkomakasiini ja haulikosta tuli paljon vakaampi kun jatkomakasiinin laittoi, vaikka jotkut sanovat että tulee etupainoinen.
 14. Ostakaa mieluummin unaa ja hevishottia hanhille jos aijotte ampua hanhia kauas. Ja tuo koko cheddite on aivan paska puhetta ja 120m on melko vaikea osua johonki taviin..
 15. Monna

  Varisjahti

  Vaa silti on fasaaneille käyttää mitään 3.7mm hauleja. Skeet ja trappi paukuillakin tippuu komeasti lintu siihen 30m, niiin samahan se on käyttää halvempia panoksia jotka toimivat, mutta jokainen tyylillään..
×
×
 • Luo uusi...