Jump to content
valtsu

Ruokintalautat ja muut ruokintatsydeemit

Recommended Posts

Keskustelua ruokintalauttojen,ruokinta-automaattien yms. tekemisestä.Tekasinpa tämmösen pikasesti kuormalavasta. Tein kolon siemenille valkoisesta lannoitesäkistä ja samalla päällystin koko lautan.Pikkusen epäilyttää säikkyykö sorsat vaaleata lauttaa. Voishan tuota leikata poiskin ainakin reunoilta tai sitten päällystää heinillä.Mitä mieltä lautasta? Pitäskö valkoinen pintamuovi ottaa pois? IMG_4945.jpgYläpuoleltaIMG_4946.jpgAlapuolelta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Selviää kokeilemalla pelkääkö sorsat. Epäilen ettei pelkää. Jos pelkää niin voi ostaa vaikka maastokangasta reunoille.

Leikkaan tuosta vasemmalta ja oikealta pois tuon valkosen muovin. Siis istuinosien päältä. Parempi kun sorsat hyppää heti ruokinnalle eikä testauksen jälkeen, mikäli meinaavat peljätä lauttaa.Vielä menee aikaa ennen kuin jäät sulaa. Ehkä toukokuun 10-20 päivä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kestävän ja hygieenisen ruokintalautan tein rakennukselta tähteeksi jääneestä Finnfoamin palasta. On kovempaa ja kestävämpää kuin styrox, eikä murene tai ime kosteutta. Pala oli noin 60 x 120 cm ja paksuus 8 cm. Keskelle palaa upotin pyöreän muovisen pesuvadin, jonka pohjaan tein useita 5mm reikiä, jotta vesi pääsee vatiin.Eikun reikä kulmaan ja siihen 5 metrin naru ja lautta veteen, Upotettuun pesuvatiin jyvät ja aina parempi, kun jyvät jää veden alle, koska silloin ei houkuttele variksia. Toimii hyvin ja on kevyt käsitellä ja voi kuljettaa autossakin, kun on helppo pestä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

HeiItsekkin suunnittelen ruokintalautan valmistusta. Antaisitteko jotain vinkkejä jonkun helpon ja yksinkertaisen lautan valmistukseen. Mielessä oli että tekisin reunat perus laudasta ja pohjan hyttys verkosta, lautan kiinnittäisin rautalanggalla 3-4 järven pohjaan halattuun tukipuuhun.Onko tämä hyvä idea?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

suomipoika! Suosittelisin kuitenkin laittamaan jotain kelluketta, muuten alkaa ajan kanssa lautan toinen pää vajoamaan. ;D  1.-ensin teet kehikon2.-laitat kehikon keskelle 1-2 tukipuuta ja laitat vastakkaisille reunoille 3-5lautaa 3.-laitat lautojen alle finnfoamia/mehukattipulloja ja ne kiinnität minkinverkolla4.-keskelle pohjantasolle minkinverkkoa ja sen päälle hyttysverkkoa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...