Jump to content
Guest Guest

Aloittaminen

Recommended Posts

Guest Guest

Moi, olen 13-v poika, haluaisin aloittaa metsästyksen, käyn usein setäni luona, joka metsästää, miten pääsen alkuun, mitä pitää tehdä kokeita suorituksia yms. Kaikkea tietoa haluaisin kuulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ensimmäinen asia on metsästys kortin suorittaminen, sen suoritus ajat löytyvät kait www.riista.fi sivulta, on myös kursseja joita järjestetään ennen koetta,  sen pitäisi olla ilmainen, sieltä voi myös ostaa kaksi kirjaa (en muista nimiä) toisessa on laki osa ja toinen on paksumpi, jossa on perus tietoa metsästyksestä, kokeessa on 60 kysymystä 10 kuvantunnistusta ja loput muuta. se on rasti ruutuun koe ja 8 saa mennä väärin, mutta jos sinulla on kortti tai kun olet suorittanut sen voit kulkea täysi-ikäisen seurassa aseen kanssa puhe-etäisyydellä täysi-ikäisellä henkilöllä on oltava myös metsästys kortti ja aseenkantoluvat. saat ampua kaikkea luvanvaraista pienriistaa (metsästys ajat voit katsoa www.riista.fi sivulta tai metsästyskortin saatuasi Metsästäjä lehdestä. kysy vielä jos on epäselvää

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt vaatii hieman korjailua...  ;)Ensinnäkin tuo kurssi ei ole ilmainen, kurssi maksaa semmoiset 20-30€, ja se kestää pari-kolme iltaa. Tutkinnon suorittaminen maksaa tällä hetkellä  20€ kerralta Kurssin sisältö: 1) Metsästäjä-tutkinto, metsästysoikeus ja metsästyslainsäädäntö 2h 2) Riistahallnto ja metsästäjäjärjestöt 1h 3) Lajintuntemus, riistaekologia ja riistanhoito 3h 4) Ampuma-aseet ja niiden käyttö metsästyksessä 3h 5) Muut metsästysmuodot 1h 6) Hyvät metsästäjätavat, haavoittuneen riistan haku ja saaliin käsittely 2h Yhteensä 12hLähde: www.riista.fi Kurssi kannattaa todellakin käydä, siitä oppii kaikki hyödylliset ja tarvittavat asiat kortin suorittamista varten.Sitten tuo kirjahomma, kirjan nimi on "Metsästäjän opas, tosiaan kaksiosainen ja sen saa ostettua esimerkiksi paikallisesta riistanhoitoyhdistyksestä, Suomen riistakeskuksen verkkokaupasta taikka metsästystarvikeliikkeistä, hinta pyörii siinä 30€ paikkeilla, riippuu mistä ostaa...  :)Opas kannattaa ostaa etukäteen ennen kurssia, että kerkeää selailla/lukea sen läpi hyvissä ajoin ennen kurssia. Tutkinto on yleensä heti kurssin perään, joten siinä ei jää montaa iltaa aikaa lukea opasta jos sen ostaa sieltä kurssilta. Tosin opasta ei pakosti tarvitse kokonaan lukea sillä tuo kurssi riittää aika hyvin, tietysti tunnistuskuvat olisi hyvä edes jotenkin opetella.Ja sitten alle 15-vuotias henkilö ei saa metsästää tai muutenkaan ampua aseella ilman OMAN HUOLTAJAN läsnäoloa. Aseen ei tarvitse tietenkään olla huoltajan, mutta silloin pitää tottakai olla myös aseen omistaja mukana.Kun täytät sitten 15 vuotta, voit nykyisen lain mukaan hakea rinnakkaislupaa esimerkiksi siihen setäsi aseeseen. Omaa aseenkantolupaa et enää voi alaikäisenä saada.Rinnakkaisluvalla voit sitten käydä itseksesikin metsällä  ;) Siinä pieniä korjailuja tuohon äskeiseen...  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis tuon ikäisen kannattaa silti kulkea mukana metsällä (mukana saa olla ilman metsästäjätutkintoa esim. ajomiehenä tai "noutavana koirana" tai koiran ohjaajana tai vaikka valokuvaamassa metsästystä kunhan ei varsinaisesti metsästä eli pyydystä saalista).Ihan jo senkin takia että näkee kiinnostaako oikeasti niin paljon että kävisi kurssin/ suorittaisi tutkinnon.Niinhän kuljin itsekin ihan pienestä asti enoni kanssa metsällä ja jossain vaiheessa sain aseenkin käteeni "epävirallisesti"... Vasta 15 vuotiaana tutkinnon suoritin kun piti ihan omaa aseenkantolupaa hakea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...