Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. Tänään kävin kokeilemassa tuota suhauttelua. Menin aamulla noin 6:den aikoihin pellon reunaan kun oli vielä melko pimeää. Aloittelin passipaikalle päästyäni suhauttelun ,alussa oli vähän säätämistä että sai vähänkään aidon kuuloista suhauttelua..suhauttelin ja noin 7-8 aikoihin kuului ensimmäinen suhahdus kauempaa ja kohta alkoi pulinaa kuulua samasta suunnasta. Teeri vastaili noin reilut puolituntia tuntia mutta ei tullut lähemmäksi. Päätin harjoittelun vuoksi odottaa pellolla jos tulisivat mutta ei.. Ei enää havaintoja muuta kun 1 teeri lensi yllättäen yli, oli tulossa läheiseen koivuun mutta pelästyi kai liikettäni ja lensi ties minne..Ihan hyvin mielestäni havaintoja ensimmäiseksi reissuksi. Kuvien käyttö saattais olla hyvä konsti saada teeret tulemaan? Helpostihan nuita kyllä tekis itsekki pari..E: Huomena uudestaan, tällä kertaa matkassa itse tehty kaave. ;)
 2. Harma

  Pienoiskiväärit

  Itse kävin ostamassa tänään tuon CZ 452 .22lr pienoiskiväärin, äänenvaimenninkierteellä. Hyvä ensivaikutelma on kyllä aseesta, ja tuntui osuma aluekin olevan melko hyvä.Lähinnä kyyhky sekä pyy jahtiin tulee tuo piekkari. Matkassa tuli myös äänenvaimennin sekä kiikari.
 3. Minkälainen sää olisi hyvä suhauttelemiseen aamusuolla tai pellolla? ja mininkäs aikaan ruukaavat lentää aamulla? Olis yksi pelto tiedossa jossa käy monesti teeriä aamuisin (kukkoja pelkästään), ja olis tarkoitus käydä kokeilemassa siellä tuota suhauttelua..
 4. Harma

  kanalinnustus 2009

  Kanalinnustus kausi tuli avattua myös täällä pohjoisessa.. Aamulla noin puoli 6:den aikaan metsään. Teeriä näkyi heti yllättävän paljon (arviolta yhteensä 50) mutta olivat nuo niin arkoja ettei yksikään sattunut hollille. Yksi pyy myös vastaili pillille ,mutta hiljentyi sekin kun jonkun muun metsästäjän pystykorva alkoi haukkumaan juuri H-hetkellä.. Illalla sitten uudestaan pillin kans pyynti paikoille ja sieltä saaliina 1 pyy, noin puolen tunnin kiertelyn jälkeen istui hollille ja siitä varma tiputus. ;). Olisi toiseenkin ollut mahdollisuus mutta jätin seuraavaa kertaa varten kun alkoi olla jo melko hämärää.Loppuviikosta olis viellä tarkoitus käydä lintujahdissa ennen hirvijahtia ,luultavasti lomaa koulusta to ja pe (jos antavat koulusta) ;D
 5. Harma

  Kaikkea Karhun metsästyksestä

  Meilläpäin oli nähty karhu kans tossa n. 1km päässä josta asun, lähelle ne meinaa tulla..Toivottavasti ei nyt kovin paljon hirvijahtia tule haittaamaan nuo karhut, 1 karhu ammuttukkin täälläpäin.
 6. Harma

  Kysy mitä vaan

  Mistähän mahtaisi saada suojaverkkoja (en tiedä menikö termi oikein) mm. kyyhkyn metsästykseen ? Siis sellaisia, minkä takana kytätään. Kun ajattelee, niin tuollaisenhan pystyisi itsekkin tekemään ihan hyvin... Mutta kaippa noita jossain myydäänkin. Kyllähän nuita saaa ihan kaupastakin, Googlettamalla netistä: "Naamioverkko"
 7. Harma

  Uusi jahtikausi 2013

  Jep kyllähän sitä jahtiin lähetään, koira jo parikertaa käynyt kunnolla hirvenperässä, ja näyttäis ihan hyvältä tässä vaiheessakun koira on noin 1,5 vuoden ikäinen, ja metsässä käytetty noin 10 kertaa.
 8. Juu kyllähän niitä sais vähentää, ajavat muut riistalinnut lammilta pois..
 9. Harma

  Eräpulina

  Jäniksille käy varmasti 3mm - 4mm haulet, itsellä on käytössä 3,75mm. Kyyhkylle pienemmät noin 2-3mm haulet..
 10. Harma

  kanalinnustus 2009

  Posiolta tuli tekstiviesti että yhen teeren oli isä saanut minun pystykorvalle ammuttua haukkuun. Mites se nyt jo on ampunu ??? Posio on Lappia ja siellä alkaa kanalinnustus 20. päivä.Ite asun kolme kilometriä Lapin rajasta etelään niin oon päässyt metsästämään jo 10. päivä. Ensimmäinen teeri saaliiksi. Hakkuuaukon reunalla passissa ja 3 teertä tulee 40m selän taakse. Haulikolla yksi rojahti alas. Tienvarressa odotti mukava yllätys kun lähdin pois. Metsopoikue jossa oli 5 koppeloa ja 1 metso. Toivottavasti kukaan ei ammu näitä niin metsokanta on lähes taattu. Kuusamon puolelta ;) Jep, itse kans mietin tuota kun täällä lapissahan asustelen ja meillä sattuu olemaan mökki posiolla. ;)Mutta kuusamon puolella kanalinnun pyynti alkaa kai sitten normaalisti 10 päivä..
 11. Olisko se pahin ojittaminen? Poikaset hukkuu, kun eivät pääse yli.. Tämä voi olla yksi syy, minkä takia kanalintuja on vähän. Ja kokonaisuutenaan metsätalous, kun hakataan kanalinnuille tarpeellisia metsiä ja soidinalueita.
 12. Harma

  pillin puhdistus

  mul on semmone erätukun pyypilli, ajattelin että miten sitä voi puhdistaa sieltä sisältä. meinaa kuulua se ääni vähä surisevasti hmm, kokeiles vaikka vedellä valuttaa läpi. Jos ei lähde niin sitten vaikka jollain tikulla jos on isompia roskia..
 13. Harma

  Mettäreppu

  missä kaupoissa on olemassa tommonen haltin metso reppu. voisin kai itekki ostaa jos ei kovin kallis ole Jälleenmyyjät löytyy tuolta:http://www.halti.fi/dynamic/1/10.htmlSaattais muuten olla käteväkin reppu linnustukseen kun nyt tarkemmin alkoi katsomaan. :)
 14. Harma

  kanalinnustus 2009

  Kyllähän sitä jahtiin lähetään sitten kun se aika on, täällä lapissahan kanalinnun metsätys alkaa 20 päivä.
 15. Harma

  Karhu/hirvi koe

  Itse ammuin juuri viimeviikonloppuna karhu/hirvi sekä peurakokeen, Eli tuon karhukokeen. Yllättävän helppo oli, kuvittelin paljon hankalammaksi kun nimittäin ensimmäistä kertaa kävin ampumassa kokeen ja kaikki 4 osumaa.
×
×
 • Luo uusi...