Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. http://www.videoita.fi/index.php"Poistin aiheesi "Metsästys videoita" ja siirsin viestisi tänne."-Harri
 2. Laitellaas erikoisia aseita tänneBurgess-taisteluhaulikko, linkki kertoo kaiken http://guns.connect.fi/gow/burgess.html
 3. kerätään aseiden räjäytyskuvien netti osoitteet tähän/kommentit, auttaa meitä kaikkia jos tarvii syventyä aseiden sielun elämään.aloitan tälläwww.aseinsinoori.fi varaosat kohdasta löytyy räjäytyskuvia, muutenkin kiinnostavat sivut.
 4. -Remington 870 express magnum-pumppu-12/76-tuotu atlantin takaa 1997Hyvin on toiminut ja käyttö on ollut kovaa, puutukit vaihdettu muovisiin. Helpottaa kummasti tukkien hoitoa, aktiivisessa sorsametsästyksessä.
 5. Tuoreella syötillä saa paremmin, pyyntivälineeseen ei kannata jättää ihmisestä ylimääräisiä hajuja. Loukut kannattaa säilyttää myös metsässä jos ei pyydä, pitää kuitenkin huolehtia siitä että siitä ei ole haittaa pyytämättömänä kenellekkään. Ruokkiminen loukun ulkopuolelle / elävältä pyytävään loukkuun ilman että se laukee auttaa ennen pyynnin aloittamista. Sijoita loukku myös niin että pystyt tarkastamaan sen etäältä, turha käynti loukun luona ei ole hyväksi. Jos saat naaras minkin niin hiero sen perä päästä hajuja loukkuun ( myös uroskin käy). Naaras minkin eritteen tuovat pyynti tehokkuutta aika hyvin. Voit myös hieroa hajuja(puristaa virtsaa) puun palasiin ja laittaa puun palat loukkuun. Hyvä tapa on myös laittaa pyyntivälineeseen esim. puhelin nro tai sukunimi, moni maanomistaja tykkää kun voi tarvittaessa selvittää kenen loukku on.
 6. Laitetaampas tämmöinen aihe....Laskeskeltiin hirviporukkamme keski-ikää, se oli n.45v, meillä on noin 5 jäsentä alle 40 ja muutama yli 60. Ei ihan vielä ole porukka ukkoutumassa :) ollaan saatu muutama nuori jäseneksikin (yksi nuori nainenkin). Itse olen 35. Meillä nuoria kannustetaan hirviporukassa todella hyvin, ovat ihan samassa arvossa kuin vanhatkin, vaikka aina ei metsästys kokemusta ole niin paljon. Itsekkin aloitin nuorena hirvimetsästyksen ja nyt alkaa 20:nes syksy. Mites muiden tilanne?
 7. 9 eläimen lupa, vajaa 20 jäsentä seurassa, metsästysalue n.4500 ha. n. 10 eläimen lupa on ollut jo useamman vuoden. Ei olla aina käytetty kaikkia lupia.
 8. rimi13

  Karhu/hirvi koe

  ihan samahan kumman kokeen ampuu jos ase on kunnossa, vanhankin hirvikuvion 10 oli niin iso että jos et kymppiä saa tuelta 75m niin tekee tiukka saada teereenkin tappava osuma yli 100m. Normaalisti olen tyytyväinen aseeseen kun hiekkapussin päältä ammuttuna osuu tulitikku askiin sadaltameriltä 3-4 laukausta. Kokeita olen ampuillut vuodesta -90 asti ja nyt mentiin koe suorituksesssa huonompaan suuntaan. Koetta vietiin liikaa eurooppalaisen suuntaan eli paikallaan olevan eläimen ampumiseen. Yhdessäkin ulkomaalaisessa metsästys videossa jäi hirvieäin ampumatta kun juoksi kevyttä juoksua metsässä! Paras koesuoritus olisi minun mielestä ollut että seisovat (vanhat 3 laukausta) olis saanut ampua nykyisellä systeemillä eli vaikka tuelta ja 9/10 rinki olisi karhulle ja 8 rinki hirvelle. Juoksut joita olisi voinut olla 4 laukausta niin olisi ammuttu perinteisiin juoksuihin. Tässä olisi tullut ilmi että ase on kohdistettu ja juoksuissa sitten nähty se ampuma taito. Kokeen voimassa olevan ajan olisi voinut lyhentää vielä 2 vuoteen. Nyt tuntuu että vanhempaa sukupolvea yritetään pitää mukana hirvimetsällä koetta helpottamalla. Itsekkin kokeita valvonneena huomasin sen että vanhalla systeemillä ei vanhemmat ihmiset saaneet sitä läpi ja jopa joutuvat jäämään metsältäkin pois sen takia. Nyt vaan on sekin huono puoli että seura EI voi vaatia jäseneltään "vaikeampaa" suoritusta kun hirvikoe on joten kenenkään ei ole pakko ampua liikkuvaa hivikuviota, tämä asia aikoinaan selvitettiin! Seura voi maksimissaan vaatia jäseneltään joka vuosi hirvikoe suorituksen seuran harjoituksissa/ muissa virallisisissa harjoituksissa. Menee kuitenkin vielä monta vuotta kun uuden koe tavan heikkoudet nähdään, onhan meitä liikkuvia kokeissa ampuneita vielä pitkään mukana. En kuitenkaan vähättele että harjoituksissa ei ammuttaisiin liikkuvia, meillä päin ammutaan ja niin toivoisinkin että muuallakin tehtäisiin ja seura kanustaisi vapaa ehtoisesti ampumaan liikkuvia, pidettäisiin kilpailuja/harjoituksia jossa ammutaisiin liikkuvia. Joskus voi tulla se "hattunaulakko" passiin juoksun kanssa, tiedän että se harmittaa kun kokemattomuuttaan jää ampumatta tai vähän raapaisee/ampuu ohi ja vieruskaveri ampuu sen. Ruotsin malli on tosi hyvä, ollaan ammuttu harjoituksissa samalla tapaan, kokeilkaa ihmeessä! Näinhän se käytännössä menee, ammutaan suht paikkallaan olevaa/kävely vauhtia menevää hirveä ja laukauksen jälkeen yleensä vauhti on kovempaa, tämän juoksun aikana ampuja miettii ensimmäistä laukaustaan ja päättää että ampuuko lisää vai ei , aikaa tähän ei yleensä ole paljoa ja ratkaisut on tehtävä nopeasti, aseella voi kuitenkin tähdätä juoksun aikana hirveä ja tehdä siinä ratkaisu. Tässä oma mielipiteeni todella hyvään uuteen keskustelu foorumiin!
×
×
 • Luo uusi...