Jump to content
Guest Guest

rinnakkaislupa

Recommended Posts

Guest Guest

saat, kaliiperilla tai toiminta tavalla ei ole väliä, kunhan omistat luvan kyseiselle ase tyypille, esim jos sinulla olisi lupa vaikka 16cal kertalaukeavaan haulikkoon, saisit sillä luvalla käyttää vaikka 10/89 puolaria.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Minulla on rinnakkaislupa kiväärille, kun oon lintumetsällä niin saanko pitää myös haulikkoa mukana?

Kyllä saat. Kannattaa asia varmistaa aina finlexin ampuma-aselaista jos mietityttää.http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980001Tässä laki hieman lyhennettynä:87 §Ampuma-aseen ja aseen osan lainaaminenAmpuma-aseen saa lainata toiselle seuraavasti:1) haulikon saa lainata vain sille, jolla on oikeus haulikon, kiväärin tai yhdistelmäaseen hallussapitoon;2) kiväärin tai yhdistelmäaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus kiväärin tai yhdistelmäaseen hallussapitoon;3) pienoiskiväärin tai mustaruutiaseen saa lainata vain sille, jolla on oikeus haulikon, kiväärin, pienoiskiväärin, pistoolin, revolverin, yhdistelmäaseen tai mustaruutiaseen hallussapitoon; (29.6.2001/601)4) pistoolin tai revolverin saa lainata vain sille, jolla on oikeus pistoolin tai revolverin hallussapitoon;5) pienoispistoolin tai pienoisrevolverin saa lainata vain sille, jolla on oikeus pistoolin, pienoispistoolin, revolverin tai pienoisrevolverin hallussapitoon;Sille, jolle ampuma-ase lainataan, saadaan samalla luovuttaa myös tarpeellinen määrä aseessa käytettäviksi soveltuvia muita kuin erityisen vaarallisia patruunoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Tuota noin....Ei asia olekaan aivan yksiselitteinen lain puitteissa lainattaessa asetta. Tässä vastaus erääseen asiaa sivuavaan kysymykseen.Vastaajana asevastaava rikosylitarkastaja.-Kiväärin luvalla saa kantaa myös haulikkoa ja kaikkia kiväärejä.Riittääkö mukana yksi ainut hallussapitolupa metsästäessä jos mukana onesimerkiksi .308 luodikko,haulikko ja pienoiskivääri? Entä jos haulikko japienoiskivääri on lainattu käyttöön?Hallussapitoluvat ovat asekohtaisia ja ne on oltava mukana kannettaessa asetta.Kannettaessa lainattuja aseita, tulee olla mukana aina oma lupa, joka osoittaa,että hänellä on juuri kyseiseen aseeseen hallussapitolupa, eli tässätapauksessa pitää olla mukana myös oma haulikon ja pienoiskiväärinhallussapitolupa.Eli kannettaessa yhdellä luvalla useampaa asetta joista osa on lainattu laki ei enää olekaan selvä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Miten rinnakaislupa siis hankitaan? Olen tulostanut poliisin sivuilta suostumuslomakkeen ja se on täytetty. mitä sitten pitäisi tehdä?

Normaali lupamenettely,eli varaamaan aika kansliaan ja täyttämään lomake sinne. Mukaan passi tai henkilökortti,perustelulomake,suostumuslomake,mets kortti,seuran jäsen kortti jne jne jne.Lomake täytetään sähköisesti siinä turistessa kanslistin kanssa. Sitten jso ei ole soveltuvuuskoe suoritettuna odotat kutsua sinne ja lisäksi haastatteluun missä perustelut uudelleen tuon kaiken.Ohjeet: https://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/2B272BB7376DA041C2256BDD002CF870?opendocument

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...