Jump to content
Guest Guest

Kyttäyskoppi

Recommended Posts

Guest Guest

Olen aloittamassa kyttäyskopin rakentamista ketun ja supikoiran metsästykseen.Koppi tulisi telikärryn päälle ja mitat olisi 3300x2200x17500-2000 (jokin tuolta väliltä, kuitenkin sisältä katto on suora) ulkopituus x ulkoleveys x sisäkorkeus. Kärry on 2750x1500 (p.xl.)Kysymys olisi seuraava että voiko sisältä ulospäin tehdä näin vaneri/tuulileijona (tuulileijona näillä näkymin), villa, finnfoam ja ulkoverhoilu. Eli voiko villan laittaa ennen tiivistä kerrosta. Tämä siksi koska finnfoamia on omasta takaa (300) ja villaa vähän äänieristeeksi. Lattian narina pelottaa niten niin siksi ajattelin tuota villaa.Sisälle tulisi 100/150 meno- ja poistoputket lautasventiileillä, onko tarpeeksi ilmanvaihtoa.Toivottavasti joku käsitti :-Muiden tekemistä kyttäyskoppi kuvista ja kertomuksista olisi apua. Esim. mikä lämmitys, mitä eristeenä jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en tota villaa pistäisi ollenkaan. Kyllä toi tuulensuojalevy jo pitää narinoita ja kolinoita kurissa. JOS välttämättä villaa haluat laittaa, niin ehkä sitten kaikkein sisimpään kerrokseen. Mieluummin ehkä siinäkin itse tota tuulensuojalevyä käyttäisin vanerin SISÄPUOLELLA... Tohon lattiaanekä tekisin rautaisen rungon johon vanerin ruuvaisin, jolloin se ei narise edes kosteuden vaihdellessa.Siis välissä ollessahan toi villa imee kosteutta, eikä pääse sitä haihduttamaan. Osin samoin myös toi tuulileijonakin toimii, mutta vähän heikommin imee kosteutta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest
dscf5019u.jpgdscf5018w.jpgdscf5020m.jpgPohjapellit on muuten hitsattu toisiinsa ja runkoon kiinni lyhkäsillä saumoilla ja ne oli vielä pelti laidoissa popniiteillä kiinni.dscf5022j.jpgdscf5023nb.jpgdscf5021t.jpgsiinä olis se kyttäyskoppi aihio kärry kasvo pituutta 4 metriin ja leveys tais kasvaa sinne 1,7metriin.pelti laidat lähti pois ja seuraavaksi metallilevyt pois joista voi sitte vaikka tehä ikkunan alle tuikku lämmittimiä.varmaan kopin mitat muuttuu kans, kun sai isomman kärryn. plussana tuossa ettei tuota autolla pois viedä.kopin teko vain viivästyy kun opiskelun ohessa ei voi tehdä kuin joka viikonloppu, rakennus paikka on mökillä. onneksi se alkaa se kesäloma kohta  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omaani laitoin aika pienen ei paljasta liikettä niin herkästi kuin isompi aukko.Nyt olisi ajatus et toi ase ja kiikaritähtäin olisi valmiina siinä aukolla ja vaahtokumilla tuettu niin se katseluaukkoo voi olla vain jotain 5cm siitähän näkee kaiken mitä pitääkin ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Meinasin tehä semmosen että katsoma ikkuna on erillään ampuma aukosta, ampuma aukkoon tulis semmonen superlooni tussu jossa on viilto asetta varten, ja ase tökätään ulos sillai että kiikarista näkee haaskalle. Varmaan joku 200-300mm korkea riittää, mutta kuinka leveä ois sopiva.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Minkälaista lämmitystä käytätte kopissanne? Ite oon miettiny paria vaihtoehtoa-Dometic Origo HeatPal 5100 n.175,00 € http://www.marinea.fi/dometic_origo_heatpal_5100-KAASULÄMMITIN 1,3KW n.30€. http://tuontitukku.fi/tuote/kaasulämmitin-1-3kw-monikäyttöinen-kannettava-lisälämpö/6410412212238/ tässä ois aika varma valinta jos sais liitettyä 11kg kaasupulloon.-valopetroolilämmitin n.190€. Kaksoispoltavana. http://tuontitukku.fi/tuote/valopetroolilämmitin-ruby-ksp-2700-27kw-moderni-valopetroolilämmitin/7340068921293/-iso kaasulämmitin. on jo olemassa. Muuten Samanlainen kuin tuo pikkunen mutta isompi joka käy 11kg pullolla. Mutta tämä on mökillä lämmittimenä, eikä aina jaksais ravata sitä eestaas.-semmoinen kaasulämmitin mikä olis seinään kiinnitettävä ja laittais palokaasut ulos. Semmoinen mitä käytetään asuntovaunuissa/-autoissa. Ei olis tuota kosteus ongelmaa.Lämmittimellä on myös muutakin hommaa kuin tuon kyttäyskopin lämmitys. Haluaisin näistä lisää tietoa +/-  ja muitakin ehdotuksia saa laittaa.Muiden kyttäyskoppi kuvia odotellessa, mietitään miten edetään.Seuraavana ois rungos hitsailua ja ostaa vesivaneria rungon päälle ja niiden päälle rungon teko, vesivaneri siks ettei vesi/lumi pääse alakautta villoihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Suunnitelmat muuttuu taas tuli tuossa vastaan metsurin taukotupa. Seuraava kysymys jos jollakin on tietoa että mitä tuo kopin alaosa on ja onko siihen jotakin paikkaus massaa. Edellisellä omistajalla on ne alaosan jalakset kulunut pois (oikeastaan koko matkalta), että  millä sen vois paikata. Laitanko jonku paksun kovan mutta kestävän muovin popniiteillä kiinni ja joku popniittien kannan päälle ette kosteus pääse sitä kautta eristeisiin (vissiin siellä joku eristys on?). Mutta mielestäni ois nätinpi jos sais jotakin sen tapaista massaa.Koppi on tuon näköinen, ei itse vaan kaima: https://www.finna.fi/Record/lusto.M011-68394Kuvaa suurenee klikkaamalla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Ei ole vielä, ku opiskelu vaikeuttaa harrastuksia. Mulla on aika kova homma ku pitää repiä eristykset seinistä, ku oli kosteita ja muurahaiset asu niissä (lähtee muuten helposti ku ensin kostuttaa ja sitten rappaa jollakin levyllä)Tarkoitus olis laittaa 2 kerrosta 12mm tuulensuojalevyä, onko muuten tuo huokoleijona semmoista mikä ei pölise niin laitas sen tuulensuojan päälle. Sitten koolaus ja paneli päälle niin saa jotakin hyllyjä ja sun muuta kiinni sisälle. Nyt vain arvelluttaa ku sinne ois tarkoitus laittaa sissi kamiina, niin tuleekohan siellä kuinka kuuma.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

kyllä sillä varmaan tommosen kopin saa lämpimäksi. Se vaan että sitä metallipömpeliä ei paljon availla kun ollaan kytiksessä, kolisee aivan varmasti.Elikkäs päivällä koppi lämpimäksi ja illalla kytikseen. Pitänee lämmön ihan hyvin kun vähän eristää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Sulautuupa koppi hyvin ympäristöönsä. Miten muuten tuo pieni puusto vaikuttaa ampumiseen, pensas ei varmaan mitenkään mutta ainakin kuvassa tuo puusto näyttää olevan tiellä. Minkä kokoinen on muuten ampuma- ja katseluluuku. Millä ammut ja mikä on kiikarina. Itellä on rihlakko 12/76 ja 222 ja sen päällä meopta meostar 3-12'56 rd ja vielä se juhlamalli, ku sain samalla hintaa mitä tavallinen ois maksanut. Ja jos muilla on meoptaa niin kestääkö se haulikolla ampumista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koe tähtäilyssä ei ole tiellä ja toi yksi aukko tahi ikkuna on jaettu verholla joten katselu reikä on 5cm korkea ja 20cm leveä ja tuo toinen on senverran korkea et mahtuu 10cm korkea vaahtokumi alle ja rihlakko siihen kiikareineen siihen on verho leikattu soiroksi joten jään itse vähän piiloon.Rihlakossa on tuo samainen meopta kuin sinullakin mutta ei juhlamalli ja kaliiperi on 7,62x53 Haulikosta en tiedä sanoa kun kiikari on pikajaloilla kiinni  (Optilock)ja laitan tuon kiikarin kiinni vain kytis hommiin.Ja tikka512 on toi rihlakko.Niin ja noi isommat puut on samalla merkkinä vaarallisemmasta suunnasta mihin ei oikein voi ampua,siinä se taustalla oleva mäki laskeutuu sen verran et voi tulla vahinkoa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Itellä on kiinni sakon pikajaloilla, käytän samaa asetta myös ku kävelen lintu metsällä finnclassic 512 sd:tä. En ole varma mutta ei tuossa juhlamallissa taija olla muuta eroa ku se sininen rengas ja siinä on myös luku 80 ja ai niin sen mukana tuli kiikarin siivous sarja. Itellä pitäis jakaa ku tuossa taukotuvassa on n.70x70 ikkuna niin että ylös tulee ikkuna ja alhaalla on ampumaluukku. Jos joku tietää niin paljon maksaa teettää lämpölasi lasiliikkeessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Itse rakentelin kesällä 2006 lämmitettävän kopin peuran kyttäämiseen. Silloin ei ollut hyviä malleja kopioitavaksi, mutta toiminut se on ja kovassa käytössä edelleen. Muutamia periaatteita:1) Alusta kannattaa rakentaa huolella. Esimerkiksi kuvassa olevan alustan tukemiseen ja jäykistämiseen kannattaa panostaa jälkikäteen esimerkiksi hitsasimme tapit rungon ja akselin väliin, koska kärryssä on lehtijouset. Sitä vedetään tiellä niin vähän ja hiljaa, että joustot ovat ihan turhia ja aiheuttavat kaatumiseen vaaraa. Samalla kannattaa uusia kaikki pultit ja mutterit, joita saa kilotavarana sekä rakentaa lava kyllästetystä puusta galvanoiduilla nauloilla sekä uusia kärryn valot.2) Meillä on lavalla kiviä lisäpainona, jottei vekotin heilu tuulessa. Kestää hyvin asetella lisää painoa akselin takapuolellekin, koska koppi on kokonaan sen etupuolella. Jos nostaa katon jonnekin neljään metriin, niin metsästettävyys paranee, mutta rakenteen ankkurointi on tehtävä riittävän tukevaksi.3) Olen myös panostanut värjäykseen spraylla ja puuosat on valtattu havumetsän vihreällä. Perälautana on valkoinen, jotta on jonkinlainen selitys olemassa, jos virkavalta pysäyttää pikitiellä.4) Portaat kannattaa tehdä hyvin ja lisätä kaide, koska 2-3 tunninkin värjöttelyn jälkeen jalat tuppaavat olemaan kohtalaisen kankeat, kun sieltä tulee pois, alla lunta ja jäätä sekä usein jotakin kannettavaa, kuten ase, reppu ja sen sellaista.5) Pääampumasuunta on kärryn aisan suuntaan, jolloin sen voi peruuttaa ojaan tai metsän reunaan kiinni. Jos pimeässä kytistelee, niin vaunu pitäisi parkkeerata keskelle peltoa, koska metsän reunoissa varjot ovat täysikuun aikaankin pitkiä. Syöttipaikka suoraan eteen noin 50 metrin päähän ja kamera sen eteen valvomaan ruokailijoita.6) Koska pääampumasuunta on aisan suuntaan, niin katto kannattaa luiskata siitä pois päin, jottei sieltä tippuva vesi haittaa sateella, eikä sada piipun päälle.7) Ampumaluukkujen alareunan korkeus tulisi olla lattiasta noin metri, jotta saa aina ampua hyvältä tuelta, ja korkeus noin parikymmentä senttiä, itsellä muistaakseni 18cm jotta sporteri ja Docter mahtui väliin. Aseen alla ei saisi olla mitään tappeja tai ruuveja, jottei pimeässä tule turhiä ääniä. Luukut voi tehdä vesivanerista ja saranoida aukeamaan sisään päin alareunastaan. Liian tiiviitä rakenteita on syytä välttää, koska laudat turpoavat ja luukkujen pitäis voida avautua suhteellisen äänettömästi. Rakoset kannattaa suojata talvella, jottei lunta pyrytä sisään.8) Paras istuin on pyörivä tuoli, jossa on kierre jalustassa ja kierteessa kunnolla vaseliiniä jottei narise. Sen korkeutta voi säätää ja mahdollinen vasenkätinen ampujakin saa parhaan tuen, vaikka ampuisi sivuluukuistakin. Penkki ei saa olla mikään liikutetaltava lauta tms. koska se kolisee pimeässä ihan varmasti, jos asentoa joutuu muuttamaan.9) Ulkovuorina meillä on vanhat kattopellit, joiden alla nitojalla kiinnitetty aluskate ja vuorina villaa. Sisäpuolella laudoitusta sekä tuulileijonaa, jottei kuulu ääntä jos nostaessa piippu osuu sisäseinään.10) Lämmitin on Bauhausista hankittu alle 30:llä. Sisätila tuli kuitenkin liian pieneksi ja lämpöä tulee liikaa. Lämmitin on kaasupullon päällä, joten koko pullo pitäisi sijoittaa paljon lattiatasoa alemmaksi jotta varpaatkin tarkenisivat. Nykyään rakentaisin isomman kopin ja upottaisin pullon erilliseen syvennykseen. Pullo on sidottu liinalla seinään, jottei se kaatuile ajon aikana. Lämmitin myös hohkaa punaista elävää liekkiä, joten se kannattaisi varjostaa kokonaan jollain peltivirityksellä. Jos kyttäyspaikka on lähellä talon pihaa, suosittelen pientä sähköpatteria jalkoihin ja paksua huopaa syliin.11) Jos pitää sivuluukkuja kiinni, niin sisäkattoon on syytä vääntää koukut, joihin saa hihnoilla aseen perän roikkumaan. Ei tarvitse käsin kannatella, eikä paljonkaan piippua liikutella, kun nostaa poskelle.12) Kaliiperina on kunnostautunut vajaassa 4:ssä kaudessa 6,5x55SE (140gr Accubond) yli 50:llä kaadolla ja kiikarina Zeissin Diavari V 6-24x56 valoristikolla, niin bambeilla on ollut hyvin rajatut mahdollisuudet ruokailla häiriintymättä. Lisäksi voi sisustaa mm. naulan sisäseinään korvasuojille, makkaratikulle, Mora-puukolle sekä pikkupullolle Jägeriä pakkasöiden lämpimiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Häätyy katsoa minkä noista kärryistä laittaa sen taukotuvan alle, mutta varmaanki sen sama kärrön päälle minkä mukana se tuli. Oma koppi ottaa kontissa lämpimiä ilmoja ja lasikuidutusta. Lämmittimeks oon aatellu sissikaminaa saa nähä pitääkö joku pienempi lämmitin ostaa rinnalle ku kopin koko ei ole kuin n.2x2x2. Tuoliksi on semmonen parturi tuoli (mikä on altaan eessä ja siinä pestään hiukset) Siihen pitäis vaan laittaa semmonen säätö jalka, jossa olis rullien sijasta tapit, koska rullat pitää minusta liikkaa ääntä ja liian helposti antaa ääntä.Mutta sitte tuohon jousi hommaan, jos taas kärröä joutuu vetämään pitkiä matkoja niin paikan päällä tunkkaa vain joka nurkasta ja joku puu palikka/harkko alle. Sen verran korkea palikka että renkaat nousee ilmaa niin ei enään pitäis jousten narista. Ja nuihin yllä oleviin asioihin lisäten niin ampumaluukun päälle kannattaa laittaa lippa, joka ehkäisee kuun loistetta ikkunaan ja asen piippuun ja tuo samalla sitä sae suojaa jos tekee tarpeeksi pitkän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Se on toi hiekkä sopivan raskasta et pysyy pussi paikalla ja siihen saa sen kiväärille sopivan vaon/kolon tehtyä pienellä vaivalla eikä ole väliä onko farkuista tai sukista tehty mutta kuivaa saisi olla se hiekka et ei pakkasella jäädy ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Ei ne hiekkatäytteiset viritykset ole välttämättä kovinkaan säänkestäviä, koska piippua pitää nopeasti liikutella myös sivusuunnassa. Näin onnistuu kolmenkin peuran ampuminen samalla kertaa, on kokemusta. Päällystin ampumaluukkujen alapinnat pilkkomalla niihin yhden makuualustan ja nitojalla kiinni. Se on sopivan pehmeä aseen alla, mutta kestää hyvin myös vettä ja jäätä. Ulkopuolelle voi pääampumasuuntaan vääntää pellista lipan reiän yläpuolelle, niin ei tule jäätä ja lunta aukkoihin. Kuun heijastus ei ole ongelma, koska seinät ovat sen verran vahvat, ettei etulinssiin mikään ole heijastanut, auringonlaskukaan. Etunurkissa on kakkosneloset pystyssä, muutoin luukut menevät reunasta reunaan ja takaseinässä on vanerista tehty ovi salpoineen ja lukkoineen.Itse ottaisin pyörillä olevasta tuolista vaikka rälläkällä pyörät pois, poraisin jalustaan reikiä ja ruuvaisen sen kiinni lattiaan. Näin se pystyy aina oikeassa kohdassa, eikä ääntele nopeissakaan siirroissa.Voin huomenna lähettää pari suurpiirteistä kuvaa, jos joku haluaa. Pistäkää vaikka yksityisviestinä puhelinnumero, niin lähettelen kuvaviestiä, kun (jos) menen sinne passiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No enpä ole kyttäämällä ampunut kuin yhden peuran kerralla joten toi kolme nippuun ei kuulu kokemuksiini eikä luultavasti tulekkaan mutta mitä tekemistä sillä on sään keston kanssa,oma ampuma luukkuni on vain noin 40cm leveä joten ei tarvii mitään patjoja nitoa kiinni ja sern hiekkäpussin saa pois ku ei enää kyttää vaikka ei tuo solukumi varmaan mikään huono ole mutta oma kokemus on hyvä tuon hiekkapussin kanssa joten kukin tyylillään

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Nyt kun tuli ostettua väliaikainen koppi kun ei kerennyt ladikuiduttaan tänä kesänä. Semmosta vain aattelin kysyä että jos joku tietää lihan savustamisesta mitään niin ku mie laitan koppiin kamiinan tai sitten säästän ton kamiinan ja laitan tähän koppiin kaasulämmityksen mutta kuitenkin asiaan niin ku meinasin savustaa lihaa sillä kamiinasta tulevalla savulla, onko hyvä idea vai täys susi.Näin sais kuitenki jotakin hyödyllistä aikaseksi kyttäysreisulla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...