Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. jokunen hanhenkuva ( 40-50 ) ja muuta sälää...
 2. deerplayer

  Metsästäjien ahneus?

  Tuolta lapista soilta ja rämeiltähän ne tulevat pesimäsästä... Sieltähän niitä tulee, mutta miten pitkään? Jos metsien ja soiden käsittely on kohta sielläkin samanlaista mitä täällä itä-suomessa, niin joskus voidaan sanoa, että tuli, mutta ei tule enää. Metsähanhia on pesinyt joskus tälläkin korkeudella, mutta ei pesi enää kuin yksittäisiä tapauksia. Suomenselän alueella on nähtävästi käymässä juuri näin, jos "viherpiiperöiden" kokemuksiin uskotaan. Ei ne pohjoisen suomen hanhireservitkään kestä määräämätöntä verotusta. ootkos muuten tiennyt että metsähanhea on kahta eri lajia ;) ja toiseksi se lintu määrä mikä tulee edes metsämiesten näköpiiriin on hyvin pieni ja mikä siitä ammutuksi vielä pienempi. koska suurin osa hanhista muuttaa yli kilometrin korkeudessa... ja suomessa on kaks päämuuttoreittiä janekin vaihtelee tuulien myötä hyvin paljon. Suomenselän alue on katos joskus ollut ihan salomaata vaan eipä ole enään ku ihmiset leviää...
 3. deerplayer

  MItä lintuja saitte 2009 syksynä?

  1 Metsähanhi44 Heinäsorsaa15 tavia2 Telkkää2 Jouhisorsaa3 lapasorsaa52 Sepelkyyhkyä11 ukkoteertä4 akkateertä5 pyytä 1 koppelo2 metsoahukkaan meni yks ainut kyyhky
 4. deerplayer

  Mitä koiria teillä on?

  Labradori joulukuun 12. tulee vuosi ja nyt on tälle jahtikaudelle noin 130 noutoa takana... linkki mukana kun en osaa kuvia liittäähttp://s896.photobucket.com/albums/ac163/ProGuide/?action=view&current=HPIM1985.jpg
 5. deerplayer

  Foorumin ikäjakauma

  28 raksuttaa mittarissa
 6. deerplayer

  Metsästäjien ahneus?

  Mistä tiedät, että sinne tulevat hanhet ovat kaikki suomessa syntyneitä ja pesineitä? Jos oletetaan, että sen seudun metsähanhet ovat siis suomalaista lintukantaa, voidaan olettaa, että suomen metsähanhipopulaatio tulee häviämään ennemmin tai myöhemmin suomen luonnosta, koska tuollaiset saalismäärät yhdistettynä pesimäympäristöjen tuhoutumiseen eivät voi olla vaikuttamatta metsähanhiin. Se, että ei usko ihmisten puheisiin(olkoot sitten tutkijoita tai ns. "viherpiiperöitä"), on omasta mielestäni huolestuttava piirre. Minä uskon ja suhtaudun vakavasti tällaiseen tietoon, joka tulee kokeneempien suusta.ei silti oulun alueen kaikki linnut käy samoilla pellolla. Ja suurin osa selviää kummiskin niistä hengissä. Ole realisti äläkä ressaa. suurin osa nykynuorosista on kaupunkilaistumassa nii jonkuhan niittenkin linnut on ammuttava. no ei suinkaan. mut suurin osa metsästäjistä ei ole koskaa edes päässyt ampumaan hanhea kohti sikäli että saanut mitään.
 7. deerplayer

  Ensimmäinen pakkas-aamu.

  Tuo alaleuka juttu on vain osviittaaa antava. Nourilla linnuilla kaikki kolme ulointa siipisulaa on ruskeantäplikkäitä ja yleensä kolmas siipisulka on nuorella linnulla hieman lyhyempi.Tosin yli neljä vuotiaalla linnulla on uloin tai toiseksi uloin siipisulka hieman lyhyempi ja löyhästi kiinni. Siipi sulkien kärjet on vielä terävä.
 8. deerplayer

  MItä lintuja saitte 2009 syksynä?

  57 kyyhkyä, 52 sorsaa, 1 hanhi, 1 metso, 1 koppelo, 18 teertä, 2 pyytä. ja mitä enemmän metsässä on sitä enemmän tulee myös saalista.
 9. deerplayer

  Vasta-alkajan koira

  Eiköhän kannatas hankkia se koira tärkeimmän pyyntimuodon mukaan. Ei millään pahalla mut tunnut olevan vielä aika nuori metsästäjän alku, joten muista koirasta on oikeasti vastuuta paljon ja sen kouluttaminen ei oo mikään yksinkertaisin juttu, oli koira rodultaan mikä tahansa.
 10. deerplayer

  Benelli

  itellä on ollut ensinmäisiä suomeen tilattuja SBE II ammun vuosittain noin 1500 laakia ja ilman syöttöhäiriöitä!! paukku oli mikä sitten tykkää ja ase toimii varmasti sillä oon ampunut villisiasta lähtien kaikkea. Jos isäs lompakko kestää nii osta ihmeessä. siinä on sulle sitten useammaksi kymmeneksi vuodeksi asetta ja ei sitte sapeta kun ase ei toimi tiukassa paikassa.
 11. Kyllähän suurin syy poikas kuolleisuuteen on sää. Koska pienet poikaset kun sopivaasti kastuu tai saa kylmää nii kuolo korjaa ja toinen mikä säähän liittyy että jos on tarpeeksi kylmää niin mustikan ja puolukan lehtien alla elävät kirvat ja muut pienet hyönteisiet ovat poikas ajan pää ravintoa ( eikä sääsket! ne tekee samaa kiusaa linnuille ku meillekin) kuolevat ja poikasten ravinnon saanti heikkenee merkittävästi--> vastustuskyky heikkenee ja taas kuolo tulee. Omansa ottaa myös pedot. esim. Kollegani oli pari vuotta sitten mukana tutkimassa kanahaukan vaikutusta kanalintukantaan erään yliopiston tutkimusprosessissa. kanahaukalle siruGPS paikannin selkään suurinpiirtein samalla periaatteella kun hukkututka tai seisontatutka. Kun haukka teki stopin yli 5min ukkelit meni tarkastaan tilanteen. Vuoden aikana haukan kynsissä oli yli 200 kertaa kanalintu!! Talvella varsinkin kun kanahaukkahan ei voi syödä jäistä lihaa. + muut jänikset, varikset ja jne jne. Metsätalouskin antaa tottakai oman vaikutteensa metsiää hakkaamalla, mut mitä tulee hukkumiskuolemiin ( siis metsäojiin ) vaikka työni ja harrastuksien puolesta kuljen tod paljon metsissä ( noin. 300-340vrk/ vuosi ) en ole koskaan nähnyt metsäkanalinnun poikasta hukkuneena!! Mut mahdollistahan se on, ei pidä mennä sitä pois sulkemaan. ja monet lukemattomat muut vitsaukset jotka hämmentää kanalintujemme elämää.
 12. deerplayer

  Metsästysmatkoja

  Viro, Ruotsi ja Suomessa ympäri maata kaiken elukan perässä
 13. Alaa oikeasti opiskelleena ja lukeneena. Tästä puuttuu aika monta tekijää vielä, joten miettikääpä niitä. Tai sanotaan näin että oikeasti pahin puuttuu.
×
×
 • Luo uusi...