Jump to content
Tinimime

Beagle

Recommended Posts

Muutamia beagleja tuomaroineena voinen sanoa muutaman sanan rodusta. Eli ajelee siinä missä muutkin rodut, mutta loppukaudesta voi jahti mennä hankalammaksi, jos asut alueella jossa talvella satelee reilummin lunta. Ajovauhti isompiin koiriin verrattuna hitaampi ja tällöin ajettavat eivät yleensä karkaa hevon kuuseen, kuten isommilla ja vauhdikkailla ajureilla on joskus tapana. Hakupuoli on omasta mielestäni kysymysmerkin alainen, koska taustalla pyörii rodun historiasta johtuen lauma-ajurin veret, jolloin hakualue voi olla suppea. Tätä ongelmaa ei kuitenkaan ollut niillä koirilla, jotka ovat olleet kokeessa arvioitavani. Muistaakseni viimeisessä vai oliko sitä edellisessä Koiramme-lehdessä oli juttua beagleen liittyen. Kannattaa lukaista vaikka kirjastossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaksi beaglea. Meirän vanhemalla koiralla ei ole ainakaan mitään haittaa ole tuosta historiasta (lauma ajajia)... Beaglet ajaa hitaasti, joten tämän takia yleensä (jänis, kettu) tulee hitaampaa passiin, täten helpompi ampua, varsinkin jos ei ole ihan varma taidoistaan. Hyvällä koulutuksella tulee mahtava ajuri. Omien kokemusten perusteella suosittelen hommaamaan. Beaglet ovat myös seurallisia koiria. Kuten edellä mainittiin, paljon lumisina talvina ei ehkä se paras, mutta ajaa se silloinkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Beaglet ajaa hitaasti, joten tämän takia yleensä (jänis, kettu) tulee hitaampaa passiin, täten helpompi ampua, varsinkin jos ei ole ihan varma taidoistaan.

Pieni offtopic tähän väliin. Ampumisen helppoudesta en täysin mene takuuseen oliko kyseessä hidas vai nopea ajuri. Hitaan etuna on, että riista ei kaikkoa maastosta, mutta tällöin myös ajettavalla on enemmän aikaa tarkkailla takana tulevaa koiraa sekä ympäristöä. Passissa joutuu siis olemaan kuin "kusi sukassa", jos saalista halajaa. Suurempiin ajokoiriin ja vauhdikkaaseen ajotapaan tottuneena pidän enemmän isoista ja vauhdikkaista ajokoirista, jolloin riista joutuu pistämään kaikkensa liikkumiseen ja tällöin ei jää niin paljoa aikaa ympäristön seuraamiseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tutullani hukku beagle peltoojaan jossa oli jyrkät reunat joista suomenajokoira/venäjänajokoira olisi päässyt ylös mutta piikelille kävi vähän heikommin ku ei päässy ylös jolloin jähmetty kylmästä vedestä ja hukkui sinne (vettä oli 30cm) Omavalinta olisi Suomenajokoira

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni on kaksi beaglea. Ei ole ollut mitään valittamista koirieni suhteen, toimivat mettässä sekä ovat mukavia kavereita kotosalla. Muitakin ajokkeja olen nähnyt, ajokoetuomaritehtävissä tullut oltua vuodesta 2003. Pentuja on muuten tulossa Oulun suunnalle.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on hankala kysymys vastattavaksi sillä jokaisen mielipiteet perustuvat niihin yksilöihin, joita on tavannut. Kukaan älkö siis hermostuko mielipiteestäni.  ;DSuomenajokoiria, beagleja ja dreevereitä tuomaroineena (n. 16 vuotta) olen tietysti tavannut jokaisessa rodussa erilaisia yksilöitä.Beagleja on ollut tuomaroitavina noin 10 kappaletta. Pisin ajo näillä on ollut 25 minuuttia, haku läheltä ja ylösotto keskimäärin huono.Intoa metsässä juoksemiseen tuntuu olevan mutta näkemilläni beagleilla se on ollut tulokseltaan huonoa.Haukkuääni vaihtelee hyvästä "joikumiseen".Jos oman kokemukseni perusteella pitäisi panna nämä rodut järjestykseen, olisi se :suomenajokoira ja/ tai dreeveribeagleMutta olen kuullut, että myös hyviä metsästysbeagleja on olemassa. Valinta on jokaisen oma!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Mitenkäs muilla on beaglet toiminu? Minun 4v beagle on kyllä hyvä ajamaan, mutta ainut "vika" on siinä että ei etsi näköetäisyyttä kauempaa. ajot saattaa kestää 10min-1.5h useimmiten ajo on päättynyt kaatoon, haukku saattaa kuulostaa väliltä ulvomiselta mutta eipä siitä haittaa ole  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

isä on kertonu omia kokemuksiaan muutamasta beaglesta mitä hällä on ollu. niin sanonu että tulia ei kannattanu laittaa ko jäivät itte lämmittelleen tulen ääreen. osaksi sen takia otettiin suomenajokoira (toinen syy ehkä se suomi sana).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...