Jump to content
Guest Guest

Millä haju pois sarfitrofeesta?

Recommended Posts

Guest Guest

Ammuin marraskuussa 11 piikkisen  hirvisonnin.  Keitin pään ja putsasin huolellisesti lihat pois,sahasin ja valkaisin. Kaikki putsattu lihoista, siis aivokoppa, korvakäytävät ym. missä vähääkäänvoi lihaa olla.  Nenärustot kaikki poistettu.  Valkaisukin tehty vetyperoksilla+liitujauholla moneenkertaa.  Fairyvedessä ja konetiskiainevedessäkin olen sarvia liottanut useaan kertaan,mutta silti ne aina vaan haisee niin pahalle, että jos krapula-aamuna nuuhkasis ni laatta lentäsperäseinään.  Jos seinälle sarvet laitan niin vaimo ottaa ja lähtee!Mistä apu hajuun, hyvät neuvot tarpeen?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No toisaalta aivan sama vaikka vähän olisi jäänyt lihaakin, niin sekin lopettaa haisemisen kun kuivuu.Älä nyt enää ainakaan vedellä sitä luuta lotraa, sillä sehän vaan silloin pysyy märkänä ja jatkaa mätänemistä. (myös seinätasoite jossa on yhtenä aines-osana luujauho alkaa haista suljetussa astiassa muutamassa päivässä suhteellisen voimakkaasti. Heikkovatsaisemmat saattavat jopa oksentaa).Uita sitä vaikka spriissä pari tuntia (no vaikka se onkin joidenkin mielestä alkoholin väärinkäyttöä)...No ei ehkä kannata virosta lähteä pirtua hakemaan, vaan voit käyttää rautakaupasta saatavaa Sinol - nimistä teollisuusjuomaa.Se kuivattaa luun ja viimeisetkin jäänteet eloperäisestä materiaalista.(näin ainakin vanhojen oppien mukaan täytettävien eläintenkin kallot käsitellään mikäli halutaan käyttää pään muotoilun pohjalla sitä eläimen omaa kalloa jolloin saadaan hampaatkin näkyviin).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Kiitos vinkeistä!  Luu oli lähtenyt mätänemän jonkin bakteerin seurauksena, eli kallo liian kauan liossakonetiskiaine/fairy vedessä.  Putsasin kaiken ruskeahkon, pehmeän, haisevan luuaineen pois lähinnäaivokopan takaa takaraivon kohdalta ja se auttoi.  Valkaisin vielä uudestaan vetyperoksilla ja huomasin hajun lähes kadonneen.  Nyt sarvitrofee kuivamassa ja pian koristaa seinää. Siis liikaei kannata liottaa ettei bakteerit iske!  t. Busteri09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...