Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. Itselläni kananpoikasia kävi lumikko syömässä. Itsekkin alkuun oletin että rotta olisi niitä vienyt sillä poikashäkin seinässä olevassa nurkassa oli rotankolo... No myöhemmin syksyllä (oikeammin alkutalvesta) kun ei siinä enää ollut kananpoikasia sain rotanloukulla sen reijän vierestä kaksi lumikkoa.
 2. Baikal2

  Kyttäyskoppi

  Itse en tota villaa pistäisi ollenkaan. Kyllä toi tuulensuojalevy jo pitää narinoita ja kolinoita kurissa. JOS välttämättä villaa haluat laittaa, niin ehkä sitten kaikkein sisimpään kerrokseen. Mieluummin ehkä siinäkin itse tota tuulensuojalevyä käyttäisin vanerin SISÄPUOLELLA... Tohon lattiaanekä tekisin rautaisen rungon johon vanerin ruuvaisin, jolloin se ei narise edes kosteuden vaihdellessa.Siis välissä ollessahan toi villa imee kosteutta, eikä pääse sitä haihduttamaan. Osin samoin myös toi tuulileijonakin toimii, mutta vähän heikommin imee kosteutta.
 3. Tuon "myllytyksen" voit tehdä esimerkiksi kannellisessa astiassa johon pistät kuivaa lehtipuun purua, ja pyörittelet sitä astiaa. Tuon tarkoitus on poistaa viimeistkin rasvat nahasta. Pumpuli on monissa tapauksissa liian "kovaa". Siis et saa siitä työnnettyä läpi esim. raajojen kiinnittämisessä käytettävää rautalankaa. Lastuvillaa (eli niinkuin noita "puunsäikeitä" monet käyttävät. Siitä sidotaan kasaan oikean muotoinen vartalo. Tosta finnfoamista veistetään se vartalo.Täytettävää nahkaa ei taanata väärään muotoon, vaan se tuoreena/ kosteana laitetaan oikeanmuotoisen ja kokoisen tekovartalon päälle, jossa se sitten kuivuu.Tuo kuivumisen nopeus riippuu sitten monesta asiasta. Esim nahan/ turkin paksuudesta, lämpötilasta, ilman kosteudesta... Keskimäärin viikosta kahteen lopullinen kuivuus.Tuosta lastuvillasta kehon teko onnistuu ihan yhtä hyvin kaikilla "pienriistalla". Isommissa usein käytetään myös verkkorunkoa ettei tule niin paljoa sidottavaa/ painoa.Noita tarvikkeita saa tilattua myös esimerkiksi Raimo Lietsalalta. (metsästäjä-lehdessä on lähes jatkuvasti ollut ilmoitus. Samalta mieheltä voit myös kysellä vieläkö on tarjolla sitä kirjekurssina suoritettavaa opetusta (itse tuon kurssin tilasin noin 20 vuotta sitten).
 4. Baikal2

  Reissukuvia

  Itselläni on muutaman vuoden vanha pieni cannon... Tosin siitä on kamerat paljon jo kehittyneet.No kuitenkin kännykälläni (Samsung Galaxy X-Cover) saa päivänvalossa parempia kuvia (tosin ei ole zoomia tai en osaa käyttää sitä), mutta tolla cannonilla saa noin 10 metriin paremmin kuvattua pimeällä, ja päivällä /kohtuullisessa valossa on zoomaus-mahdollisuus...Noissa pienemmissä varsinkin tahtoo tuo salaman teho olla pimeässä rajoittavin tekijä jos tahtoo muutamaa metriä kauemmas kuvata.
 5. No varsinaisesti en oikein lintukoirista tiedä (koska ei alueillani juuri ole lintuja ikinä ollut). Kuitenkin jos koira on riistasta kiinnostunut, vaikkei edes rotumääritelmän mukaan olisi riistaviettiä ei sille ole estettä etteikö kyseinen yksilö voisi kehittyä hyväksikin metsästyskoiraksi.Minun vaimollani on klainspitz (saksan kääpiö pystykorva) jolla ei pitäisi olla yhtään riistaviettiä, mutta peurat ja jänikset se ajaa pihasta niin pitkälle että tulee joku "selkeä este" Eli toi pikkuinen ei pääse ojasta yli. Varsinkaan jos oja on vähänkin leveämpi ja siinä on vettä.Tosin tuohon haukkumiseen en voi antaa mitään varmaa takuuta, sillä pääosin itse jäniksen ja ketun metsästyksessä käytän "monirotuisia" joissa on yleensä vain korkeintaan puolet ajokoiraa. Nämäkään eivät ajaessaan hauku juuri muulloin kuin riistan ollessa näköetäisyydellä.Monilla tuo haukkumisen taipumus kuitenkin lisääntyy kun tulee hiukan enemmän ikää. Mahdollisesti myös kokeneemman haukkujan esimerkki voisi opettaa "oikeaan käyttäytymiseen". Tosin siltikin haukkuminen olisi alkuun vähän epävarmaa ja kokeilevaa. Eli muista kehua siitäkin jos edes yrittää haukkua lintua.Hassuhan muuten koirasi olisikin jos kuollutta lintua haukkuisi ;)
 6. Eli VOIT SAADA rinnakkaisluvan tuohon papan haulikkoon. Sille siis ei ole mitään estettä.
 7. Täytyy koittaa kyttäämällä täyden kuun aikaan kun haaska on ja ketut sielä käyvät. Siinä vain on sellainen muuttuja että kahden ja puolen vuoden aikana en ole sieltä ainuttakaan kettua saanut. Ovelia ovat No ensimmäisenä pitää kysyä millaisessa paikassa kyttäät siinä haaskalla? Siis onko joku koppi tms. suoja, vai ihan taivasalla? Jos koppi, niin onko kuinka tiviisti ihmisen hajun sisällään pitävä, ja ei kai ulos kuulu pientäkään ääntä?Kuinka pitkään yleensä olet yhdellä kerralla?Oletko koittanut seurata miten sännöllisesti kettu siinä käy? Itse kun olen huomannut usein ketulla olevan vakio-reitit, ja siis on kyseisellä paikalla vain muutaman yön välein.Ei kettu ole ovela, vaan äärimmäisen tarkka aisteiltaan, ja varoo pientäkin vaaraa tai edes epäilystä vaarasta. ;)
 8. Itselläni ei varsinaisesti ole jousella metsästämisestä kokemusta, mutta muuten olen joskus jousella ampunut "virallisesti"...Eli alkuun vaikuttaa paljon jo se minkä tyyppisellä jousella haluat ampua. Taljajousella saat enemmän voimaa tarvitsematta itse niin paljoa voimaa.Vastakaari- tai pitkäjousi taas vaatii enemmän voimaa, mutta (omasta mielestäni) on helpompi ja nopeampi ampua.Usein myös nämä "yksinkertaisemmat jouset ovat hinta-laatusuhteeltaan edullisempia.Taljajousista sitten taas löytyy enemmän tarjontaa ja myös niitä halvempia aloittelijan jousia.Ehkä ihan aloittelijan olisi hyvä kierrellä KOKEILEMASSA erilaisia jousia, niin huomaisi mikä tuntuu sopivimmalta, ja samalla voisi kysellä vaikka löytyisikö sopivaa käytettynä...
 9. Baikal2

  Kyyhkyn metsästys

  No itse tykkään noi houkutuskuvat laittaa maahan/ pellolle sellaiseen paikkaan jossa kyyhkyset luonnollisestikkin käyvät syömässä. Jotkut viitseliäät hinaa muutaman kuvan johonkin puuhunkin "vahti-linnuiksi".Oikeastaan kuutta kuvaa vähemmästä ei juuri ole iloa (kyyhkyparvi laskeutuu mieluummin parveen jossa on enemmän lintuja kuin omassa parvessa). Kuitenkin jossain tuossa 20 - 30 kuvan paikkeilla alkaa olla jo siinä rajoilla että onko enemmästä määrästä hyötyä.
 10. Helvetin kaappihomot.... Tai se etten osaa riittävän hyvin ampua...Menin tupakille, ja kettu pyöri tossa 50 metrin päässä ojan reunalla ahmien palasia mitä on syksyn mittaan haaskalta tohon levittänyt...Aloin sitten kivääriä ja panoksia lain mukaan lukitusta kaapista kaivaa, ja kettu alkoi siinä jo vähitellen hipsiä pois päin... No kun sain tarpeet esiin ja panoksen piipuun, niin toi oli jo 200 metrin päässä (ja just semmoisessa kulmassa etten tosta terassin reunasta saanut tukea)... Piti mennä kymmenen metriä pitemmälle pihalle, ja just silloin toi kettu pysähtyi. Pakkohan siitä sitten oli jo yrittää vapaalta kädeltä pystystä... No kettu otti vauhtia, ja hävisi metsään... Ei muuta kun saappaat jalkaan ja takki niskaan ja haulikko kaapista ja panoksia... Hiihtelin katsomaan, niin ei katkennutta karvaa eikä veren tippaa... Ja jus sopivasti alkoikin jo tulla niin pimeä ettei ilman lisävaloa nähnyt pitemmälle metsään seurata näkyykö verta. Toivottavasti toi just alkanut lumisade ei kaikkea peitä, niin voi huomenna aamupäivästä katsoa pitemmältä metsästä...
 11. Kanna asetta piippu alaspäin ;) ei mettäs kolise puihin. Ja varmemmin on piipuissa lunta kun kahlaat puolen metrin kinoksessa...Itse en ole ikinä isommin piippuja lumelta suojannut vaan kantanut olalla piiput ylöspäin. Piippuihin ei ole isommin lunta mennyt.
 12. Kaikki haulikot on aloittajalle hyviä. Eli kuten sanottua on syytä itse mennä kauppaan kokeilemaan mikä tuntuu sopivimmalta, ja heti sen jälkeen katsoa onko varaa sen hintaiseen, vai olisiko viisaampaa tyytyä siihen halvempaan yhtä hyvin sopivaan...
 13. No suomessakin suden metsästys on pääsääntöisesti kiellettyä. Vain harvoin (liian harvoin) saa jonkun yksilön erikoisluvalla pyydystää tiukoin rajoituksin...Karhujahtiin pääsee moniinkin itäisen suomen seuroihin "vaihto-periaatteella" kuten myös lounaiseen suomeen peura-jahtiin.
 14. Olikos Oulu jo niin pohjoista että siellä on se kuntalaisen vapaa metsästysoikeus?? Itse kun muistelisin että se olisi vasta "oikeassa lapissa"...Mutta jos noin olisi ollut ennen kuntaliitosta, niin samat oikeudet koskevat myös kuntaliitoksen jälkeen kunnan asukasta.
 15. Baikal2

  Hyvää Joulua!!

  Hyvää Joulua ja ehkä jopa parempaa tulevaa vuotta kaikille!!! :)
×
×
 • Luo uusi...