Jump to content
Guest Guest

Haaska metsästys keskellä kesää?

Recommended Posts

Guest Guest

Yleensä sanotaan etttä haaskalla ollaan lumen tultua , mutta mites kesällä, onko harrastettu. Olen ymmärtänyt että supi emää ei saa tappaa jos sil o mukulat mukana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ensinnäkin sulan maan aikana ei juurikaan haaskalta kytätä muutamasta syystä:- sulaa maata vasten on näkyvyys yöllä melko huonoa (no keskikesällä näkisi silloinkin)- Haaska alkaa haista suhteellisen epämiellyttävältä melko nopeasti lämpimään aikaan.Sitten tuohon eettisyyteen:Kettu uros kantaa poikasille ruokaa kesällä... Ei oo reilua tappaa ruuan hankkijaa.Supikoira on sikäli hassu otus, että naaras synnyttää poikaset ja imettää niitä... Mutta supikoiralla onkin NAARAS se joka saalistaa, ja uros on pesässä pentuja hoitamassa!!Ja eihän noitten tappamisessa ole muutenkaan mitään järkeä kesällä, kun ei nahasta saa yhtään mitään.Jos jotenkin tuntuu että kesällä iskee ihan ylipääsemätön hinku päästä tappamaan, niin varmaan joku paikallinen maanviljelijä antaa luvan ampua rottia kuivuriltaan. Itseasiassa sekin on hyvinkin jännää ja metsästyksellisesti antoisaa kun siihen hommaan oikein paneutuu ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehkä tossa heinäkuun lopulla voi pennut tulla haaskalle jos sattuu pesä olemaan lähellä haaskaa. Pitemmälle liikkuvat jo tossa elokuun puolessavälissä.Mutta siis tuohon aikaanhan haaska ei ole kovin "vetovoimainen paikka" jollei ole jatkuvasti melko tuoretta raatoa (esim. kaloja kannattaa viedä pari kertaa viikossa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Joo vähä niiku maaseudulla asutaan,nii tulee melkeen joka päivä kalastettua ja perkeet aina tietyssä paikassa. Olen kolmena iltana käyny kiikaroimassa ns.raatopaikalle ja siellä on joka ilta ollut 1-3 supia syömässä joka kerta  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No juu.... Tuossa tilanteessa varmasti alkaa pentuja ilmestymään haaskalle kun on vakituista ruokatarjontaa. Riistakamera vois olla hyvä apu tossa tilanteen tarkkailussa?Siitä näkisi milloin alkaa kissan kokoisia tyyppejä ilmestyä, ja kuinka monta.Ja vähän senkin että mihin aikaan yötä ne tulevat, ettei olisi pakko ihan koko yötä turhaan olla hyttysen syöttinä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ensinnäkin sulan maan aikana ei juurikaan haaskalta kytätä muutamasta syystä:
- sulaa maata vasten on näkyvyys yöllä melko huonoa (no keskikesällä näkisi silloinkin)
- Haaska alkaa haista suhteellisen epämiellyttävältä melko nopeasti lämpimään aikaan.
Sitten tuohon eettisyyteen:
Kettu uros kantaa poikasille ruokaa kesällä... Ei oo reilua tappaa ruuan hankkijaa.
Supikoira on sikäli hassu otus, että naaras synnyttää poikaset ja imettää niitä... Mutta supikoiralla onkin NAARAS se joka saalistaa, ja uros on pesässä pentuja hoitamassa!!
Ja eihän noitten tappamisessa ole muutenkaan mitään järkeä kesällä, kun ei nahasta saa yhtään mitään.
Jos jotenkin tuntuu että kesällä iskee ihan ylipääsemätön hinku päästä tappamaan, niin varmaan joku paikallinen maanviljelijä antaa luvan ampua rottia kuivuriltaan. Itseasiassa sekin on hyvinkin jännää ja metsästyksellisesti antoisaa kun siihen hommaan oikein paneutuu ;)

Mainitsit tuossa että nahasta ei kesällä saa yhtään mitään joka on harvinaisen totta. Itteä kiinnostaisin minkälaista hintaa nykypäivänä maksetaan hyvästä supin tai ketunnahkasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Olisiko siinä 10-30e kpl. Riippuen siitä kuka ostaa. Toiset maksavat jopa puolet enemmän joten kannattaa kilpailuttaa jos on useampi ostajataho tiedossa. Supinnahasta maksetaan yleensä enemmän kuin ketunnahasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keskihinta ketusta (siis myyntikelpoinen turkis) on noin 10 € ja supikoirasta noin 12 € (tukkuostajille myydessä). Jotkut yksityiset turkisliikkeet saattavat maksaa paremmin jos sattuu olemaan esimerkiksi joku oikein erikoinen väritys. Ja tietysti jos ottaa "riskin" ja muokkauttaa itse nahan, niin silloinhan hinta nousee, ja varsinkin yksityiset ostajat ovat silloin todennäköisemmin valmiita ostamaan nahat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Viime kevättalvena kaveri markkinoi osan meidän kettuporukan nahkoista johonkin jyväskylän suuntaan ja sieltä maksettiin jopa aivan kelpo hintaa. Nipussa oli kymmenkunta kettua ja muutama supinnahka ja riihikuivaa kertyi muistaakseni noin 250 euroa. Yleensä ei ole saanut kuin 10e maksimissaan erittäin hyvästä nahasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oisko ollut toi O. Mauranen ? Yleensä on siltä saanut ihan kilpailukykyiset hinnat varsinkin isompiin eriin. Yksityiset turkisliikkeethän maksaa joskus yhdestä tai muutamasta nahasta hyvin, mutta eivät osta esim. kahtakymmentä nahkaa niin että keskimäärin tulisi hyvä hinta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Muistini ei juuri nyt palvele niin hyvin että muistaisin minkä niminen ostaja mahtoi olla, mutta parasta hinta sieltä maksettiin. Kaveri on SM-ampuja haulikossa joten hänellä on paljon erinäisiä kontakteja ympäri suomea. Kai turkistenkin ostossa kannattaa noudattaa kysynnän ja tarjonnan lakia. Jos on tarjontaa, ei kannata maksaa kovaa hintaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No toisaalta tossa ei välttämättä vielä runsaan tarjonnan takia kannata hintaa pistää alas (liian vähän jos tarjoaa, niin ainakin osa myy muille). Sitten jos on turkisten ostajalla hyvät myyntikanavat, niin silloin on varaa maksaakin enemmän kun tietää että varmasti saa kaiken myytyä eteenpäin. Ja kuitenkinnoi niin ammattilaisia on että osaavat laskea siihen "hyvään" hintaankin vielä jäävän itselleen riittävän suuren katteen. Eli jos myy paljon pienellä voitolla saattaa tienata enemmän kuin sillä että myy vähemmän isommalla voitolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

sitten on nää jotkin perhokalastajat jotka saattaa maksaa joissain tilanteissa vähän reilumminkin, tutulle makso 3:sta supin nahasta 150e , hyvää tienistiähän siinä samalla :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...