Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Salli
 1. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Jahas viimoset ruuat heitetty. Tuli vielä vilkastua iltalentoakin mutta ei ehtiny pitkään olla vaan piti hypätä sadetta karkuun. Kivasti kuitenkin lintua ilmassa joten hyvältä vaikuttaa. Järven toisessa päässä myös ruokinta joka selittää lintujen liikettä. Koju rakennettu myös valmiiksi joten nyt kuumia piippuja kaikille... Jos keli sallii niin huomenna vielä pillin testailua illasta.
 2. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Nyt alkaa hyvin kulutus olla jo vanhaan malliin kohdillaan vajaa 100l häviää pariin päivää. Maanantaina viimonen kojun viimestely ja sapuskat, sitten odotellaan. Niin ja nyt pitää alkaa harjottelemaan pillitystä kun tuli sellanenkin lelu hankittua. Ensimmäinen testi pelottavan positiivinen... millasta pilliä? Flextonen Supernatural yksikielinen.
 3. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  On teillä lintuja :o kevät ruokinnassa meni sellainen 70 kiloa per päivä linnut noin 300 Voipi niitä sen 100-200 olla kun tuon 100 litraan kahteen päivään hävittää... osan sotkeevat tietysti suohon.JR
 4. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Nyt alkaa hyvin kulutus olla jo vanhaan malliin kohdillaan vajaa 100l häviää pariin päivää. Maanantaina viimonen kojun viimestely ja sapuskat, sitten odotellaan. Niin ja nyt pitää alkaa harjottelemaan pillitystä kun tuli sellanenkin lelu hankittua. Ensimmäinen testi pelottavan positiivinen...
 5. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Ei toinna näköjään heittää kaikkea toivoa. Tänään kuulemma ruokinnalla jo satakunta sorsaa kun kaveri kävi kippaamassa viljaa. Äkkiä ne paikalle pölähtää. Sunnuntaina oli viisi sinikkoa... ???
 6. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  teillähän on jo hyvän aikaa ollu vakipaikka :) Meillä nyt kolmatta vuotta ruokinta pienessä lahukassa. Metsästeltyä tuossa on tullut jotain 6vuotta. Ensimmäisenä vuonna kun ruokittiin, oli semmosta testailua, saaliissa ei huomannut mitään eroa aikaisempaan. Nyt alettu kantaa enemmän jyvää järvelle ja ainakin viime vuonna huomasi, ettei enää tarvinnut tavoitella niitä täyttä lentäviä ankkoja, vaan selvästi hakivat matalemmalta tuohon lahukkaan. Samalla saalismäärä nousi hieman ja haavakoita ei ole pahemmin tullut. Eilen jotain 15 ankkaa ruokinnalla. Muutama haukka näytti olevan kytiksellä, ei hyvä ollenkaan.. Sitä kun nuorena alottaa niin vuosia näyttää kertyvän jo pelottavan äkkiä ja paljon :)
 7. jefferson

  Kyyhkyn metsästys

  komiasti on jiiärrällä tullut lintua! Meillä ei oikein natsannut, aamulla oli sentään lentoa, mutta hiton korkealla. Muutama saatiin alas ainoista tonteista mitkä siunaantu. Illalla käsittämättömän hiljaista, yksittäisiä näkyi muutama, ei tarvinnut tussaria käytellä. Olihan niitä, suorastaan valtavasti. Mukavasti sattu hyvä lentopäivä kun matkassa oli naapuri 10v kersa, joka on menossa suorittamaan metsästyskorttia tänään. Ei näyttäny ainakaan jahtiveret viilenevän. Kyllä sai päivän aikaan kuulla kunniansa ku pari kertaa kävi autolla hakemassa evästä lisää ja kyyhkyparvet laski sillä välin kuville, että lähimmät istu melkein kojun sisään :) Ja mikä parasta sen verran oli tilanteita että kärsi valkata oikeesti hyvä hollit mihin ampua niin sai junnua opettaa samalla että ihan aina ei tartte paukuttaa kun taivaanrannassa näkyy kyyhky.
 8. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Meillä on kuuden hengen porukka millä hoidetaan tuota ruokintaa. Samoilla paikoilla jahdattu meidän toimesta jo 20 vuotta ja sitä ennen vanhempi sukupolvi on hoitanut jahtipuolen. Nyt ruokintaa ollut 5 tahi 6 vuotena saalismäärissä ei juurikaan ollut muutosta mutta enemmän on sinureita kun muistaa hiukan jyvää kantaa. Sen verran saa yleensä että joku ukko pääsee kotona paistille... jos paukusta kohdalle osuu ;)Tänään on taas ruokapäivä joten saadaan tietoa onko liikennettä vai ei... Ens maanantaina sitten kojun rakennusloppuun. Nyt onkin hyvä ponttonilautta edellisen vierellä. Alkaa olla puitteet kunnossa :)
 9. jefferson

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Me alotettiin kevään jälkeen uudestaan taas sorsien kanssa, Reippa viikko sitten myös. Vaan kyllä linnut on kateissa :) Muutamia hulluja pyörii. Normaalisti tässä vaiheessa vähintään kymmeniä ellei satoja lintuja (Toisaalta nuo isot lintulautat on aina painunu hevonkuuseen ennen kuin laukaustakaan on ammuttu) Joten jospa nyt toimisi että sorsat ponnahtaa jostain piilosta paikalle 20 päivä. 8)
 10. jefferson

  Kyyhkyn metsästys

  Kausi avattu onnistuneesti. Ruokintaa ei tänä vuonna ollut vaan luotto siihen että kyllä ne kyyhkyt jonkin pellonlaidasta löytyy. Parina iltana hiukan tiedustelua ja lauantai aamuna tuli lähdettyä liikenteeseen jo auringon noustessa. Löytyikin hyvä paikka jonne illalla kävin kojun väsäämässä. Samalla päätin tarkastaa vielä yhden uuden paikan ja kas löytyi seutukunnan ainoa puitu pelto ja 300 kyyhkyä. Eikun paikan vaihto vielä lauantai iltana ja sehän kannatti... Sunnuntain saldoksi tuli 43 pudotusta ja ison osan yksinäisistä linnuista jätin ampumatta kun tuntui pieniä parvia olevan mukavasti liikkeellä. Joten taitaa olla ihan hyvät mahdollisuudet paistiin ilman ruokintaakin vaikka aiempina vuosina sitä harjoitettu melko ahkerasti.
 11. jefferson

  Uusi jahtikausi 2013

  Jahti jatkuu ja jatkuu ;D Mikäs sen mukavampaa. Nyt ei tahdo löytyä sitä tappisarvea kenenkään koirille vaan on vasaporukoita ja yksinäisiä lehmiä. Sunnuntaina olikin sopiva myräkkä niin koiran haukulle pääsi melkosta helposti ja vasaporukkahan siellä napotti. Ja sitten mikä parasta yks keväällä pihasta lähteneistä pennuista on siirtynyt kerhoon hirvikoirat :) kaksi kaatoa samalle päivää ja molemmat seisontahaukkuihin. Kyllä näin kasvattajana kelpaa... :D
 12. jefferson

  Uusi jahtikausi 2013

  Ompahan valtava :) Ja kausihan ei oo ku puolessä välin. Mitähän sieltä vielä tulee... Viikonloppuna oltaiskiin koiran kanssa sitten vierasjahdissa. Käytössä ainakin aikaisen ja parin vasan lupa. Nyt jos hyvin menee niin perjaintaina pikkukoiran kanssa vähän haistelemaan maisemia, jospa sieltä sais hajulle hirven lauantaita ajatellen... Sitten otetaan taasen vanhempi kaartikäyttöön.JR
 13. Näyttää marlinia olevan kierrossa ihan kohtuullisia määriä joten löytyy melko vaivattomasti varmaan. Ittellä ollu nyt useamman vuoden 45-70 tupla ja pikku hiljaa kun pääsee sinuiksi aseen kanssa onhan se hyvä peli. Vaan kohti tuollakin väljyydellä pitää ampua että hirvestä henki häviää. ;) Kannattaa tutustua myös jälleenlataukseen kun 45-70 väljän hankkiin. Saapahan käypäsiä paukkuja ja harjottelukaan ei niin kalliiksi käy...
 14. jefferson

  Uusi jahtikausi 2013

  Taas etenee ja vauhdilla. Luvat meinaa käydä vähiin mutta onneksi vierasjahtia tarjolla. Viikoloppuna luvat väheni yhdellä vasalla, joten yksi aikainen vielä jäljellä. Kävi vielä sen verra tuuri että pääsi itte rokottamaan oman koiran haukkuun. Tälle syksyä hommat on pelannu "ihan" kivasti... jospa tuurin tynkä vielä jatkuisi.
×
×
 • Luo uusi...