Jump to content
[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Maine sivustolla

0 Neutral
 1. minulla on haaska n.30 metrin päässä mökistä rantapellolla, ammun kiväärillä, iso veljen lataamilla B-tipeillä eli ampuu supia melkein mihin vaan niin siihen jää. kiikari on Bushnel 3-12x50 näkee hyvin. supeja ammutaan haaskalle 20-40 per syksy ja muutama kettu. jos haaskan meinaa ihan metsään laittaa niin suosittelen aukkoon. supeja saa myös tähän aikaan kun menee kyttäämään metsäautotielle torniin. ja kyllä hän ne supit tipahtas piakkarillakin, kun käyttäs supsonikkeja tai yellow jacettia. paras syötti varmaan on hirven keuhkot tai kuollut supi
 2. Barfly

  Lintukosteikot rovaniemen lähistössä?

  en asu itse lähistöllä, mutta kannattaa katsoa netistä eniron sivulta kartasta
 3. Barfly

  Kyyhkyn metsästys vinkkejä!

  kannatta laittaa muutama kuva puuhun ja jos on piekkari niin ampuu niitä puihin sillä kyyhkyt yleisesti menevät puihin tarkkailemaan ympäristöä ennen kuin laskeutuvat
 4. Barfly

  Aloittaminen

  kiitos kun korjasit, en enää muistanut mite se meni
 5. Barfly

  Aloittaminen

  ensimmäinen asia on metsästys kortin suorittaminen, sen suoritus ajat löytyvät kait www.riista.fi sivulta, on myös kursseja joita järjestetään ennen koetta, sen pitäisi olla ilmainen, sieltä voi myös ostaa kaksi kirjaa (en muista nimiä) toisessa on laki osa ja toinen on paksumpi, jossa on perus tietoa metsästyksestä, kokeessa on 60 kysymystä 10 kuvantunnistusta ja loput muuta. se on rasti ruutuun koe ja 8 saa mennä väärin, mutta jos sinulla on kortti tai kun olet suorittanut sen voit kulkea täysi-ikäisen seurassa aseen kanssa puhe-etäisyydellä täysi-ikäisellä henkilöllä on oltava myös metsästys kortti ja aseenkantoluvat. saat ampua kaikkea luvanvaraista pienriistaa (metsästys ajat voit katsoa www.riista.fi sivulta tai metsästyskortin saatuasi Metsästäjä lehdestä. kysy vielä jos on epäselvää
 6. En oo nähny mutta jälkiä on ollu. Viime talvena susi käveli pihan poikki ja ilveksen jälet meni samalla viikolla mökin vierestä edes takaisin.
 7. tikka m65 30-06 panoksia ja bushnel 3-12x50 800e
 8. Barfly

  Vieraita kyyhkypellossa

  Meet syksyllä varisjahin aikaan eli 31.7. Aamulla hämärässä laitat huuhkajan kaaveen yli 4m kepin nokkaan jotain puuta vasten ja meet ite puskaan oottamaan variksia, varis-cd tai pilli tuo lisää houkuttelevuutta. Tai voit mennä hyvään puskaan piiloon josta on hyvä ampumaholli varisten tarkkailupuihin. Itellä kanssa on riistapellolla n. 40 varista aamusin. Viime syksynä sain aika hyvin kun menin puskaan ja ootin kun tulevat puihin istumaan. Tein myös eräs aamu sillein että menin riistapellon laidassa sijaitsevaan kyttäyskoppiin ja ootin kunnes useempi laskeutuu sopivalle linjalle. Yhdellä laukauksella maahan kolme ja sitten lentäviä tiputtamaan. Riistapeltoni on vähän yli puolihehtaaria.
 9. Barfly

  Villiintyneen kissan metsästys.

  Meillä pyöri kolme kollikissaa, tuumattii että jos yksikin käy meiän rannassa pyydystämässä sorsanpoikasia niin henki lähtee. No, yks ilta sitte näin kun musta nuori kollikissa tepastelee rannasta suoraan pihaa kohti, joten hain piekkarin ja veli ampui sen siihen pihaan, jonka jälkeen hävitin sen. Toinen kollikissa kuukahti kun isoveli ampui sen haulikolla pihaan. Ja kolmas ketun kokonen oranssi kollikissa kuoli siihen kun ammuin sen pihaan piekkarilla ovenraosta. Tällä hetkellä meillä on kaksi kissaa toinen naaras ja toinen uros. Hävittäisin nekin muttei viitsi suututtaa äitiä hirveemmi.
 10. Mopolla ajaessa olen nähnyt tien sivussa lähiaikoina pyy poikueita ja yhen metsopoikueen. :)
 11. Barfly

  Kyyhkyjen ja sorsien ruokinta

  Esim, jos pellolla on iso kivi tai kivikasa voi sen päälle voi laittaa noin 50cm-3m vanerin palasen ja vanerin päälle toiseen laitaan viljaa ja toiseen laitaan suolaa tai suolakivi.Eli, johonkin näkyvälle paikalle, josta kyyhkynen näkee sitä uhkaavat vaarat. Sen voi myös laittaa pellon reunaan, jos on harvaa metsää, alle 30cm pituista heinää ja sen asentaa 30cm-3m korkeudelle. Kiven tai muun kummun päälle.
 12. Barfly

  Ruokintalautat ja muut ruokintatsydeemit

  Ite rakensin sillä lailla ruokintalautan, että laitan keskelle siihen kohtaan mihin jyvät laitetaan niin alle katiskaverkon ja sen päälle hyttysverkon.
 13. Tuli vielä semmone juttu mielee kun naapuriseurassa oli ampunu passimies itteäsä passissa varpaille. Mitä lie pelleilly.
 14. Barfly

  Kenelle kuuluu sarvet?

  Meiän seurassa jos on pienet sarvet niin toiselle toinen ja toiselle toinen sarvi, Mutta jos on isommat sarvet niin ensimmäiselle aumpujalle.
 15. Barfly

  Ruokintalautat ja muut ruokintatsydeemit

  Selviää kokeilemalla pelkääkö sorsat. Epäilen ettei pelkää. Jos pelkää niin voi ostaa vaikka maastokangasta reunoille.
×
×
 • Luo uusi...