Jump to content
aamuruskonpoika

Keskustelua riistaruoista

Recommended Posts

Mitenkäs tämän foorumin metsämiehet ja -naiset valmistavat eräksi saadun riistan?Vinkkejä ja ohjeita voidaan keräillä tähän threadiin.Itse kun metsästelen pienriistaa niin aloitanpa jäniksestä.Tässä yksi hyvä vinkki miten jänistä ollaan valmisettu muutamia kertoja, eli Aineet:-1 Jänis-Hieman sian silavaa-Sieniä-Perunoita-Sipulia (+valkosipulia)-Kermaa-Mausteita (suola,pippuri,persilja)-Margariinia-Punaviiniä  Aloitetaan paloittelemalla jänis. Palat ruskistetaan nopiaan pannulla silavan,sienten ja sipulin kera. Heitetään joukkoon mausteet (oman maun mukaan)Lisätään punaviini ja annetaan hautua 30min-45min, riippuen palojen koosta. Sitten perunat ja persilja joukkoon, haudutetaan vielä puolisen tuntia tai kunnes liha on kypsää. Viimeiseksi lisätään kerma ja lämmitetään hetki. Sitten ei muuta kun syämään! A'wot kun on namia!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jatketaanpas..Tällä kertaa lintua, eli helppo teeripata, toki samalla reseptillä muutkin linnut voi valmistaa :)- 1kpl teeri- sipulia - tomaattipyreetä- sinappia- muutama sieni - persiljaa - valkosipulia- sitruunamehua- smetanaa- voita- suolaa- valkopippuria- vehnäjauhoja- vettä ja riistafondia loraus.Ensin paloittele teeri, freesaa padassa sipuli ja tomaattipyree, lisää joukkoon teeri, sienet ja mausteet (suola,valkopippuri) ja sekoittele hetki.Sitten lisää venhäjauhot, sekoita ja kypsyttele taas hetki.Seuraavaksi lisätään sinappi,valkosopuli, vesi ja loraus riistafondia ja sekoitellaan hyvin.Haudutetaan muutama minuutti, tai kunnes liha on kypsää.Viimeisenä lisätään smetana, sitruunamehu ja persilja, eikä enää kiehuteta pataa!Ja a'wot kun tuli taas hyvää!Höysteeksi sitten oman maun mukaan perunaa tai riisiä ja sapuskat huudotaan tumman oluen kera alas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksinkertainen mutta maukas jänisresepti (itse keksin)1 Jänis joka palotellaan peukalonpään kokosiksi (riippuu tietenki kenen peukalon)Purkillinen kermaa ehkä kaks riippuu jäniksestäLoraus vettäVoita SipuliaSuolaaPippuriaEhkä sokeria pikkuse jos tykkääLaita jänispalat pataan, lisää purkki kaks kermaa ja loraus vettä, lisää suola,pippuri,voi yms mausteet ja laita uuniin 200 asteeseen muutamaksi tunniksi kunnes lihat on kypsiä (välillä voi käydä hämmentämässä)Pottuja tai pottumuusia kylkeen ni on hyvvää ja tottakai puolukkahilloa jos löytyy.Pullo olutta(karhua) Kruunaa aterian.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

teeri
pekonia
teeren liha kääritään pekoniin, teeri pekoni uuniin, uunista pois ja syödään pekonit sitte syödään teeri :D ja sydän

Hyvä resepti kun osaa jopa ulkoa luetella kokille ;D ;D Ainakin helppo ruoka kämpillä 8)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teeri pata alakartte! -3 Teertä (kokonaista)-5 porkkanaa paloiteltuna-Yksi sipuli paloiteltuna-Pekonia ristuksen paljon-Riistamaustetta 2 teelusikallista-Yksi lihaliemikuutio.Ensin keitetään teeret.Tämän operaation jälkeen laitetaan teeret pataan muiden ainesten kanssa ja uuni 150 asteiseksi.Annetaan teerien olla siellä niinkauan kunnes liha irtoaa luista. Tarjoillaan perunamuusin ja puolukkahillon kera!  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...