Jump to content
IronJones

Sorsa veneen teko

Recommended Posts

Ollaan jo pitkään metsästys kaverin kanssa puhuttu/haaveiltu että tehtäs ite pieni jolla sorsan metsälle. Olis kätevä tuommonen pikku vene kun aika paljo ohuita jokia siellä missä metästellään. Arvelin avata keskustelua ootteko rakentanu näitä veneitä ja minkälaisia? Millaisia kokemuksia käytössä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ei ole tullut rakenneltua mutta sorsastus käytössä on pieni jolla ollut. Voin todeta ettei ole mitenkään mukava kokemus. Ainakin tämä versio on pirullisen kiikkerä ja erittäin huono kulkuinen matalassa vedessä. Toisaalta melko kevyt kantaa. Itse pidän parempana vaihtoehtona esim. Inkkari kanoottia jossa on leveä pohja, tälläinen on ollut myös käytössä ja on myös tänä syksynä. Kummini on sen joskus aikanaan rakentanut ja on erittäin kevyt (kaksi miestä kantaa sitä helposti muutaman sata metriä), kulkee käytännössä aamukasteella ja yksi mies pystyy helposti ampumaan vaikka seisaaltaan. Kolme aikuista miestä siihen jotenkin tarvittaessa kyytiin sopii. Eli jos vastaavan ohjeet tai mallin jostain löytää niin varmasti kannattava sijoitus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvän pienen purtilon saa, kun kupla volkkarin konepellistä alkaa vähän muotoilemaan kulkuvälinettä. Ei tarvitse kauheana muutoksia tehdä, kun se jo pysyy veden pinnalla ;) Siihen toiselta laidalta toiselle pari lankkua istuma puiksi. Ei mene yhtä helposti ampuessa nurin kuin jolla. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itellä on tässä työn alla semmonen vanha, aika isokokoinen ja leveä soutuvene.  ::) Leveytensä ansiosta se on aika tanakka joten seisoviltaan voi ampua huoletta... ;)  Siitä oli viime talvena menny laita halki ja muutenkin on melko lahossa kunnossa. Parsin sen lasikuidulla kasaan ja maalasin. Kattoo nyt miten sitten toimii käytännössä...  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...