Jump to content
Guest Guest

aseenkantolupa juttuja--

Recommended Posts

minusta se on niin että pitää olla sama toimintatapaiseen lupa että saa kantaa mukana..

Kaliiperi määrää, eli päällekkäispiippuisella haulikon luvalla, voit hyvin lainata puoliautomaattiakin. Kunhan kaliiperi on sama, esim 12/76 luvalla et voi lainata tätä suurempi kaliperista asetta, esimerkiksi 12/89.Edit: Lainaus laista :Kun lupa on myönnetty, luvanhaltijalla on mahdollisuus laillisesti saada lainaksi ampuma-ase toiselta henkilöltä. Luvan ei tarvitse olla juuri lainattavaan asetyyppiin, vaan ampuma-aselain 87 §:n mukaan aseita voi antaa lainaksi seuraavasti[10]:Haulikon voi lainata henkilölle, jolla on lupa haulikkoon, kivääriin tai yhdistelmäaseeseen.Kiväärin tai yhdistelmäaseen voi lainata henkilölle, jolla on lupa kivääriin tai yhdistelmäaseeseen.Pienoiskiväärin tai mustaruutiaseen saa lainata henkilölle, jolla on lupa haulikon, kiväärin, pienoiskiväärin, pistoolin, revolverin, yhdistelmäaseen tai mustaruutiaseen hallussapitoon.Pistoolin tai revolverin voi lainata henkilölle, jolla on lupa pistooliin tai revolveriin.Pienoispistoolin tai pienoisrevolverin voi lainata henkilölle, jolla on lupa pienoispistooliin, pienoisrevolveriin, pistooliin tai revolveriin.Kaasuaseen, merkinantopistoolin, ampuma-aselaissa mainitun "muun aseen", kaasusumuttimen, taskuaseen ja ampuma-aselain tarkoittaman erityisen vaarallisen aseen saa lainata vain sellaiselle, jolla on lupa kyseisen luokan vastaavaan aseeseen.Aseen luovutuksen yhteydessä saa luovuttaa tarpeellisen määrän aseeseen sopivia patruunoita. Ampuma-aselain tarkoittamia erityisen vaarallisia patruunoita ei kuitenkaan saa luovuttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Jos sinulla on kiväärin lupa saat ampua sillä pienempi cal kivääriä ja kaikilla haulikoilla.Sitten Jos sinulla on haulikkoon luvat saat sen luvalla lainata saman kaliberin asetta tai pienempää Haulikon luvalla saa lainata myös pienoiskivääriä. Kysyin poliisilta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Jos sinulla on kiväärin lupa saat ampua sillä pienempi cal kivääriä ja kaikilla haulikoilla.Sitten Jos sinulla on haulikkoon luvat saat sen luvalla lainata saman kaliberin asetta tai pienempää Haulikon luvalla saa lainata myös pienoiskivääriä. Kysyin poliisilta.

Itseäni alkoi nyt kummastuttaa asia koska täälä oli juuri seuran kokouksessa puhumassa aseluvista vastaava komissaario. Hän kertoi että pienoiskiväärin luvalla saa kantaa haulikkoa koska pienoiskivääri on tehokkaampi ase. Ota nyt sitten selvää näistä. Parempi on kun ei lainaa aseitaan ollenkaan. Varmin tapa välttää jälkiseuraamukset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Sissus sentään... tuossa on aiemmin jo lainaus lakipykälästä, jossa asiasta määrätään...  :oHaulikon luvalla saa ottaa lainaan haulikon, toimintatavasta ja kaliberista riippumatta, kunhan ei ole tt4 tai "muu ase". Lisäksi saa ottaa lainaan pienoiskiväärin.  Suomeksi: Jos sinulla on lupa vaikkapa yksipiippuiseen 16-kal. Baikaliin, voit lainata kaverin 10/89 puoliautomaattia. Kiväärin luvalla saa ottaa lainaan kiväärin, toimintatavasta ja kaliberista riippumatta, kunhan ei ole tt4 tai "muu ase". Lisäksi saa ottaa lainaan pienoiskiväärin, haulikon tai yhdistelmäaseen.  Ja sama suomeksi: Jos sinulla on lupa vaikkapa yksipiippuiseen .223-kaliberin Baikaliin, voit lainata kaverisi 9.3x62 puoliautomaattia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

siis omistat kaliiperin xx ja saat lainata kaliiperia xx  jos on kivääri kaliiperia xx saat lainata kaliiperia xx yksinkertaista  eli et saa lainata isompaa kaliiperia piste huom (kaliiperia) muusta älä' välitä jos haulikko on 12 kaliiperinen saat lainata olise 12cal/70mm/76mm/86mm 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

eli et saa lainata isompaa kaliiperia piste huom (kaliiperia) muusta älä' välitä jos haulikko on 12 kaliiperinen saat lainata olise 12cal/70mm/76mm/86mm

Voi yhden kerran...  ::) LÄÄKKEET!!!Lukekaa se lainkohta. Toimintatapaan tai kaliiperiin (huom kaliiperi) ei puututa mitenkään. Tähän lainkohtaan perustuen kannan lompakossani vain yhtä kiväärin lupaa, kaliiberi (huom kaliiberi) .223, jota näyttämällä ostan myös 6.5x55 ja .308 patruunat. Kas kun kauppiaat sentään tuntevat tuon lain, niin se onnistuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Moro!Jos siis omistan aseenkantoluvan 308. kaliiperiseen kivääriin, saanko kantaa samalla kantoluvalla 12/70 kaliiperista haulikkoa?edit. vastaus löytyikin jo ylempää, kiitoksia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Voi hoh hoh taas tätä virkavallan toiminta. Ensin haulikon ostoluvassa on vajaa sarjanumero, no se korjataan liimalapulla vaikka tilaa olisi korjata virhe suoraan asiapaperiin. Väärällä sarjanumerolla varustettua kantolupaa siis odotellessa. No tänään soitetaan perään sitten pienoiskiväärin vaihtopiipusta kun sitä ei ole näytössä sitten mitattukaan. Kävin sen kaksi viikkoa sitten näyttämässä, eikä sitten tullut silloin poliisilla mieleen sitä mitata, eikä kenelläkään virkailijalla tullut mieleen mainita kyseisestä tarpeesta minulle. Välillä sitä ajattelee että voiko tässä maailmassa mikään tapahtua helposti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

No kertokaapa onko mitään mahdollisuutta saada kanto/ostolupaa kun olen 15 vuotias, mutta rinnakkaislupaa en saa kun perheessä eikä tuttavapiirissä kukaan metsästä ainut on tuo papan haulikko johon saattaisin saada rinnakkaisluvan? Kysyin samaa paikalliselta poliisiltä, mutta hän ei osannut vastata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Mutta onko mitään mahdollisuutta saada ostolupaa?

On mahdollista.Ostolupa on nykyään hankkimislupa.Isäsi/äitisi voi hankkia esim haulikon sinun käyttöösi, jos olet 15-17- vuotias.Isäsi/äitisi hommaa hankkimisluvan sillä perusteella, että sinä tulet sitä käyttämään metsästyksessä ja haet aseeseen rinnakkaislupaa.Sinun kannattaa ensimmäisenä suorittaa metsästäjätutkinto, eli metsästyskortti, jos et ole sitä vielä suorittanut.Kannattaa myös selvittää, missä voit luvallisesti metsästää (jos haet haulikkoon lupaa metsästysperustein). Tätä kysytään kun haet rinnakkaislupaa. Ilman näitä kahta voi olla luvan saaminen heikkoa.Jos saat luvat, niin muistat, että hölmöilyt sitten pois! Kerran kun tappelet nakkijonossa, niin poliisi vie rinnakkaislupasi. Ja koska luvat on hommattu sinua varten, etkä enää saa asetta hallussapitää, vie poliisi myös hallussapitoluvan isältäsi/äidiltäsi.Näin homma menee, jos haet metsästystä varten aseeseen lupia alaikäisenä.Huomaa myös, että isäsi/äitisi ei saa aseella ampua, jos se on hommattu sinun harrastusta varten. Isäsi/äitisi saa säilyttää ja kantaa kyllä pyssyä.Kannattaa harkita kyllä ensin papan haulikkoon rinnakkaislupaa. Käytte papan kanssa metsällä ja varmistut siitä, että metsästys on sinun juttu, ennen kuin käyt omaa luikkua ostamaan.Jos metsälle meinaat, vaikka papan kanssa, niin metsästyskortti sinulla PITÄÄ olla taskussa joka tapauksessa, joten kirja kouraan ja tutkintoa suorittamaan.Lykkyä pyttyyn ja kuumia putkia!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Näin homma menee, jos haet metsästystä varten aseeseen lupia alaikäisenä.
Huomaa myös, että isäsi/äitisi ei saa aseella ampua, jos se on hommattu sinun harrastusta varten.
Isäsi/äitisi saa säilyttää ja kantaa kyllä pyssyä.

Millä perusteella? Kyllä minäkin saan ampua isäni aseella, vaikka mulla ei ole hallussapito-/rinnakkaislupaa siihen. Olisi mielenkiintoista saada jotain todellista tietoa tuosta, koska 9v pikkupetterikin saa ampua isin pyssyllä isin seurassa ilman mitään lupia. Miksi siis kyseiseen aseeseen luvan omaava henkilö ei sitä saisi käyttää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...