Jump to content
admin1542824358

haaveitteni pyyt

Recommended Posts

Sunnuntaina lähdimme jahtiin. taskusta löysin pyypillin ja ajattelin, että no käydääs kuusikossa.10min pillitettiin ja ensimmäinen pyy vastaa. ei ampuma paikkaa ja pyy karkaa.toinen pyy, ei taaskaan.no kolmas pyy tuli ja ammuin sitä sitte cheddite dionisi dap2 panoksella 3.75mm hauleilla. pyy tuli kenttään ja olin jo menossa hakemaan, sitte sanottiin että älä vielä mene odota vähän aikaa. odotin vähän aikaa ja menin, nii ei ollu muutaku höyheniä eikä pyystä havaintoakaan.seuraavana päivänä menimme toiseen metsään, jossa pyitä oli mutta pyyt olivat hemmetin arkoja eivätkä päästäneet 40m lähemmäs.taas seuraavana päivänä menimme ja vaihdoimme, otin pienoskiväärin ja toinen haulikon. vähän aikaa kuljimme ja koppelo lähti 15m päästä. siihen olisi ehtinyt ampua ainaki 5 laukausta ja vielä lisääki, mutta ase oli selässä ja kädet taskuissa.sitten menimme vaaran toiseen laitaan josta pyy lähti 30m päästä ja ammuin sen sitte siihen.suolistin linnun ja jatkoimme matkaa.15m käveltyämme pyy pyrähtää naaman edestä 20m päähän koivun taakse, no isällä oli haulikko mukana mutta ei olisi huomannut pyytä ellen olisi sanonut.Isä alkoi tähtäämään ja kuului laukaus. pyy heilutteli siipiään maassa eikä voinut liikkua.ihmettelimme siinä miten toinen pyy ei karannut vaikka ensimmöinen pyy ammuttiin aivan vierestä.kävimme toisessa kuusikossa josta lähti 2 pyytä, isä ampui pienoiskiväärillä molemmat ja kotiin lähdettyämme mukanamme oli 4 pyytä ja tilanteita yhä enemmän.ampuma yrityksiä 9-10 osumia 6ja koppeloa sitte tähdättiin mutta ei ehditty ampua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sunnuntaina lähdimme jahtiin. taskusta löysin pyypillin ja ajattelin, että no käydääs kuusikossa.
10min pillitettiin ja ensimmäinen pyy vastaa. ei ampuma paikkaa ja pyy karkaa.
toinen pyy, ei taaskaan.
no kolmas pyy tuli ja ammuin sitä sitte cheddite dionisi dap2 panoksella
3.75mm hauleilla
. pyy tuli kenttään ja olin jo menossa hakemaan, sitte sanottiin että älä vielä mene odota vähän aikaa. odotin vähän aikaa ja menin, nii ei ollu muutaku höyheniä eikä pyystä havaintoakaan.
seuraavana päivänä menimme toiseen metsään, jossa pyitä oli mutta pyyt olivat hemmetin arkoja eivätkä päästäneet 40m lähemmäs.
taas seuraavana päivänä menimme ja vaihdoimme, otin pienoskiväärin ja toinen haulikon. vähän aikaa kuljimme ja koppelo lähti 15m päästä. siihen olisi ehtinyt
ampua ainaki 5 laukausta ja vielä lisääki, mutta ase oli selässä ja kädet taskuissa.
sitten menimme vaaran toiseen laitaan josta pyy lähti 30m päästä ja ammuin sen sitte siihen.
suolistin linnun ja jatkoimme matkaa.
15m käveltyämme pyy pyrähtää naaman edestä 20m päähän koivun taakse, no isällä oli haulikko mukana mutta ei olisi huomannut pyytä ellen olisi sanonut.
Isä alkoi tähtäämään ja kuului laukaus. pyy heilutteli siipiään maassa eikä voinut liikkua.
ihmettelimme siinä miten toinen pyy ei karannut vaikka ensimmöinen pyy ammuttiin aivan vierestä.
kävimme toisessa kuusikossa josta lähti 2 pyytä, isä ampui pienoiskiväärillä molemmat ja kotiin lähdettyämme mukanamme oli 4 pyytä ja tilanteita yhä enemmän.
ampuma yrityksiä 9-10 osumia 6
ja koppeloa sitte tähdättiin mutta ei ehditty ampua.

Hillitöntä räiskintää! En yhtään ihmettele jos ammut aivan vierestä 3-75mm hauleilla pyytä ja eikä löydy sen jälkeen. Et hoksannu kattoa että näkkyykö suolenpätkiä ja liharoippeita naapuripetäjästä? joku roti tohon räiskimiseen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

jos tarkoitat räiskimisellä tuota ampuma yrityksiä 9-10.  pyy oli aina oksalla istumassa ei lentoon, paitsi 1 joka tuli kenttään.    ihmettelimme miksi ei osunut ja katsoimme että aseessa ei ollut hahloa takana mikä saattaa olla syy ohi ampumiseen. (baikal)      ei tuo 3.75 ole ku pieniä hauleja. 4.25-4.5mm on sitte ku mettoja etitään. harvoin on 3.25 tai jotain semmosta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo tosiaan kaikki mettälinnut paitsi metto jää liiankin hyvin alle 3mm hauleilla. Metolle sitte jotain 3-3.5mm hauleja ja jää hyvin alle 40m

Niin ja asian ydinhän on teeri ja pyy jahdissa se, että malttaa odottaa, että tulee tarpeeksi lähelle, ei noilla kiekkopatruunoilla ole mitään jakoa anpua tuonne 40 metriinkään, hyvällä tuurilla saat etsiä koko päivän haavakkoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

no mite sen nyt ottaa  >:(
keskitytäänkö nyt olennaiseen että tämän paikan tarkoitus on laittaa reissuraportteja, kommentit kuuluu aiheeseen mutta ei nyt silti haukuta maasta taivaaseen kiitos :)  nuori oppii kokeneilta.

tuo on totta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...