Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. birdhunter

  Sorsastus

  Veteen tapetaan ja ilmaan ammutaan. ei saalista tänään, mutta ankkoja pyöri kyllä matkalla... Mistä nuo erottavat kalavehkeet ja tykistön? Ei me kaikki olla niin "urheilullisia"... Minusta on parempi ampua varmaa maalia kuin epävarmempaa vain siksi että se ois hienompaa... Toisaalta sekin on haastavaa kun pyrkii saamaan saaliin ammuttua niin ettei eläin/ lintu edes ole tietoinen mikä oli se mikä tappoi... ;) Jep, kaksi ukkosorsaa veteen yhdellä päälaukauksella ja parhaalta paikalta lähtijä ilmaan. Oli tavaramerkki aikoinaan kun käytössä oli vanha leijona, ja kyllä sitä vieläkin koettaa kun tilaisuuden saa. Eihän se kovin vaikeaa ole jos linnut ovat lähellä rantaa (<15m) ja maasto soveltuu hiippaamiseen. Ainoa asia mikä voi pettää on oma hermo.Noita sorsia on hyvä laittaa jakoon kun tietää ettei lihoista löydy yhtään jyvää.
 2. birdhunter

  Sorsastus

  Veteen tapetaan ja ilmaan ammutaan. ei saalista tänään, mutta ankkoja pyöri kyllä matkalla... Mistä nuo erottavat kalavehkeet ja tykistön?
 3. birdhunter

  Metson metsästys

  Samaista metsoa on tullut morjesteltua jo vuosikaudet, tänä vuonnakin on ottanut paritkin lähdöt maasta haulikkomatkalta. Ei sitä tuttua viitsi ampua, eikä sitä tämänvuotista poikastakaan joka sillä on kaverina. Hiton harvassa ovat metsot täälläpäin, vanha sitkeä se vaan jaksaa olla samalla hehtaarilla vuodesta toiseen. Pakko sen on olla parissakymmenessä vuodessa jo vaihtua toiseen, mutta silti. Soidinaikaan kukkoja oli jopa neljä samalla pienellä mäellä, iso mörkö lähti silloinkin vasta vierestä.
 4. birdhunter

  Sorsastus

  Lokakuun tavalliset iltalentoterveiset. Vanhempia kuvia:http://s305.photobucket.com/albums/nn209/runtua/kalat/
 5. Noissa painotusasiossa menen nöyrästi hyvämaineisen asesepän juttusille ja eipä ole kuin positiivisia kokemuksia näin amatööriammuskelijalle tullut. Kun tuo ase laitetaan käymään käteen ja nosto vaivatonta tuppaa se yksi paukku riittämään useimmiten ;). Ensimmäinen on tappolaukaus, toisella koetetaan toista mutta kolmas kertoo hutilaukauksesta. Ja siihen perään jos tulee yksittäisiä niin haavakoksi on jäänyt.Kaksi nopeaa peräkkäistä taas tarkoittaa jotta toivotaan että kaukaa tippuu... puhumattakaan 5-8:sta paukusta hanhiparven alta. Yksittäinen laukaus ja 5 sekunnin jälkeen toinen on mukavin kuultava. Se on tiputus ja varmistus.
 6. birdhunter

  Pystyykö hanhi sukeltamaan ?

  Pystyy kun haavakkona pakko on. Avovedessäkään ei näy kuin nokka pinnalla kun karkuun menee. Ja toinen vanha temppuhan on lymytä veneen kupeessa. siitä ei kuitenkaan kukaan etsi.
 7. birdhunter

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Appiukon syysruokinta alkaa kerätä lintuja, viime vuonna olivat vielä kun lampi oli umpijäässä ja sillon piti jo ampujaiset pitää että lähteevät muutolle. Nyt lammessa uiskentelee noin 150 sinikkoo :) Tuota. Nyt jos kehtaat sanoa meneväsi metsästämään niin ole ylpeä itsestäsi.Se on hyvä homma täälläpäin ettei kukaan ruoki lintuja, ne valitsevat oman peltonsa.
 8. vv vismut ja vismut magnum. Satuin ostamaan yhden liikkeen tyhjäksi noista asevelihintaan. Nykyään naurattaa 3,7e/kpl kun aikoinaan suututti 5mk/kpl.Toimii kun läheltä ampuu.magnumilla keskipitkältäkin matkalta.
 9. birdhunter

  Haulikonpatruunat

  Pyyjahtiin mukaan vanha leijona ja paukuksi s&b red and black. Lyhkänen ase on näppärä pusikossa ja muuten omiaan pikalaukauksiin. Paukku taas on vaan nostalgialataus punamustalla pahvihylsyllä. On noita joku sata vielä jäljellä.Rotikan magnumia, ukkometsoa ja winsun super speed extraa tulee käytettyä isommille linnuille, nobelin velox tai sb:n fortuna menee kyyhkylle varsin hyvin pienellä haulilla. Sorsille on tullut tarjottua vv:n vismuttimagnumia ja normivismuttia, hanhia varten on jokunen hevishotti vyössä.
 10. birdhunter

  haulikko haussa

  Tonnin hintaluokassa alkaa olemaan jo laadukasta puolariakin mukana, mutta kokemuksesta voisin väittää että jonkinlainen perän säätömahdollisuus on oltava ettei tarvi solumuovin ja jesseteipin kanssa leikkiä myöhemmin. Franchista on ainakin ollut muutama varsin käteenkäyvä versio kokeilussa, hemmetin näppäriä vehkeitä tuntuivat olevan. Vähän niinkuin emännän 24" piipulla varustettu montefeltro.
 11. Benelli comfort 12/76 ikä 6v, Ykköstykki tällä hetkellä. täysi supistus, normimatkalta se on huti tai vainaa. Valmet leijona 12/70 ikä 33v Kakkosase, mutta luultavasti parhaiten mä tällä ammun.Fn national 12/70 rinnakkaispiippuinen, ikä 88v, vaarin peruja, tällä aloitin metsästyksen. Ei ole tullut muutamaan vuoteen ammuttua.Leijona 12/76 ikä 4v Kakkosmagnumi, käyttö on lähinnä putsaus neljä kertaa vuodessa. Onpahan varalla hanhireissuilla ja sorsakauden avauksessa. supistukset yleensä 3/4 ja täysi.
 12. birdhunter

  Sorsastus

  Eilen yksi urosheinäri alas kolmen porukasta. Emännälle passasin hyvän paikan tavin perään, matkaa 25m, mutta kymmenen metrin päästä hänestä lähtikin kolme heinikkoa joista yhden sain ruopastua...benelliinkiin voi näköjään tulla häiriöitä, taisi olla jo toinen lajiaan viiteen vuoteen (ja lähemmäs tuhanteen metsästyslaukaukseen). Tottakai emännän ja sorsien välissä oli pajupuska eikä paukkuja sieltä tullut. Jos olisi veteen niittänyt niin kaikki kolme olisivat jääneet kyllä yhdelläkin, niin supussa alkuun uivat.Ja metsähanhellekin sain paikan jonka onnistuneesti ammuin ohi. Ainakin saivat vauhtia muutolleen... 40-50m matkaa eli pitkällä hollilla ja kovaan myötätuuleen menivät, tuskin karvakaan katkesi siinä vauhdissa. Ainakaan se jota ammuin ei merkannut seuraavan kilometrin matkalla millään tavalla.
 13. birdhunter

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Kyllä loukut on tyhjää pyytäneet jo pitemmän aikaa... Miksi ne tyhjää pyytää? Veikkaanpa jotta syksyllä saat nuoria minkkejä loukuista kuitenkin. Ei ne tyhjästä synny...
 14. Lentoon ampuessa molemmilla, tähdätessä toisella.
 15. birdhunter

  Tynkä syksy edessä..

  Eipä mitään uutta tässä, oli tuossa välissä lähemmä 15 vuotta metsälinnut rauhoitettuja seuran päätöksellä. Nyt ovat sitten jo sallineet metsonkin ampumisen, kun sillä rauhoituksella ei ollut yhtään mitään merkitystä. Mutta ei viime vuonna tarvinut teertä ampua kuin pari kertaa (ja nekin ohi), nyt poikueita on löytynyt kolme. Metsojakin on löytynyt yksi poikue, joskin se havainto on tehty pelkästään emon käytöksen perusteella.
×
×
 • Luo uusi...