Jump to content
juho

Kirjavinkkejä: Mitkä ovat olleet parhaita lukemianne eräkirjoja?

Recommended Posts

Morjens,Ajattelin taas ottaa eräkirjan luettavaksi ja mietin, että minkä sitä lukisi tällä kertaa? Siksi kysyisinkin teiltä, että mitkä ovat olleet parhaita metsästysaiheisia lukemianne kirjoja ja mitä kirjoja mahdollisesti luette tällä hetkellä? Kertokaa myös perustelut!Oma ehdoton suosikkini ovat: Kari Kemppainen: Paluu HanhisuolleItse en ole hanhijahdissa useinkaan ollut, mutta kerronta on oikein sujuvaa ja tilannekuvaukset mukaansatempaavia! Suosittelen ehdottomasti.Lars Monsen: Eräretkeilijän kirjaKirjoittaja on norjalainen eräseikkailija, joka on muunmuassa vaeltanut koiravaljakolla Kanadan läpi ja viettänyt suuren osan elämästään eräreissuilla. Monsen antaa loistavia vinkkejä erittäin vaativissakin olosuhteissa tehtäviin eräreissuihin ja kertoo paljon välinevalintojen tekemisestä.Minkä suosittelette että lukisin seuraavaksi? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajokoiramiehille ja naisille suosittelen ehdottomasti Martti Ojalehdon kirjaa "Töskärin tarina - eli taru jänisten herrasta". Mainiolla kerronnalla ja ajokoiramaisen mainiolla huumorilla höystetty kirja, joka kertoo hienosti erään suomenajokoiran elämästä. Eräkirjojen ehdoton suosikkini.Muita lukemisen arvoisia kirjoja ovat mm. Unto Ek:n tuotanto sekä Leevi Karsikkaan kirjat. Varsinkin Karsikkaan pohdintojen ja kokemuksen kautta tuomat tarinat ja näkemykset metsästyksestä ovat mielenkiintoista luettavaa metsästysvetoisten tarinoiden ohessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No itsellenikin on jänyt vahvasti mieleen tuo edellä mainittu >Kalliotunturin kotkanpesä< jonka muutamaankin kertaan luin 70-luvulla...Myös (kirjoittajasta en ole varma, mutta muistaakseni Ernst Hemminway) >Kaksi partiopoikaa oli samalla vuosikymmenellä vaikuttava teos vaikkakin oli enemmän amerikan mantereella tapahtuva...Myös Pekka jonka sukunimeä en muista on kirjoittanut hyvän kirjan jonka nimi on (muistaakseni) Kamsatka. Perustuu omiin muistelmiinsa ammattimetsästäjänä Kamsatkan niemimaalla 1900 luvun alussa.Myös Pekka Reinikka on kirjoittanut kirjan >Sumua ja kimallusta<. Siinä on mukavia kuvauksia maisemista yms. En nyt äkkiä saa mieleeni enempää nimiä, mutta itse olen paljonkin löytänyt ihan kokeilemalla siten että menee kirjaston sille osastolle jossa on kirjallisuutta luonnosta ja metsästyksestä... (Kivat kirjastotädit kyllä neuvovat mistä löytyy kun vaan kysyy  ;) )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

unto Ekin, harry macfien, erik munsterhjelmin,Jorma ollikaisen,Daniel p. Mannixin,James curwoodin,helge ingstadin,k.m.walleniuksena.e.järvisen,Juhani ahon... Noilla pääsee jo alkuun

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Helge Ingstadin Turkismetsästäjänä, K.M. Walleniuksen Miesten meri, Unto Ekin Koiria, miehiä ja koppeloita, Eino Korhosen Joku laulaa metsässä, A.E. Järvisen Tervaksentuoksuinen erämaa, Eino Honkasen Ohjeita lohen uistajille, Mannixin Kettu ja koira, Markku Vainion Jahtivalssia Saarenmaalla, Jorma Ollikaisen Pieninkä, Erik Munsterhjelmin Kanootilla ja koiravaljakolla, K.E. Lahtisen Suomalaisia intiaanien poluilla, Ludvig Munsterhjelmin Eräretkiä Hämeestä Petsamoon, Sakari Kännön Mosku, Raimo O. Kojon Erakon paljastava syksy, Juhani Ahon Lohilastuja ja kalakaskuja, Pekka Pantsun Kamtsatka, Hilippa Pyykösen Suurta riistaa ja pientä, Erkki Tuomisen, Eino Wirkkulan jne. kirjat

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...