Jump to content
metsastyskortti

Pyy metsällä.

Recommended Posts

Koulusta päästyäni ajattelin että voisin käydä katsastamassa metsän pyy tilanteen. Pakkasin reppuun termarin täyteen kahvia, panosvyön ja puukon. Laitoin tamineet niskaan ja pyssyn olalle ja käynnistin mopon. Lähdin ajamaan kohti pyiden valtakuntaa. Perille päästyäni menin läheiseen kuusikkoon ja aloin pillittelemään. Vartin siinä pilliteltyäni totesin uuden pillini aivan sudeksi, olisi pitänyt ottaa vanha pilli mukaan.Pyyt eivät olleet tuossa kuusikossa, joten lähdin käppäilemään metsän reunaa pitkin toisille maille. Metsän reuna päättyy pellolle. Näen n. 500m päässä hirven pellon laidassa ja säikähdin itsekseni, että hitsi jos tuo tulee lähemmäksi. Eii, hirvi lähti juoksemaan lujaa kohti metsää nähtyään minut.Menin metsä autotielle ja sen kautta ojaan. Aloin pillitelemään ja noin 5 minuutin päästä alkaa pyy vislailemaan. Hetken vislailtuaan se päättää lopettaa "seurustelun" ja tulee n. 4 metrin päähän tiheään pikku kuusikkoon. En minä sitä siihen nähnyt ja manaan ärräpäitä siinä itsekseni hetken aikaa. Heittelin risuja siihen suuntaan minne pyy oli laskeutunut mutta eiPyy ei liikkunut minnekkään. Nousin ja otin haulikon kouraani ja lähdin menemään pyytä kohti. Sieltä se sitten viimein nousi ja n. 30 m päähän puuhun, mutta en nähnyt pyytä puussa, ovela kaveri oli.Lähdin puuta kohti ja pian se taas lensi noin 60m päähän puuhun. Nyt näin linnun. Vaihdoin piipun yläpiipuksi (3/4 varttinen supistus) ja katsastin paukku tilanteen -> Yläpiipussa oli P&B mythos semimagnum nikkeli haulia koossa 2.9mm. Otin varmistimen pois ja nostin haulikon varovasti poskelle. Laitoin linnun "istumaan" piipulle ja painoin liipaisinta.Pam ja lintu tuli alahan. Juoksin paikan päälle ja lintu löytyy kuolleena maasta. Hymyhuulilla lähdin kohti metsäauto tietä, josta tulin, elämäni toista pyytä ylväästi roikottaen. Suolistin linnun ja katkoin puukollani kuusesta havuja sen vatsaan ja otin tämän kuvan: (anteeksi huono laatu)photo07f5.jpgNoh , nokka kohti samaista peltoa mitä pitkin tulin ja samoja reittejä kohti kotoa.  ;)Tälläinen jahti reissu tällä ikää, uusia odotellessa!SAA KOMMENTOIDA!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Todella mukavan tarinan oot kirjottanu, tälläsiä lisää näitä on kiva lukea. Joo jos mahdollista niin ottaisit kameran mukaan niin olisi vielä parempi, mutta ei tuossakaan mitään vikaa ole. 60 metriinkö sen ammuit jos oikein ymmärisin, aika kauas?

Kyllä sinä isännän tunnet, ei anna perkule pieraistakkaan ilman sen lupaa :D Joo 60 metriin ammuin, ja hyvin tuli alaha. Ei pyy kovaa tälliä rintaan tarvi kun alahan tulee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...